Εδώ και λίγες ημέρες η ανακοίνωση του Ερμή Μελιγούς επισημοποίησε τη συνεργασία του συλλόγου της Βόρειας Κυνουρίας με τον προπονητή Κώστα Καλογιαννίδη και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν κρίνουμε από την πορεία της ομάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις του συλλόγου, δεν φάνηκε να αποτελεί η συγκεκριμένη εξέλιξη και ιδιαίτερη έκπληξη. Η πρόκληση πάντως προπονητή και διοίκησης για τη νέα χρονιά του να παρουσιαστεί ο Ερμής Μελιγούς ανταγωνιστικός στη Γ’ Εθνική, επισήμως έχει ξεκινήσει με την έναρξη του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν.

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία επικοινώνησε με τον Κώστα Καλογιαννίδη και πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα των «βυσσινί» στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

 

Η ανανέωση σου στην τεχνική ηγεσία του Ερμή Μελιγούς αποτέλεσε γεγονός εδώ και λίγες ημέρες…

Ναι αποτελεί γεγονός. Ανανεώσαμε τη συνεργασία μας καθώς ήρθαμε σε επικοινωνία. Αυτό έχει ξεκινήσει αρκετές μέρες πίσω από την χρονική περίοδο που ολοκληρώθηκε η χρονιά και επίσημα. Μετά από λίγες ημέρες από εκείνη την περίοδο βρεθήκαμε και κουβεντιάσαμε κάποια πράγματα και ήρθαμε εκ’ νέου σε συνάντηση για να δούμε πως μπορούμε να τρέξουμε κάποιες καταστάσεις της ομάδας.

Και βέβαια έγινε μια συζήτηση με βάσει τα νέα δεδομένα και τη συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Έτσι είναι! Βρεθήκαμε 3-4 φορές ακόμα μαζί με την τελευταία με την οποία και συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους της διοίκησης, βάζοντας κάτω τα δεδομένα, κοιτάξαμε τις επιλογές μας και ήρθαμε σε μια συνεννόηση για να μπορέσουμε να τρέξουμε την ομάδα μ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μέτρο του δυνατού πάντα. Στο μέτρο του δυνατού και με βασικό μέλημα τις εξελίξεις οι οποίες μπορεί να έρθουν στην πορεία.

Η περασμένη χρονιά αποδείχθηκε εξαιρετική για τον Ερμή Μελιγούς, που ανέβασε ρυθμούς αργά αλλά σταθερά και κατάφερε να έχει μια αρκετά επιτυχημένη σεζόν. Η άποψη σου κόουτς;

Είναι έτσι ακριβώς. Ξεκινήσαμε τη συνεργασίας μας το Καλοκαίρι. Θέσαμε κάποιους στόχους από την αρχή και βασικότερος στόχος ήταν να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Η συνεργασία μας νομίζω ότι ήταν σε όλους τους τομείς πάρα πολύ καλή και δεν παρεκκλίναμε εύκολα από το πλάνο που επιλέξαμε να έχουμε. Όταν επιπλέον έχεις υπομονή αυτόματα εκτιμώ ότι και η δουλειά σου φαίνεται και η ομάδα ξεκινάει καλύτερα στα πόδια της. Κακά τα ψέματα η ομάδα της Μελιγούς έκανε την προσπάθειά της για κάποια χρόνια. Για 2-3 χρόνια προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Υπήρχαν χρονιές που το διεκδίκησε πολύ δυνατά. Υπήρχαν χρονιές που δεν τα κατάφερε και τόσο πολύ, αλλά ήταν κάτι που το αναζητούσαν. Κι εν τέλει το καταφέραμε παρέα.

Βέβαια η φετινή επιτυχία του Ερμή Μελιγούς, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, γιατί ήρθε μετά από ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην Α’ Αρκαδίας.

