Ο Ηλίας Μπαλής μιλάει στο «Κ.Ε.» για την επιστροφή της δραστηριότητας και στο χώρο του Μπάσκετ

0
340

Η επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα των τμημάτων υποδομής, αλλά και η επιστροφή στις προπονήσεις των ακαδημιών στις προπονήσεις, αποτελεί τις τελευταίες ημέρες γεγονός και σε ότι αφορά το χώρο του Μπάσκετ. Μάλιστα προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες και η κλήρωση των πρωταθλημάτων υποδομών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν διαδοχικά από την προσεχή εβδομάδα (12-13/06).

Με αφορμή λοιπόν αυτή την εξέλιξη και στο χώρο του τοπικού μπάσκετ στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και το μικρόφωνο της εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», μίλησε ο προπονητής του Συλλόγου Δρομέων κ. Ηλίας Μπαλής. Ο κ. Μπαλής αναφέρθηκε τόσο στην επιστροφή των τμημάτων υποδομής στην αγωνιστική δράση, όσο και τις ακαδημίες του συλλόγου, οι μικροί αθλητές των οποίων έχουν τη δυνατότητα και πάλι να δραστηριοποιηθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Παράλληλα μίλησε και για την ανδρική ομάδα και το γεγονός ότι οι αθλητές της μεγάλης ομάδας παραμένουν επί πολλούς μήνες σε πλήρη αγωνιστική απραξία ακόμη και από τις προπονήσεις.

Αρχικά σχετικά με το γεγονός της επιστροφής των τμημάτων υποδομής (Έφηβοι, Παίδες) στην αγωνιστική δράση με την επανέναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων, ο κ. Μπαλής μας είπε: «Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση γιατί τα παιδιά είχαν «μπουχτίσει» κλεισμένα στο σπίτι ή μπροστά από τους υπολογιστές. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη διέξοδος που θα μπορούσαν να έχουν στη ζωή τους. Είναι θετικό ότι σχεδόν όλα τα παιδιά μαζεύονται και πάλι τις προπονήσεις σε ότι αφορά το παιδικό. Στο εφηβικό υπάρχει μια αποχή που είναι αναμενόμενη λόγω των εξετάσεων που δίνουν κάποια παιδιά. Μετά την άδεια της πολιτείας, από την πλευρά μας δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν και για να αθληθούν και να κοινωνικοποιηθούν όπως πρώτα.».

Για το αν το γεγονός ότι το διάστημα προετοιμασίας των παιδιών για την επιστροφή τους στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις από την πλήρη αγωνιστική απραξία, προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας και το προπονητικό τιμ, ο κ. Μπαλής είπε: «Είναι ήδη προβληματικό από μόνο του. Δεν γίνεται να κάθεσαι 6-8 μήνες και ξαφνικά να καλείσαι να παίξεις μέσα σε 10-15 μέρες. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιος τραυματισμός για κανένα από τα παιδιά των ομάδων. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και αυτό θα γίνει.».

Στο αν τα παιδιά των ομάδων εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν οι ομάδες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ο κ. Μπαλής ανέφερε: «Ναι, τα παιδιά έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστούν και αυτό όπως είπα θα κάνουμε.».

Σε ότι αφορά την επιστροφή των μικρών παιδιών των ακαδημιών στις προπονήσεις ο υπεύθυνος προπονητής του Συλλόγου Δρομέων σχολίασε: «Είναι σημαντικό πολύ. Τα παιδιά θα πρέπει να ζουν σ’ ένα περιβάλλον κοινωνικό. Να εκτονώνουν την ενέργειά τους. Να μάθουν να συνεργάζονται και να πειθαρχούν και αυτά τους προσφέρει ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι το Μπάσκετ. Τα παιδιά με χαρά έρχονται. Εμείς θεωρούμε υποχρέωση πως πρέπει να λειτουργούν τα τμήματα για τα παιδιά.».

Για την πολύμηνη αγωνιστική απραξία των παικτών της μεγάλης ομάδας του Συλλόγου Δρομέων ο κόουτς Μπαλής μας ανέφερε: «Σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχει όντως πρόβλημα. Τα παιδιά που συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα, έχουν τις υποχρεώσεις και τις δουλειές τους και πλέον έχουν απορροφήθει στην καθημερινή τους ζωή. Θεωρώ ότι ελάχιστοι γυμνάζονται, για να μην πω κάτι περισσότερο και το «μηδενίσω» τελείως. Ελάχιστοι γυμνάζονται και γι’ αυτό υπάρχει θέμα. Αν είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές καταστάσεις. Το θεωρώ αδύνατο να γίνει πρωτάθλημα μέσα στο Καλοκαίρι.».

Καλώς εχόντων των πραγμάτων από τη νέα σεζόν με τη λογική της επιστροφής στην αγωνιστική δράση στη Γ’ Εθνική, το αν χρειαστεί μεγάλο διάστημα προετοιμασίας ο προπονητής των Δρομέων τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η ομάδα προετοιμασία νωρίτερα. Όταν για ομάδα που σταματάει την αγωνιστική δράση ένα μήνα, χρειάζεται δύο μήνες για να επανέλθει. Ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες δεν έχουν γυμναστεί όλο αυτό το διάστημα καθόλου. Μακάρι να δοθεί η δυνατότητα από Ιούλιο – Αύγουστο να μπορέσουν τα παιδιά να μπουν στο γήπεδο και να προπονηθούν.».

Για το αν θα πρέπει και οι εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου να διατηρηθούν ανοιχτές για να καλύψουν την ανάγκη της προετοιμασίας των αθλητών από νωρίς για τη νέα χρονιά, ο κ. Μπαλής τόνισε: «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί με τους αρμόδιους και να δώσουν κάποια λύση, γιατί δεν γίνεται να πάμε με τα περσινά και προπέρσινα επίπεδα. Είναι πολύ σημαντικό η προστασία των αθλητών από τραυματισμούς, καθώς λόγω των υποχρεώσεών τους με τις δουλειές και υποχρεώσεις τους, αν τους παρουσιάσεις κάποιο πρόβλημα προκύπτει σοβαρό πρόβλημα με την ζωή τους εκτός μπάσκετ. Πιστεύω ότι μπορούμε να κουβεντιάσουμε και να βρούμε κάποια λύση με τους αρμόδιους, εάν και εφ’ όσον επιτραπεί η επιστροφή στις προπονήσεις και των μεγάλων ηλικιακά αθλητών εντός του Καλοκαιριού.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here