Ο Κώστας Βινατσέλας μιλά στο «Κ.Ε.» για το στίβο και την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ (+ήχος)

0
303

Οι επερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ αποτελούν βασικό αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες σε όσους ασχολούνται με τον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αρκαδία εκτός από την κα Ξένια Αργειτάκη και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πρόεδρος του ΓΣ Αρκαδίας Κώστας Βινατσέλας, θέτει υποψηφιότητα για το ΔΣ της Ομοσπονδίας στο πλευρό της κας Σοφίας Σακοράφα η οποία διεκδικεί την Προεδρία του ΣΕΓΑΣ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο κ. Βινατσέλας μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, για αρχαιρεσίες στο ΣΕΓΑΣ, την υποψηφιότητα του για το ΔΣ, την κατάσταση στο άθλημα στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Βινατσέλας σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του τόνισε ότι αποτελεί χρόνια στο χώρο του αθλητισμού όπου από μικρός αποτελούσε αθλητής του ΓΣ Αρκαδίας και στη συνέχεια ανέλαβε στο σύλλογο ως έφορος και να ακολουθήσει από το 2000 η παρουσία του στη διοίκηση των «κυανέρυθρων». Εξέφρασε την αγάπη του για τον αθλητισμό και τον στίβο και βασικό μέλημα είναι η «διατήρηση της φλόγα του στίβου ζωντανή, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι», κάτι που μέχρι στιγμής επιτυγχάνεται. Πρόσθεσε επίσης ότι όποιος αγαπάει αυτό που κάνει πραγματικά, σχεδόν όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται και έθεσε ως παράδειγμα την περίοδο 2002-2004, όταν η Τρίπολη δεν είχε στάδιο λόγω της αφαίρεσης του παλιού ταρτάν, που μέχρι την ολοκλήρωση των έργων εκείνη την εποχή δεν επέτρεπε στους αθλητές του στίβου να προπονηθούν ουσιαστικά. Παρ’ όλα αυτά ο ΓΣ Αρκαδίας είχε σημαντικά πλασαρίσματα και μετάλλια σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κ. Βινατσέλας τόνισε ότι τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν κάτι το περιττό και όχι σαν κοινωνικό αγαθό και διέξοδο για μια καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Παρ’ όλα αυτά τονίστηκε ότι όλοι (παράγοντες, προπονητές και αθλητές) από κοινού καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός ο αθλητισμός.

Σε ότι αφορά τη προεκλογική περίοδο στον ΣΕΓΑΣ και το ανεβασμένο θερμόμετρο λόγω αντιπαράθεσης, ο Πρόεδρος του ΓΣ Αρκαδίας σχολίασε ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία γιατί «έχει δημιουργηθεί ένα «στρατόπεδο» στο οποίο η πολιτεία και ιδιαίτερα Κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει της Ομοσπονδίες με κάποιες φωτογραφικές διατάξεις μέσα από τους Νόμους που έχει περάσει, όπως ο περιορισμός με το όριο ηλικίας μέχρι 70 ετών προκειμένου κάποιος να μπορέσει να αποτελέσει μέλος μιας Ομοσπονδίας, την ίδια ώρα που Βουλευτής κάποιος μπορεί να είναι ενεργός και 90 ετών». Πρόσθεσε ότι οι πιο κατάλληλοι για να κρίνουν ποιος είναι ικανός να αποτελεί μέλος στη διοίκηση μιας Ομοσπονδίας είναι τα ίδια τα σωματεία.

 

«Μεγάλη ανάγκη για την Τρίπολη ενός κλειστού χώρου για τις προπονήσεις στίβου»

Παράλληλα με τη ευκαιρία ο κ. Βινατσέλας αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων που δεν είναι άλλο από την έλλειψη ενός κλειστού χώρου στον οποίο θα μπορούν να προπονούνται οι αθλητές του στίβου. Παρ’ όλα αυτά συνέχισε, ότι ο στίβος στέκεται σε υψηλό επίπεδο και η εκπροσώπηση της Τρίπολης και της Αρκαδίας σε Πανελλήνιο επίπεδο στέκεται πολύ καλά. Παράλληλα τόνισε ότι ο αθλητισμός γενικά διαφημίζει μια πόλη και πρέπει να γίνει αυτό ιδιαίτερα κατανοητό.

Παράλληλα τονίστηκε από τον κ. Βινατσέλα «ότι η Πολιτεία που έχει ανοίξει έναν «πόλεμο» με τις Ομοσπονδίες δεν βοηθάει οικονομικά. Κάποια μικρά βοηθήματα που είναι να πάνε προς τους σωματειακούς προπονητές δεν δίνονται και ελπίζω σύντομα να πρυτανεύσει η λογική και να λήξουν όλα αυτά τα προβλήματα, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα τον εκλογών».