Κατά γενική ομολογία ναι, ήταν αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για τα δεδομένα της Αρκαδίας. Πολλές ομάδες μαζί διεκδίκησαν την άνοδό τους. Πολλά σωματεία ήθελαν το κάτι παραπάνω και σίγουρα αυτό και σε εμάς δίνει μια μεγαλύτερη αξία, γιατί η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στο νικητή. Ευτυχήσαμε να είμαστε βέβαια και πρώτοι το διάστημα που ξεκίνησε η πανδημία με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

 

«Θέλουμε να διατηρηθεί το έντονο στοιχείο του Ερμή και στη Γ’ Εθνική…»

 

Η σεζόν πάντως ολοκληρώθηκε με το πλέον απρόβλεπτο τρόπο, καθώς ξέσπασε η πανδημία του Κορωνοϊου…

Η χρονιά είχε απρόβλεπτο φινάλε είναι γεγονός. Ακόμη και αν έγινε αυτό θεωρώ ότι κι εμείς κάτι καλά κάναμε μέχρι εκείνο το σημείο. Επομένως μας βρήκε προπορευόμενους η διαδικασία του κορωνοϊού. Μακάρι να μην γινόταν αυτό και αυτό δεν το λέω εκ’ του πονηρού, αλλά μέσα από την καρδιά μου. Μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα προβλήματα με τον κορωνοϊό και πέρα από την κατάσταση της Υγείας όλων των συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο γενικότερα, στο αθλητικό κομμάτι τα παιχνίδια και τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνοντας στο γήπεδο και όχι με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο δεν είναι στο χέρι μας τα πάντα όλα.

Πόσο προβληματίζει τόσο τη διοίκηση, όσο και σένα προσωπικά, η αβεβαιότητα της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊου;

Δεν μπορούμε να προδικάζουμε τίποτα. Σίγουρα εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Θέλω να πιστεύω ότι καμία αρνητική σκέψη απ’ όλες αυτές που κατά καιρούς μπορεί να κάνουμε όλοι μας, ότι θα φανεί μπροστά μας. Έτσι θέλω να πιστεύω ότι έχουμε δομήσει την κατάσταση της Υγείας και με γνώμονα παράλληλα την ενημέρωση που υπάρχει στον κόσμο, ότι τα πράγματα θα είναι ομαλοποιημένα.

Παράλληλα όμως δεν μπορούμε να φτιάξουμε τις ζωές μας μέσα στο φόβο και ότι θα πέσει πάνω στο κεφάλι μας. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε, να σηκωθούμε όρθιοι , θα πρέπει να λειτουργήσουμε πάνω στο πρόγραμμα που έχουμε βάλει και στις δουλειές μας και όσον αφορά το κομμάτι του αθλητισμού και να προχωρήσουμε τις εξελίξεις. Αν μείνουμε στάσιμοι, νομίζω ότι έχουμε χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Και αυτή την κουβέντα κάναμε με την ομάδα, ότι εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε. Κάναμε μια προσπάθεια, τα καταφέραμε και αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει επόμενη μέρα. Εμείς θα τρέξουμε τις εξελίξεις, να κυνηγήσουμε την επόμενη μέρα. Αν τα πράγματα λειτουργήσουν τελείως διαφορετικά και φτάσουμε σ’ ένα σημείο όπου πρέπει να αλλάξουν οι αποφάσεις μας, αυτό έχει συζητηθεί και θα εναρμονιστούμε με τις καινούργιες συνθήκες.

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τι στόχοι αρχικά θέτονται από τη διοίκηση του Ερμή Μελιγούς;

Ο βασικότερος στόχος είναι να διατηρήσουμε την ομάδα μας σε υψηλό ανταγωνιστικό πρόσωπο. Θέλουμε να υπάρχει το στοιχείο του Ερμή, έτσι όπως δομήθηκε φέτος. Μακάρι να μπορούν όλα τα παιδιά που ήταν στο ρόστερ τη φετινή χρονιά να είναι και πάλι και τη νέα και μέσα από κάποιες βοήθειες που μπορεί να έρθουν από κάπ0ια καινούργια παιδιά που επιβάλλεται να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, θα πλαισιωθούν και αυτά. Βασικό μας μέλημα είναι το στοιχείο του Ερμή να είναι σε έντονο σε επίπεδο αριθμού παικτών.

