Ο Γιάννης Αποστολόπουλος μιλάει στο «Κ.Ε.» για τον φετινό ΑΕΕΣ Κορακοβουνίου (+ηχήτ)

0
336

Το Αρκαδικό ποδόσφαιρο έχει δεχθεί το δικό του «πλήγμα» από την πανδημία του Κορωνοϊου τόσο στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου όσο επίσης και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Φυσικά οι επιπτώσεις ήταν σημαντικές και για τα τοπικά αθλητικά σωματεία, αν και φυσικά η Δημόσια Υγεία και η Οικονομία έχουν τη μεγαλύτερη σημασία αυτές τις εποχές απ’ οτιδήποτε άλλο.

Ο προπονητής του ΑΕΕΣ Κορακοβουνίου, Γιάννης Αποστολόπουλος με αφορμή όλη αυτή την κατάσταση λόγω της πανδημίας του covid-19, αλλά και μιας ευκαιρίας για να μάθουμε περισσότερα για την φετινή ομάδα του ΑΕΕΣ Κορακοβουνίου, μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και στον Φώτη Αλεξόπουλο για όλα τα αγωνιστική και μη δεδομένα της φετινής σεζόν μέχρι σήμερα.

Η πανδημία με τον κορωνοϊό έχει πλήξει σημαντικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ποια συναισθήματα κυριαρχούν και στις τάξεις της δικής σας ομάδας με την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας;

Σίγουρα μια στεναχώρια υπάρχει γιατί ουσιαστικά είναι η δεύτερη σεζόν που πλήττεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού ούτε η περσινή σεζόν τελείωσε. Απλά από ένα σημείο και μετά επικρατεί η λογική και όταν βλέπεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου με την πανδημία, κόσμος να χάνεται, η οικονομία να μην πηγαίνει καλά αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά προσπαθείς να το εκλογικεύσεις λόγο και να πεις ότι το ποδόσφαιρο και το κάθε τι να περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα αρκεί να τελειώσει όλο αυτό σύντομα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όλοι υγιείς, ο καθένας στη δουλειά ή σ’ αυτό που αγαπάμε αν είναι το ποδόσφαιρο ή οτιδήποτε.

Μπορούμε να πούμε ότι μια τέτοια κατάσταση – εξέλιξη λόγω της πανδημίας έχει τινάξει τον προγραμματισμό της ομάδας στο «αέρα»;

Σίγουρα! Όταν έχεις ξεκινήσει από τον Αύγουστο, έχεις κάνει την προετοιμασία σου, έχεις μπει σε φουλ ρυθμό και αγωνίζεσαι πλέον κανονικά και ξαφνικά μένεις εντελώς εκτός προπονήσεων. Έχουμε μείνει στην ατομική θέληση του κάθε παίκτη, δηλαδή όσο μπορεί να γυμνάζεται από μόνος του για να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προετοιμασία που είχαμε κάνει. Κατανοώ ότι είναι δύσκολο και ότι με όλα αυτά που γίνονται δεν υπάρχει διάθεση να γυμναστεί κάποιος. Δεν ήταν άλλωστε στο χέρι μας όλο αυτό και προσπαθούμε να δούμε τι θα μας πουν και πότε θα λήξει όλο αυτό για να μπορέσουμε εκ νέου να κάνουμε έναν μίνι προγραμματισμό.

Όχι τυχαία μεταξύ των ομάδων που έχει προκαλέσει μεγαλύτερη απογοήτευση στην Α’ τοπική κατηγορία η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, είναι και το Κορακοβούνι. Κι αυτό γιατί η ομάδα ξεκίνησε με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ναι όντως είναι γεγονός ότι η αρχή μας ήταν αρκετά καλή. Είχαμε 3/3 και ήταν ένα παιχνίδι που είχε αναβληθεί. Έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλά. Πρέπει να πω ότι αυτό είναι μια συνέχεια της περσινής χρονιάς. Θεωρώ ότι από πέρυσι δείξαμε στοιχεία μιας «δυσκολοκατάβλητης» ομάδας και νομίζω ότι φέτος το έχουν καταλάβει και τα παιδιά της ομάδας, ότι προσπαθούμε να κάνουμε το βηματάκι παραπάνω για να δείξουμε ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα». Σίγουρα έχουμε πάει καλά, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το θετικό είναι ότι έχουμε τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια και με «μηδέν» παθητικό κιόλας, είναι κάποια πολύ καλά δείγματα. Δεν γνωρίζουμε πλέον με όλη αυτή την κατάσταση αν θα μπορέσουμε να έχουμε την ίδια συνέχεια και την ίδια συνέπεια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος όταν ξεκινήσει γιατί καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό το μπρος – πίσω μόνο κακό κάνει.

