Ο Γιώργος Κοψαύτης μιλά στο «Κ.Ε.» για τον φετινό Πήγασο Θυρέας (+ήχητ)

0
361

Το Σάββατο 15/10 ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας της ΕΣΚΑΚ και η ομάδα του Πήγασου Θυρέας ξεκινάει τις φετινές επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις με στόχο με καλή παρουσία σε συνδυασμό με την συντομότερη δυνατή παραμονή στην κατηγορία. Με αφορμή το ξεκίνημα της φετινής ομάδας του Πήγασου Άστρους για το πρωτάθλημα, ο προπονητής του συλλόγου του Άστρους, Γιώργος Κοψαύτης μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και στον Φώτη Αλεξόπουλο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Κοψάυτης μίλησε για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας για το πρωτάθλημα που δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, καθότι η καθυστερημένη έναρξη λειτουργία των εγκαταστάσεων λόγω covid-19 δεν επέτρεψε στην ομάδα να ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασίας της.

Σε επίπεδο στόχων ο προπονητής του Πήγασου δεν αναφέρθηκε στον ακριβή στόχο της ομάδας τονίζοντας ότι η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά στην πλειοψηφία του ρόστερ, ωστόσο στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ έκανε πρόβλεψη για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς κάποια ομάδα να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες στο βαθμό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναμένονται και εκπλήξεις.

Σε ότι αφορά το φετινό ρόστερ της ομάδας ο Κοψαύτης τόνισε ότι στην ομάδα ο μόνος έμπειρος παίκτης είναι ουσιαστικά ο Γιώργος Τετώρος που ήρθε στην ομάδα, ενώ από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι είναι νεαροί παίκτες, με το μέσο όρο ηλικίας της φετινής ομάδας να είναι τα 22-23 έτη. Ο ίδιος ανέφερε ότι εισηγήθηκε στη διοίκηση η ομάδα να στηριχτεί σε δικά του παιδιά και όχι να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Σε ότι αφορά το δικό του προπονητικό απολογισμό μετά από 1,5 χρόνο τόνισε ότι λόγω συνθηκών αν και αλλιώς τα υπολόγιζε, συνεχίζει να βοηθάει την ομάδα και ως παίκτης, βοηθώντας και εκ των έσω τους νεαρούς αθλητές της ομάδας. Παράλληλα μίλησε και για τη διοίκηση του Πήγασου που είναι καινούργια από πέρυσι, αναφέροντας ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν διάθεση να βοηθήσουν το σύλλογο, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους συνεχώς πάνω του.

Στο αν μπορεί να επηρεάσει η φετινή χρονιά την ομάδα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τον κορωνοϊό, ο Γιώργος Κοψαύτης απάντησε θετικά, καθώς η ομάδα στηριζόταν γενικά στην θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργούσε το φίλαθλο κοινό της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια, κάτι που θα λείψει στην ομάδα, ευελπιστώντας ωστόσο ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή που ο κόσμος θα γυρίσει τα γήπεδα και φυσικά όλα να κυλήσουν ομαλά και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και να τελειώσει χωρίς απρόοπτα.

Ο προπονητής του Πήγασου αναφέρθηκε και στη νέα προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο και σε επίπεδο ακαδημιών, σ’ έναν τομέα όπου η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια είχε κάποια προβλήματα. Η αναδιοργάνωση των ακαδημιών και η βαρύτητα των ανθρώπων σ’ αυτό τον τομέα ήταν και μια από τις προϋποθέσεις για τον ίδιο προκειμένου να γυρίσει στην ομάδα του Πήγασου και να ασχοληθεί ενεργά.

Τέλος ανέφερε ότι αυτό που θα ήθελε ο ίδιος και οι άνθρωποι της ομάδας μετά από 4-5 χρόνια θα είναι η ανάδειξη νέων παιδιών που θα μπορούν να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα αποτελώντας το «αύριο» του Πήγασου Άστρους.

Αναλυτικά όλα όσα ο Γιώργος Κοψαύτης δήλωσε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης μπορεί κανείς να ακούσει στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here