 

«Σκοπός του Ερμή να καθιερωθεί ως μία από τις βασικότερες δυνάμεις του Αρκαδικού ποδοσφαίρου…»

 

Προκειμένου να έχει ένας σύλλογος που ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική κατηγορία μια αξιοπρεπή παρουσία και πορεία, χρειάζεται να φροντίσει ώστε να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Κατά τη γνώμη του ποιες είναι αυτές και στην προκειμένη περίπτωση οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η Ερμή τη νέα χρονιά;

Επειδή οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και σίγουρα όλοι αυτοί οι μεγάλοι επενδυτές στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχουν εκλείψει, δεν είναι εύκολο να βγουν μέσα από μία τσέπη κάποια χρήματα για να μπορέσουν να τρέξουν οι εξελίξεις. Επομένως είναι μια προσπάθεια καθημερινή από τα σωματεία και τη διοίκηση. Μια προσπάθεια «επίπονη» στην οποία πρέπει να βγουν τα έξοδα της ομάδας. Το βασικότερο μέλημα του Ερμή δεν είναι τόσο το αν θα μείνει στην κατηγορία. Το μέλημα του Ερμή είναι να υπάρχει πάντα ο Ερμής. Για να υπάρχει λοιπόν ο Ερμής θα πρέπει η ομάδα να δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσεις να διορθώσεις πράγματα που μπορεί να μην πάνε καλά. Δεν έχουμε ένα «μαγικό ραβδί» που από τη μία μέρα στην άλλη μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα. Έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά και οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση.

Το μέλημα του Ερμή είναι να υπάρχει αυτή η ομάδα και όχι να δημιουργήσει «πυροτέχνημα» το οποίο έκανε μία χρονιά και καταστράφηκε την άλλη. Επομένως ο τρόπος που θα δομηθεί αυτή η ομάδα πέρα από την πολύ όρεξη που υπάρχει, έχει να κάνει με σωστές και διορθωτικές κινήσεις με γνώμονα ότι η 0μάδα θα έχει πάντα ένα περιουσιακό στοιχείο που ονομάζεται ντόπιος ποδοσφαιριστής. Μια εντοπιότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Από εκεί και πέρα σε μια επόμενη κατηγορία, έχει κάποιες περισσότερες υποχρεώσεις, απαιτήσεις και δυσκολίες και αυτές πρέπει να υπερ-νικήσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν θέλουμε να πάμε στην Γ’ Εθνική και να γίνουμε κομπάρσοι ή να λειτουργήσουμε σαν «σάκος του μποξ». Θέλουμε να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί και να είμαστε απόλυτα καλά με τον εαυτό μας στο ότι έχουμε κάνει την προσπάθειά μας, έχουμε δώσει τα πάντα και περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Θέλει απόλυτη ηρεμία και πολύ μεγαλύτερη υπομονή. Νομίζω το κυρίαρχο στοιχείο σ’ αυτές τις καταστάσεις είναι η υπομονή πάνω απ’ όλα, όπως «κυριάρχησε» και στη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Δεν μας φοβίζει η κατηγορία. Θεωρώ ότι τα παιδιά που έχουμε μπορούν να ανταπεξέλθουν και αν μη τι άλλο όταν κάποιος σου έχει δώσει τα πάντα, έχει γίνει στρατιώτης πάνω σ’ αυτό το «άρμα» που λέγεται Ερμής και πρέπει εσύ να του δείξεις πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και να του δώσεις το δικαίωμα να κάνει το κάτι παραπάνω. Για εμάς από την πλευρά μας αυτό είναι το μέλημά μας και νομίζω ότι αυτό που προέχει σε μια ομάδα σαν την ομάδα του Ερμή, είναι να καταφέρει να εδραιωθεί σε μια από τις βασικότερες δυνάμεις του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Το προσωπικό σου σχόλιο για τους ποδοσφαιριστές που είχες στη διάθεσή σου στο φετινό ρόστερ, αλλά και για τους ανθρώπους της διοίκησης του Ερμή;

Αρχικά από τους ανθρώπους της διοίκησης που δεν τους γνώριζα πέρα από κάποιες επαφές που είχαμε μέσα από την κοινή μας πορεία στο τοπικό πρωτάθλημα και ποτέ δεν είχε κάποιο αρνητικό λόγο να πω γι’ αυτούς. Αυτό που γνώρισα στην πορεία ήταν ότι κατάλαβα ότι είχα να κάνω με ανθρώπους που έχουν μεράκι, που έχουν όρεξη, που αγαπούν τον τόπο τους, που αγαπούν την ομάδα τους και κάνουν τα πάντα γι’ αυτήν και που πάντα θέλουν να δημιουργήσουν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο για το κοινωνικό σύνολο.