Άρα λοιπόν το ότι έχεις φροντίσει να διατηρήσεις τον βασικό κορμό σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτο από πέρυσι, έχει παίξει σημαντικό βαθμό. Έτσι;

Σίγουρα! Η ομοιογένεια της ομάδας φαίνεται από την αρχή. Παρ’ ότι χάσαμε δύο πολύτιμες μονάδες όπως ο Αντώνης Γαβαλάς και ο Βασίλης Μπεντεβής. Ουσιαστικά η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Κι αν κάτι μας έχει βοηθήσει είναι η ομοιογένεια που είχαμε. Μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές πολλές και να καλύψουμε κενά, αλλά η προσπάθεια των παιδιών συν το γεγονός ότι φέτος με το καινούργιο γήπεδο παρ’ ότι το χρησιμοποιούμε μόνο για τις προπονήσεις, έχει ανεβάσει κατά πολύ τη θέληση των παιδιών.

Η θετική εξέλιξη με το γηπεδικό, πόσο θα βοηθήσει το σύλλογο το επόμενο διάστημα;

Εγώ θα πω ένα μικρό παράδειγμα. Όταν πέρυσι δεν είχαμε δικό μας γήπεδο για προπόνηση και ήμασταν τη μία στο γήπεδο του Αγίου Ανδρέα, την άλλη στο γήπεδο του Άστρους και περιφερόμασταν από εδώ και από εκεί οι προπονήσεις ήταν με ελάχιστο κόσμο. Φέτος αυτή η θέληση που βλέπω και αυτή η συσπείρωση και η «μάζωξη» όλων των παιδιών είτε είναι βασικοί, είτε αναπληρωματικοί, θεωρώ ότι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και από το γήπεδο.

Ναι μεν ήταν και η περσινή πορεία της ομάδας και θεώρησαν ότι μπορεί να υπάρχει και συνέχεια, αλλά θεωρώ ότι το γήπεδο έχει παίξει ρόλο και το βλέπω και στα παιδιά που έρχονται με άλλη όρεξη πλέον. Μακάρι να υλοποιηθούν και οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις της περιφέρειας για να τελειώσουν και τα αποδυτήρια και να καταφέρουμε από φέτος να αγωνιστούμε, έστω και στα τελευταία παιχνίδια, στη φυσική μας έδρα.

Με τι στόχους ξεκίνησε η ομάδα του Κορακοβουνίου το φετινό πρωτάθλημα;

Οι στόχοι ήταν εξ’ αρχής λίγο μπερδεμένοι, γιατί με όλες αυτές τις ανακατατάξεις με το ενιαίο πρωτάθλημα της Α’ και Β’ κατηγορίας, δεν γνωρίζαμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων, δεν γνωρίζαμε το γκρουπ και τους Ομίλους γιατί αλλιώς είχαμε ξεκινήσει. Σίγουρα ο στόχος ήταν αυτός που είπα στην αρχή. Να πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Το πώς είναι το λίγο καλύτερα μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς όπως θέλει. Εμείς απλώς θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Τώρα αν είναι να μπούμε στην τριάδα και να πάμε στα μπαράζ έχει καλώς. Απλά θέλουμε να δείξουμε την ταυτότητα που είχαμε σαν ομάδα πέρυσι. Ότι κανένας δεν μπορεί να μας κερδίσει εύκολα.

Στη φιλοσοφία της ομάδας φέτος περιλαμβάνεται και η προσήλωση στην αμυντική λειτουργία, γιατί βλέπουμε ότι το Κορακοβούνι φέτος έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά σε ότι αφορά την ανασταλτική λειτουργία της, χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ.

Αν κι εγώ ήμουν φύση επιθετικογενής παίκτης, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα κερδίζονται με την άμυνα. Βέβαια όταν λέμε άμυνα, δεν λέμε την αμυντική γραμμή ή τον τερματοφύλακα μόνο, αλλά μιλάμε για όλους τους παίκτες. Κι αυτό είναι το θετικό. Ότι όλοι οι παίκτες έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και στα δύο κομμάτια του γηπέδου. Και στο εμπρός και στο πίσω. Είναι θετικό ότι είμαστε δεύτερο χρόνο με τα παιδιά μαζί. Έχουν καταλάβει και αυτοί τι ζητάω, οπότε θεωρώ ότι βγαίνει και στο γήπεδο όλο αυτό, σιγά-σιγά.

Στοιχεία που θες η ομάδα να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να πιστεύουμε το συντομότερο με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας ποια είναι;

Η συνοχή! Για μένα αυτό που θέλω να δω στην ομάδα είναι η συνοχή, όπως δείχνουμε τόσο καιρό και από εκεί και πέρα να είμαστε μια ομάδα που δεν πάει μόνο για το αποτέλεσμα αλλά αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο. Είναι τα δικά μου «μότο» σαν προπονητής. Θέλω οι ομάδες μου να πηγαίνουν για ένα αποτέλεσμα, αλλά να δείχνουν και κάτι μέσα στο γήπεδο.

