Ο Κώστας Καλογιαννίδης μιλά για την επιστροφή στη αγωνιστική δράση του Ερμή Μελιγούς

0
392

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ξεκινάει σήμερα και οι περισσότερες ομάδες καλούνται να δώσουν την πρώτη τους επίσημη αναμέτρηση το 2021, μετά από 4-5 μήνες πλήρους αγωνιστικής απραξίας από την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας λόγω του lock-down. Για τον Ερμή Μελιγούς ωστόσο η προετοιμασία συνεχίζεται για ακόμη μία εβδομάδα, καθώς η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας την 5η αγωνιστική έχει προγραμματισμένο ρεπό.

Με αφορμή την επιστροφή τις επόμενες ημέρες στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Καλογιαννίδης, μίλησε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», για την ομάδα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

 

Καταρχάς ο Ερμής εκμεταλλεύεται το προγραμματισμένο ρεπό της 5ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική και συνεχίζει για ακόμη μια εβδομάδα την προετοιμασία για την επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Είναι θετικό αυτό το γεγονός για την ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας;

Ναι, είναι ένα θετικό στοιχείο γιατί η αποχή ήταν πολύ μεγάλη. Σίγουρα όσες φανέλες παραπάνω έχεις και όσο περισσότερες εβδομάδες, λειτουργούν θετικά στον οργανισμό των ποδοσφαιριστών, οπότε νομίζω ότι και αυτό θα παίξει το ρόλο του για την προετοιμασία των ομάδων ώστε να ανταποκριθούν 100% στις υποχρεώσεις τους.

 

Πως εξελίχθηκε η προετοιμασία για τον Ερμή και κατ’ επέκταση τι συμπεράσματα βγήκαν από το πρόσφατο φιλικό ματς επί του Πανναυπλιακού την περασμένη εβδομάδα;

Η προετοιμασία μας κυλάει φυσιολογικά. Το διάστημα αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικά να υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα στους ποδοσφαιριστές. Κάποιες μικροδιατάσεις, κάποια μικροσφιξίματα από την πίεση, τα οποία καταφέραμε να διορθώσουμε εν τη γενέσει τους και πάντα με μια μικρή αποχή και ένα μικρό μεταβατικό ατομικό πρόγραμμα. Τα παιδιά που αντιμετώπισαν κάποια προβληματάκια θα είναι από τη Δευτέρα, ενεργά στην προπόνησή τους ενεργά 100%.

Την περασμένη Κυριακή παίξαμε ένα φιλικό με την ομάδα του Πανναυπλιακού 2017. Η γενική εικόνα θα λέγαμε ότι είχε θετικό πρόσημο στο μεγαλύτερο τμήμα των ποδοσφαιριστών προβληματάκια υπήρχαν, διότι ήταν το πρώτο μας φιλικό, καθώς δεν έχουμε κάτι τους τελευταίους 4-5 μήνες. Το πρόσημο πάντως είναι θετικό και βαδίζουμε πάνω σ’ αυτό το φιλικό τεστ, για να διορθώσουμε αυτά που δεν μας άρεσαν ιδιαίτερα και να βελτιώσουμε αυτά που μας άρεσαν λίγο περισσότερο.

 

Η ομάδα τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε κάποιες συγκεκριμένες προσθήκες στο ρόστερ, με κάποιους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον πολύπειρο Τέλη Σαλαπάτα ο οποίος σίγουρα αποτελεί ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει εμπειρία στη Γ’ Εθνική και μπορεί να βοηθήσει στον τομέα του σκοραρίσματος. Υπήρχαν συγκεκριμένοι στόχοι ως προς την ενίσχυση του ρόστερ ή απλά προέκυψε η ευκαιρία και οι ήρθαν οι συγκεκριμένοι παίκτες για να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ;

Ήταν συγκεκριμένοι οι στόχοι μας και οι ελλείψεις που υπήρχαν στην ομάδα μας. Δεν ήμασταν τυχεροί όσον αφορά τη μεταγραφή του Ράφαελ Νασιμέντο, ο οποίος τελικά μεταπήδησε στην ομάδα του Καραϊσκάκη. Επομένως χάσαμε ένα πολύτιμο «γρανάζι» από την ομάδα μας, καθώς μας έδινε βοήθειες όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι της ομάδας μας.

