Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία ειδικά χρόνια η δουλειά που γίνεται σε επίπεδο υποδομών στον Αστέρα Τρίπολης είναι ιδιαίτερα ουσιαστική με «χειροπιαστά» αποτελέσματα. Από τα «σπλάχνα» της ομάδας τα προηγούμενες αλλά και τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί νέοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι όχι μόνο αγωνίστηκαν στη μεγάλη ομάδα, αλλά επιπλέον αποτέλεσαν παίκτες πρώτης γραμμής και αρκετοί από αυτούς στη συνέχεια αγωνίζονται με επιτυχία σε άλλος μεγάλους συλλόγους. Επίσης «συνηθισμένο» φαινόμενο η παρουσία στην αποστολή των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαιριστών του Αστέρα. Τέλος συχνή η πρωταγωνιστική πορεία των τμημάτων υποδομής με υψηλά πλασαρίσματα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» και στο στούντιο της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής των αγωνιστικών τμημάτων υποδομών του Αστέρα Τρίπολης και προπονητής της Κ19, κ. Γιάννης Δουβίκας και μίλησε για τις υποδομές του «κυανοκίτρινου» συλλόγου.

Στο ξεκίνημα της ενδιαφέρουσας συζήτησης στον «αέρα» ο κ. Δουβίκας μίλησε για την φετινή προσπάθεια της Κ19 για να σχολιάσει την σημαντική πρωτοβουλία της υλοποίησης του Δικτύου Ακαδημιών αλλά και στο αν μέσα από αυτή τη συνεργασία αποκτήθηκαν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της μεταγραφικής δράσης στις υποδομές το περασμένο Καλοκαίρι. Ο κόουτς σχολίασε επίσης και στο φαινόμενο χαλάρωσης και αποπροσανατολισμού κάποιων νεαρών ταλαντούχων παικτών από τον ουσιαστικό τους στόχο, μετά από μια ανταγωνιστική παρουσία στην Κ19 και την υπογραφή του πρώτου τους επαγγελματικού συμβολαίου. Σχολίασε επίσης το αν κρίνει ότι μπορεί να αποτελεί «πισωγύρισμα» για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή το να αγωνιστεί δανεικός σε μια ομάδα της Γ’ Εθνικής, από τα πρωταθλήματα υποδομής της Super League.

O κ. Γιάννης Δουβίκας στη συνέχεια σχολίασε την φετινή ομάδα της Κ17 η οποία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το αντίστοιχο πρωτάθλημα, καθώς και για το βαθμό δυσκολίας στο να διαχειριστούν οι παίκτες της Κ17 το δυνατό ξεκίνημα και την διατήρηση σοβαρότητας και συγκέντρωσης στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Επίσης έγινε αναφορά για την Κ15 των «κυανοκιτρίνων», για το αν ο Αστέρας έχει «μάτια» σε νεαρούς ποδοσφαιριστές τοπικών συλλόγων της Αρκαδίας οι οποίοι αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα και για την πολιτική του Αστέρα να ενισχύει το στοιχείο ότι πρωταθλητισμός και σχολείο δραστηριότητες αλληλένδετες για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και τον Φώτη Αλεξόπουλο μπορεί κανείς να ακούσει παρακάτω από το χρονικό σημείο 03’05”:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here