Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος μιλάει στο «Κ.Ε.» για την έναρξη των ακαδημιών του Παναρκαδικού

0
649

Το πρωί του προσεχούς Σαββάτου (06/11) αποτελεί γεγονός η έναρξη των ακαδημιών του Παναρκαδικού ΑΟ. Μια νέα προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του συλλόγου με σκοπό να προσελκύσει παιδιά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα σύμφωνα με το σύλλογο τόσο οι εγγραφές όσο και οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν για τα παιδιά, γεγονός πολύ σημαντικό σε «δύσκολες» οικονομικά εποχές, χάρη στη συνδρομή της διοίκησης και του Προέδρου των «πρασίνων» Ηλία Καναβέτα.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή για μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Γενικό Αρχηγό και υπεύθυνο των ακαδημιών του Παναρκαδικού ΑΟ κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο το πρωί της Τρίτης (02/11) στη διάρκεια της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Σε ότι αφορά το νέο αυτό εγχείρημα ο κ. Σωτηρόπουλος σχολίασε: «Στην αρχική κουβέντα που κάναμε με τον Πρόεδρο του Παναρκαδικού ΑΟ κ. Καναβέτα, ανέφερε ευθέως αν μπορούμε να κάνουμε ακαδημίες στον Παναρκαδικό. Από την πλευρά μου εξέφρασα την προθυμία μου να βοηθήσω σ’ αυτή την προσπάθεια.», ενώ σε ότι αφορά αυτή την προσπάθεια πρόσθεσε: «Το πρωί του Σαββάτου στις 10:30 έχουν ειδοποιηθεί αρκετά παιδιά τα οποία είχαν κάνει τις αιτήσεις τους να έρθουν στο γήπεδο. Είναι η εκκίνηση ενός νέου εγχειρήματος για τις ακαδημίες του Παναρκαδικού. Μικρά παιδιά από ηλικίες 2007 έως 2015, με εντελώς δωρεάν τις εγγραφές τους και εντελώς δωρεάν όλα τα μαθήματα. Είναι μια κοινωνική προσφορά του Παναρκαδικού και της διοίκησης του συλλόγου. Θέλουμε τα παιδιά να έρθουν και να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο μέσα από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Εννοώ ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από το προπονητικό τιμ του Παναρκαδικού, μαζί με ποδοσφαιριστές της ίδιας της ομάδας.».

Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι μέσα από τη λειτουργία των ακαδημιών θα γίνει προσπάθεια να περάσει και το ήθος στα παιδιά και παράλληλα να δείξουν την καλή πλευρά του αθλητισμού. Επανέλαβε ότι επιθυμία του Προέδρου είναι να έρθουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες και να ασχοληθούν δωρεάν με το ποδόσφαιρο. Ο κ. Σωτηρόπουλος μάλιστα δεν έκρυψε και την έκπληξή του όταν άκουσε τον κ. Ηλία Καναβέτα να ζητά οι εγγραφές και τα μαθήματα στις ακαδημίες του Παναρκαδικού να παρέχονται δωρεάν στα παιδιά.

Ο Γενικός Αρχηγός του Παναρκαδικού τόνισε επίσης ότι είναι μεγάλο πράγμα την ώρα που τα έξοδα και το μπάτζετ της μεγάλης ομάδας στη Γ’ Εθνική είναι πολύ και ανάγκες πολλές, ο Πρόεδρος της ομάδας να ζητάει οι υπηρεσίες των ακαδημιών του συλλόγου να παρέχονται δωρεάν στα παιδιά. Επιθυμία άλλωστε όπως τονίστηκε του Προέδρου και της διοίκησης είναι το γήπεδο του Παναρκαδικού να γεμίσει από μικρά παιδιά τόσο στις προπονήσεις των ακαδημιών όσο και στα παιχνίδια της ομάδας.

Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι η ανταπόκριση των γονέων ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη, κάτι που εξέπληξε τις πρώτες ημέρες και τον ίδιο, ωστόσο όπως συμπλήρωσε το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία όταν ξεκινήσει. Παράλληλα ο υπεύθυνος ακαδημιών του Παναρκαδικού επιβεβαίωσε ότι όλα τα παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω έχουν τη δυνατότητα τη φετινή σεζόν να παρακολουθούν τις αναμετρήσεις του Παναρκαδικού για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας εντελώς δωρεάν, αρκεί να πληρούνται οι όροι που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αυτές τις ηλικίες (σ.σ. χρήση μάσκας, αποστάσεις, κ.λπ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here