Ο Ηλίας Μπαλής στο «Κ.Ε.» για τη νέα χρονιά του Συλλόγου Δρομέων στην Γ’ Εθνική

0
231

Την Κυριακή 18/10/2020 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Συλλόγου Δρομέων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της σεζόν για τον Αρκαδικό σύλλογο ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Μπαλής μίλησε στη αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης το μεσημέρι της Τετάρτης και στον Φώτη Αλεξόπουλο.

Αναλυτικότερα ο κόουτς του Συλλόγου Δρομέων αρχικά τόνισε ότι η ομάδα είναι έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος αν και ο «καθρέφτης» είναι το γήπεδο. Σχετικά με την προετοιμασία του Αρκαδικού συλλόγου ο κ. Μπαλής είπε ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση, καθώς κατά διαστήματα δεν έλλειψαν και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ο κόουτς των «κυανοκιτρίνων» αναφερόμενος στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε η ομάδα είπε ότι φέτος η ομάδα κατάφερε να δώσει φιλικά τεστ, καθώς πέρυσι λόγω των εργασιών της στέγης στο κλειστό γυμναστήριο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τα φιλικά που θα επιθυμούσε. Σε γενικές γραμμές κάποια πράγματα που ήθελα να δουν στο παιχνίδι τους τα είδαν σύμφωνα με τον κ. Μπαλή ο οποίος θεωρεί ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει κρατήσει αρκετά πρόσωπα από την περσινή ομάδα και πόσο αυτό θα βοηθήσει σε ομαδικό επίπεδο αλλά και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά ο προπονητής του Δρομέα είπε ότι είναι σημαντικό, κάτι που φαίνεται ότι έχει βοηθήσει στο να έχει η ομάδα ένα συμπαγές σύνολο με ομοιογένεια, γεγονός που φέρνει την ομάδα σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι. Οι προσθήκες που έγιναν ήταν συγκεκριμένες και στοχευμένες με νεαρά παιδιά στη φιλοσοφία που θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας να υπάρχει στην ομάδα.

Για το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται στο μεγαλύτερό βαθμό της από ντόπιους νεαρούς παίκτες ο Ηλίας Μπαλής τόνισε ότι αυτή είναι και η επιδίωξη του συλλόγου. Να δίνουν τη δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές της περιοχής να παίξουν μπάσκετ σε Εθνική κατηγορία. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά το αξίζουν και δεν τους γίνεται χάρη για την παρουσία τους στην ομάδα και τους ρόλους που έχουν σ’ αυτήν.

Ο κόουτς Μπαλής είπε ότι το καλό κλίμα στην ομάδα αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού του φετινού Συλλόγου Δρομέων καθώς επίσης και η ομοιογένεια στην ομάδα. Αναγνώρισε επίσης το σημαντικό ρόλο που έχουν οι πιο μεγάλοι και έμπειροι στην ομάδα με το να στηρίζουν και να βοηθούν τους νεαρότερους.

Για το αν η ομάδα καταφέρει τελικά να αποδώσει το μπάσκετ που επιθυμεί με σκοπό να φτάσει στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορίας, ο έμπειρους τεχνικός τόνισε ότι αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος της ομάδας. Απ’ εκεί και πέρα σε ότι αφορά τα στοιχεία που έχει η ομάδα προκειμένου να καταφέρει να πετύχει τους φετινούς τους στόχους, σχολίασε το γεγονός ότι αρκετά παιδιά από πέρυσι βρίσκονται στην ομάδα είναι ένα πλεονέκτημα. Παράλληλα το να βασιστεί η ομάδα στην ταχύτητα και τα φυσικά της προσόντα που απορρέουν από ένα νεανικό ρόστερ, αλλά και η καλή άμυνα είναι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική.

Τέλος ο κόουτς αναφέρθηκε και στις σημερινές συνθήκες λόγω κορωνοϊού που δεν επιτρέπουν στα γήπεδα να είναι γεμάτα με φιλάθλους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς Ηλίας Μπαλής στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here