Ο Θωμάς Μαυρουδής μιλάει στο «Κ.Ε.» για την επανεκκίνηση του Παναρκαδικού στη Γ’ Εθνική (+vid)

0
726

Την προηγούμενη εβδομάδα στον Παναρκαδικό οι απρόσμενες εξελίξεις οδήγησαν σε λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Αντώνη Δρακόπουλο, για να ακολουθήσει το πρωί της Παρασκευής (02/04) η συμφωνία με τον κ. Θωμά Μαυρουδή. Ο νέος κόουτς πλέον καλείται να δώσει «μάχη» με το χρόνο μαζί με τους παίκτες των «πρασίνων» προκειμένου μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη αγωνιστική γίνεται.

Με αφορμή την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναρκαδικού με το πρώτο επίσημο ματς για το 2021 επί του Μολαϊκού την Κυριακή (11/04), το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μίλησε με το νέο τεχνικό των «πρασίνων» κ. Θωμά Μαυρουδή για τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το Κυριακάτικο ματς.

Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο νεοαποκτηθέντας προπονητής του «τριφυλλιού» η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα, καθώς η έλευση τους μόλις λίγα 24 ώρα νωρίτερα σε συνδυασμό με την ελλιπή προετοιμασία των ομάδων της Γ’ Εθνικής αποτελούν παράγοντες που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να παρουσιαστεί στο 100% των πραγματικών δυνατοτήτων της.

Η ομάδα του Παναρκαδικού επιστρέφει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της την Κυριακή 11/04, με αντίπαλο το Μολαϊκό. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα εν’ όψει του συγκεκριμένου αγώνα;

Έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες εβδομάδες προπονήσεις. Εγώ ήρθα την προηγούμενη εβδομάδα. Επομένως δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδανικές οι συνθήκες γενικά και για εμένα, καθώς δεν γνωρίζω καλά την ομάδα. Και για τα παιδιά όπως γιατί δεν έχουν κάνει την προετοιμασία που πρέπει, αφού όταν ξεκινάς και σε 2-3 εβδομάδες μπαίνεις στα «βαθιά» στο πρωτάθλημα. Κανονικά για να είσαι εντάξει σαν ομάδα και φυσικά για την υγεία των παιδιών θα έπρεπε, χρειαζόταν μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας.

Γενικά κι επειδή για όλες τις ομάδες ισχύει περίπου το ίδιο, νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για την προσπάθεια και τις προπονήσεις που έχουν κάνει τα παιδιά το τελευταίο διάστημα.

Δεν έχετε παρά μερικές μέρες που βρίσκεστε στην ομάδα του Παναρκαδικού. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω ο σύλλογος για να αποκτήσει την επιθυμητή του ομοιογένεια και να περάσει και η δική σας αγωνιστική φιλοσοφία;

Υπό αυτή την έννοια είναι δύσκολα, καθώς προσπαθείς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να δεις τι λείπει από την ομάδα και τι χρειάζεται βελτίωση, που είναι αρκετά κομμάτι σύμφωνα με την εικόνα που έχω πάρει. Από την άλλη γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για να δουλέψεις αυτά που πρέπει να δουλέψεις. Επομένως προσπαθείς να κάνεις εκείνες τις επιλογές που θεωρείς ότι είναι τα πιο σημαντικά κομμάτια που μπορείς να διορθώσεις σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έχεις. Μιλάμε πολύ αυτό το διάστημα και προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πραγματάκια και στην ψυχολογία αλλά και κάποια τακτικά κομμάτια και όσο μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Βέβαια δεν θα γίνει σε μια εβδομάδα, καθώς αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να το συνδυάσουμε. Και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που θα «καίνε» όλα καθώς θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος και σε συνδυασμό με την ομάδα προκειμένου να κάνεις ένα βήμα παραπάνω και να βελτιώσεις κάποια πράγματα ούτως ώστε να μπορέσεις να βγάλεις στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλεις και που φαντάζεσαι.

Πάντως η ομάδα έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο πρόσφατο φιλικό με την Κορωνίδα. Βγάλατε ουσιαστικά συμπεράσματα από την συνολική εικόνα της ομάδας, αλλά και την αγωνιστική εικόνα κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά;

Αυτό είναι το θετικό. Ότι είχαμε αυτό τον αγώνα και μπορέσαμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα στο τι χρειάζεται να γίνει καλύτερα, τι είναι ήδη καλό και γενικότερα να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την επίσημη αγωνιστική δράση που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα «κλειδιά» ή διαφορετικά η αγωνιστική εικόνα που θα πρέπει να διαθέτει η ομάδα για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα ποια είναι;

Για μένα είναι πολύ σημαντικό γενικά να έχεις τη νοοτροπία να λειτουργείς ενεργητικά. Δηλαδή ότι κάνεις στον αγωνιστικό χώρο να έχει ενεργητική φιλοσοφία. Να εφαρμόζεις ενεργητική άμυνα, να είσαι ομάδα που πιέζει, που θέλει τη μπάλα, που όταν έχει τη μπάλα να έχει την κατοχή. Γενικότερα να είσαι ομάδα που θέλει να κυριαρχεί στο γήπεδο. Από την άλλη όμως να έχεις καλή οργάνωση, ώστε αν αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο που θέλει να σε πιέσει και να σου δημιουργήσει προβλήματα, να έχεις τις λύσεις ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις και αυτή την κατάσταση. Γενικά όμως να είσαι ομάδα που να δυσκολεύει τον αντίπαλο με τον τρόπο που λειτουργεί και αμυντικά και επιθετικά.

Από την πολύμηνη αποχή μέσα σε μικρό διάστημα, στην επιστροφή στις διαδοχικές επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες, πόσο ιδιαίτερο τρόπο διαχείρισης αυτής της κατάστασης πρέπει να αποτελέσει γεγονός από τους προπονητές, έτσι ώστε να προστατευτούν και οι ποδοσφαιριστές από το τραυματισμούς;

Είναι ειδικές συνθήκες και όλα αυτά θέλουν πολύ σκέψη για το πώς θα διαχειριστείς το ρόστερ για να μην έχει τραυματισμούς γενικά, για τα παιδιά που δεν είναι ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση, τα λεπτά συμμετοχής που πρέπει να πάρουν και όλα αυτά σε συνδυασμό που πρέπει να πάρεις. Είναι ειδικές συνθήκες, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here