Ο κ. Βινατσέλας είπε ότι ένας κλειστός χώρος θα λύσει πολλά προβλήματα στον τοπικό στίβο, καθώς οι συνθήκες προπόνησης τους χειμερινούς μήνες στην Αρκαδική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

 

«Δεν πρέπει να υπάρχει κομματικοποίηση στον αθλητισμό»

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα για το στίβο στον οποίο πρέπει να καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να βγει από την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊου, ο κ. Βινατσέλας τόνισε ότι από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. «Όσοι αγαπούν πραγματικά το στίβο, έχουν θέση στο «οικοδόμημα» του στίβου πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Δεν είναι δυνατόν να κατεβαίνουμε με ταμπέλες κομματικές στον αθλητισμό», ήταν το σχόλιο του κ. Βιντσέλα που αναφέρθηκε και στο γεγονός της διαγραφής της κας Αργειτάκη από τη Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας: «Στενοχωρήθηκα πριν λίγες ημέρες που η Νέα Δημοκρατία, διέγραψε την Ξένια Αργειτάκη, επειδή κατεβαίνει στις εκλογές της Ομοσπονδίας με την ΑΚΑΣ και την ομάδα που κατέβαινε τόσο χρόνια στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Η Ξένια είναι ένα ικανότατο στέλεχος που έχει αφιερώσει τη ζωή της για τον αθλητισμό και έχει επενδύσει στον κλασικό αθλητισμό. Δεν μπορείς όλο αυτό να το παραγράφεις επειδή δεν σου αρέσει ο χώρος που κατεβαίνει. Δεν πρέπει να υπάρχει κομματικοποίηση στον αθλητισμό».

Ο κ. Βινατσέλας ανέφερε πάντως ότι θα μπορούσαν οι εκλογές στις Ομοσπονδίες να διεξαχθούν λίγο αργότερα αφ’ ενός για να διεξαχθούν οι Γενικές Συνελεύσεις με φυσική παρουσία των μελών, και αφ’ εταίρου να εστιαστεί η προσπάθεια στους τρόπους που θα επανεκκινήσει ο αθλητισμός μετά από αυτή την κατάσταση που βιώνει και ο Ελληνικός αθλητισμός αλλά και το πώς τα παιδιά θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στον αθλητισμό.

 

«Θα πάνε πίσω οι διοργανώσεις του στίβου»

Ο κ. Κώστας Βινατσέλας ερωτήθηκε και για την τύχη που μπορεί να έχουν οι προσεχείς διοργανώσεις στο στίβο, καθώς τον Απρίλιο στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ προβλέπεται η διεξαγωγή των πρώτων διασυλλογικών πρωταθλημάτων, για να λάβουμε την απάντηση ότι όλες οι διοργανώσεις θα πάνε πίσω και συγκεκριμένα τουλάχιστον από τον προσεχή Μάιο και ύστερα. Από την άλλη ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο στίβος θα επιτρέψει χωρίς καμία καθυστέρηση και η αγωνιστική δράση όταν έρθει η στιγμή θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα.

Σχετικά με τους Αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου πριν το 2ο κύμα πρόλαβε να διεξαχθεί μόνο η μία από τις τέσσερις στην Καλαμάτα, ο κ. Βινατσέλας είπε ότι με του που θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν. Οι συγκεκριμένοι αγώνες μπορεί να είναι μια πρωτοβουλία συλλόγων αλλά οι αγώνες είναι ανοιχτοί για συμμετοχή όλων των σωματείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

«Η ανακαίνιση του σταδίου και ένα κλειστός χώρος προπόνησης, θα ήταν ουσιαστική αναβάθμιση στον τοπικό στίβο»

Στο αν η ολοκλήρωση του σταδίου στο ΔΑΚ Τρίπολης με τις παρεμβάσεις και την αντικατάσταση του ταρτάν αλλά η προοπτική ενός κλειστού προπονητικού για τους αθλητές στίβου θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο στον τοπικό κλασικο αθλητισμό, ο κ. Βινατσέλας απάντησε μετά βεβαιότητας θετικά.

«Σε πολύ μεγάλο βαθμό θα μπορούσε να ανέβει επίπεδο αγωνιστικό ο ΓΣ Αρκαδίας και ο τοπικός στίβος γενικότερα. Ο Χειμώνας στην Τρίπολη κρατάει πολλούς μήνες και όπως είναι γνωστό οι προπονήσεις του στίβου έχουν μεγάλες εντάσεις και γι’ αυτό δημιουργούνται πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ένας κλειστός χώρος οπωσδήποτε σε πολύ μεγάλο βαθμό θα σε προφυλάξει από αυτά τα προβλήματα. Και οι γονείς δεν στέλνει το παιδί του σε ανοιχτούς χώρους να προπονηθούν με το κρύο και τη βροχή.».

 

«Από το 2022 μπορεί το Φεστιβάλ Ρίψεων να αναβαθμιστεί σε διεθνές»

Σε ερώτημα μας για το Φεστιβάλ Ρίψεων και για τα αρκετά χρόνια από τότε που ακούγεται ότι οι αγώνες θα αναβαθμιστούν με τη συμμετοχή και ξένων αθλητών, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα, αν και τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει σοβαρή δικαιολογία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Βινατσέλας μας είπε:  «Έτσι όπως έχει πάει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, την ανακατασκευή του σταδίου γενικότερα και την αβεβαιότητα που υπάρχει, δεν μπορείς να κανονίσεις να φέρεις 3-4 αθλητές σε πρώτη φάση, το οποίο είχαμε σκοπό να κάνουμε. Οπότε το πιο πιθανό είναι αυτή η αναβάθμιση να γίνει του χρόνου το 2022.».

Αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Κώστα Βινατσέλα στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

Τέλος μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρη την εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Πέμπτης (18/03) παρακάτω:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here