Μια επιστροφή στην αγωνιστική δράση που εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα προκειμένου οι αθλητές να προετοιμαστούν σχεδόν από την αρχή, πόσο δύσκολη υπόθεση είναι;

Να σου πω την προσωπική μου άποψη. Πιστεύω ότι για φέτος τοπικό τουλάχιστον δεν θα έχουμε, αφού δεν ξέρω τι θα γίνει με τη Γ’ Εθνική. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσουμε από την αρχή του χρόνου. Μακάρι να μας δώσουν ένα εύλογο διάστημα για να μπορέσουν και τα παιδιά να επανέλθουν, όχι μόνο για τον αγωνιστικό ρυθμό για να δείξουν αυτά που πρέπει να δείξουν αλλά γιατί ελλοχεύουν και τραυματισμοί. Δεν μπορούν τα παιδιά από το πουθενά εκεί που έχουν σταματήσει προπονήσεις να μπουν σε πρόγραμμα και να μας πουν την Κυριακή ότι ξεκινάμε. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Πρακτικά τώρα για εσάς τους προπονητές των ομάδων τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου με κάποιο τρόπο να διατηρήσετε μια υποτυπώδη άσκηση προκειμένου να διατηρήσουν ως ένα βαθμό την φυσική τους κατάσταση οι ποδοσφαιριστές;

Όταν ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των πρωταθλημάτων, εγώ αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να τους μιλήσω για θέληση του καθενός ατομικά για άσκηση. Είναι λίγο δύσκολο γιατί μιλάμε για ερασιτέχνες ακόμη και να προγραμματίσεις κάτι μέσω Η/Υ για να διεξαχθεί ένα προπονητικό πρόγραμμα παρουσία όλων των παικτών. Είναι παιδιά που ακόμη δουλεύουν, παιδιά που έχουν τις υποχρεώσεις τους και κατά συνέπεια είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο φαντάσου να έρθουν υπό κανονικές συνθήκες στο γήπεδο για προπόνηση αρκετές φορές. Πόσο μάλλον να κανονίσεις κάτι εξ’ αποστάσεως.

Λέω και πάλι ότι πολύ θετικός για την ομάδα. Έχω θετική σκέψη γιατί έχω δει από την αρχή της χρονιάς τα παιδιά ότι έχουν θέληση. Ότι γουστάρουν αυτό που κάνουν και αν μου επιτρέπεις να κάνω μια μικρή παρένθεση. Η συγκεκριμένη ομάδα όταν έχω 20 παίκτες στο ρόστερ και βλέπουν όλοι τους να έρχεται πρώτος στο γήπεδο ο Ανδρέας Κουλεντιανός, ο λεγόμενος «Φάτσας» που είναι 40 χρονών, να μην χάνει προπόνηση και να φεύγει τελευταίος από το γήπεδο, αυτό τους δίνει ένα έξτρα κίνητρο και παρακινεί και τους μικρότερους να έρθουν κοντά. Είναι για μένα ευλογία να έχω τέτοιους παίκτες στην ομάδα, γιατί με βοηθούν σε πολλά σημεία της προπόνησης, του γηπέδου και του αγώνα. Βοηθούν σε πολλούς όπως και στην ψυχολογία και θεωρώ ότι τα παιδιά είναι μια «οικογένεια» στο χωριό, γιατί μην ξεχνάμε δεν έχουμε πολλούς ξένους παίκτες, οπότε βοηθάει όλο αυτό να μαζευτούν πιο εύκολα και πιστεύω ότι το ίδιος θα γίνει και μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Τέλος θα θέλαμε ένα σύντομο σχόλιο για τη διοίκηση και τους ανθρώπους της ομάδας του Κορακοβουνίου που το έχουν δει έμπρακτά αρκετές φορές και με το γήπεδο και με τις προσπάθειες τους στην ομάδα δείχνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό της.

Οι άνθρωποι στην ομάδα το έχουν αποδείξει με πολλές ενέργειες και με το γήπεδο, με τις χοροεσπερίδες που κάνουν, με τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιούν για την ομάδα. Εγώ θα σου πω ένα πράγμα. Ότι 5 χρόνια ολόκληρη διοίκηση που έβλεπα ήταν ο Νίκος Σιάννας. Καταλαβαίνεις τώρα τι χαρά και τι άνεση αισθάνομαι όταν βλέπω 10 άτομα στο γήπεδο, στην προπόνηση και στους αγώνες. Δέκα άτομα της διοίκησης να τρέχουν ο καθένας για διαφορετική δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό και θεωρώ ότι η Κυνουρία το έχει αυτό το στοιχείο στης ομάδες της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στην περιοχή εδώ της Μαντινείας. Είναι άνθρωποι που νοιάζονται πάρα πολύ για την ομάδα τους. Τρέχουν συνέχεια. Όταν δεν μπορεί ο ένας πάει ο άλλος και θεωρώ ότι αυτοί θα κρατήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here