Παρ’ όλα αυτά ήμασταν τυχεροί διότι εντάξαμε κάποια νεαρά παιδιά που είναι αρκετά ταλαντούχα, όπως είναι ο Άγγελος Κλεώπας, ένα 15χρονο παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες του Αστέρα που καταφέραμε και εντάξαμε στην ομάδα μας και έχει πατήσει πάρα πολύ καλά στην ομάδα με πλήρη κατανόηση των υποχρεώσεών του και πλήρη αφομοίωση του ρόλου του μέσα στην ομάδα. Επίσης η προσθήκη του πανύψηλου 16χρονου τερματοφύλακα Χρήστου Κουρόγιωργα από τον Ηρακλή Βερβένων που θα ενισχύσει τις θέσεις του τερματοφύλακα και τέλος του 20χρονου Γιάννη Τσιώρου ο οποίος έρχεται από τον τοπικό χώρο και την ομάδα της Τεγέας και εξίσου έχει ανταποκριθεί 100% όπως τα δύο άλλα παιδιά στο ρόλο του με καθημερινή βελτίωση.

Μέσα σ’ όλα αυτά είναι και η προσθήκη του Τέλη Σαλαπάτα ο οποίος είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται κάποια ενημέρωση από την πλευρά μου για τον τρόπο που έχει λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια στην κατηγορία. Είναι ένας παίκτης πολύ γνωστός σε μένα. Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, οπότε νομίζω τα λόγια είναι περιττά. Αναμένομαι και αυτός από την πλευρά του να έρθει σ’ έναν ικανοποιητικό αγωνιστικό ρυθμό ώστε να μας βοηθήσει έτσι όπως ξέρει και έτσι όπως θέλει.

Σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω από την πλευρά μου και την ομάδα του Αστέρα που καταφέραμε και εντάξαμε τον Άγγελο όπως επίσης και τις ομάδες του Ηρακλή Βερβένων και του ΑΟ Τεγέας που εξίσου δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό για την ένταξη του Χρήστου και Γιάννη αντίστοιχα στην ομάδα μας. Φυσικά και την ομάδα της Δημητσάνας για την περίπτωση του Τέλη Σαλαπάτα.

 

Αυτές οι μεταγραφές προφανώς θα βοηθήσουν και στο κομμάτι της κατάλληλης διαχείρισης στο ρόστερ σε μια φάση στην οποία όλες οι ομάδες καλούνται να προσέξουν την μετάβαση τους από την πλήρη αποχή στην πλήρη αγωνιστική δράση, εξασφαλίζοντας την προστασία των παικτών από τραυματισμούς.

Χρειάζονται είναι αλήθεια έξυπνοι τρόποι για να μπορείς να διαχειριστείς αυτό το πρωτόγνωρο σενάριο, όσον αφορά το πρωτάθλημα ενός γύρου και την αποχή του προηγούμενου διαστήματος που συνοδεύει αυτή τη διαδικασία. Νομίζω όμως ότι προχωράμε καλά και από τη στιγμή που πρέπει να χορέψουμε σ’ αυτό το ρυθμό θα ανταποκριθούμε στο «χορό». Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά

 

Για τον Ερμή Μελιγούς ακολουθεί το ρεπό της Κυριακής και στη συνέχεια τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια. Το θα σχολιάζαμε για το πρόγραμμα της ομάδας.

Η διαφορά με τη δική μου ομάδα είναι ότι τουλάχιστον έχει βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, έχοντας παίξει ήδη τρία εκτός έδρας παιχνίδια σχεδόν συνεχόμενα. Ο τρόπος με τον οποίο είχε δημιουργηθεί το πρωτάθλημα και η κλήρωση του α’ γύρου ήταν να έχουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ερμιόνη, το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟ Ρουφ και συνεχόμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Γύθειο και με Κοιλάδα. Και τώρα πάμε εκτός πάλι παρ’ όλα που προηγείται τώρα το ρεπό.

 

Φανταζόμαστε ότι το πολύ καλό αυτό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα όσο και να το κάνουμε, τουλάχιστον από ψυχολογικής πλευράς μπορεί να βοηθήσει;

Σίγουρα βοήθησε εξ’ αρχής ψυχολογικά, διότι παρ’ ότι αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις και όσο να ναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Όχι ότι και τα εντός δεν αποτελούν έναν τρόπο που χρειάζεται μια ειδική μεταχείριση. Παρ’ όλο που η ομάδα μου είναι «νεοφώτιστη», παρ’ όλο που έχει πολύ νεαρά παιδιά σε ηλικία, παρ’ όλο που έχει παιδιά που δεν γνωρίζουν την κατηγορία, ανταποκρίθηκαν 100% στις υποχρεώσεις τους και καταφέραμε και πήραμε πολύ καλά αποτελέσματα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, αλλά και σε εντός έδρας με μια ομάδα που είναι σταθερή αξία στην κατηγορία και έχουν ενισχυθεί αρκετά.

Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα μας θεωρητικά πάντα γίνεται πιο βατό, γιατί δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, αλλά νομίζω ότι στην ψυχολογία μας έχει επικρατήσει αρκετά ενισχυμένο το δικαίωμα να ατενίσουμε το μέλλον μας πιο ευοίωνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here