Αν δείτε κι εσείς, υπάρχουν κάποιες δράσεις της ομάδας το προηγούμενο διάστημα οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε πολύ όμορφο επίπεδο, όπως αιμοδοσίες, κάποιες διαδικασίες που έχει υλοποιήσει η ομάδα για κάποιους ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια. Αυτό δείχνει μια ευαισθητοποίηση και ένα επίπεδο υψηλό, σε ότι αφορά το επίπεδο ανθρώπου. Αυτό γνώρισα από τους ανθρώπους του Ερμή, αυτό και στην επόμενη επαφή μας εξακολούθησα να πιστεύω και μόνο μπράβο και ειλικρινά λόγια μπορώ να πω γι’ αυτούς.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές μου, θεωρώ με όλη της σημασία της λέξης ότι ήταν παλικάρια, ήταν μπροστά στα δύσκολα, έβαλαν το κεφάλι κάτι, άκουσαν, προσπάθησαν πολύ περισσότερο. Κατάλαβαν ότι μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα με το εμείς και όχι με το εγώ. Πιστέψτε με σ’ αυτό ένα κομμάτι που λειτουργούσε στο «εγώ» εξαλείφθηκε τελείως όλοι καταλήξαμε ότι μόνο με το «εμείς» μπορεί να πετύχεις ένα στόχο. Τα αποδυτήρια μας είναι εξαιρετικά! Υπάρχει πολύ αγάπη, υπάρχει πολύ κατανόηση και μακάρι να μπορούσατε να είχατε έρθει στα αποδυτήριά μας και να μπορούσατε να μας ζήσετε με τον τρόπο που λειτουργούσαμε σε όλα τα παιχνίδια είτε ήταν θετικά, είτε ήταν αρνητικά.

Αυτό το λέω γιατί μία ομάδα φαίνεται στα άσχημα και όχι στα καλά! Τα καλά τα κρύβουν τα άσχημα κάτω από το «χαλί». Εμείς στα άσχημά μας ήμασταν πολύ πιο πειθαρχημένοι, ήμασταν πολύ πιο ενεργοί και πολύ πιο συμπαγείς σαν ομάδα και γι’ αυτό καταφέραμε αυτό που καταφέραμε. Μέσα από την καρδιά μου τους δίνω τα συγχαρητήριά μου, τους τα έχω πει και κατ’ ιδίαν ξεχωριστά στον καθένα. Μου δίνετε και το δικαίωμα μέσα από το site σας να το αναφέρω εκ νέου. Μόνο ένα πολύ-πολύ μεγάλο ευχαριστώ λέω για τον τρόπο που λειτούργησαν τη φετινή χρονιά και για τον τρόπο που περιμένω να λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά και για το βασικό λόγο που με ανέχτηκαν για ένα χρόνο στο κεφάλι τους!.

 

«Θα στηριχτεί και σε νέα παιδιά ο Ερμής της νέας χρονιάς…»

 

Παραδοσιακά δίνεις κόουτς ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και ο Ερμής Μελιγούς το τελευταίο διάστημα, έχει επίσης δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές του. Να φανταστούμε ότι θα δούμε νέα παιδιά στο ρόστερ στη Γ’ Εθνική;

Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα ξεκινήσει με αυτό τον τρόπο. Ελπίζουμε ότι κάποια παιδιά που θεωρούμε ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ομάδας θα μας βοηθήσουν, γιατί ως γνωστό σ’ αυτές τις ηλικίες υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορείς εύκολα να υπερνικήσεις, όπως τα σχολεία, οι Πανελλήνιες και διαδικασίες εκμάθησης που είναι το βασικότερο μέλημα όλων για να μπορεί το παιδί να κερδίσει τη ζωή του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσουμε στα παιδιά αυτά που έχουμε στο ρόστερ, το δικαίωμα να διεκδικήσουν τη θέση τους σε μια υψηλότερη κατηγορία και ένα καλύτερο μέλλον στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Ούτως ή άλλως πολλές επιλογές από αυτές που έχουμε στο μπλοκάλι μας, αφορούν νεαρά παιδιά που έχουν διάθεση και θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Οι πρώτες μεταγραφές του Ερμή για τη νέα χρονιά, πότε αναμένονται;

Αυτό δεν το γνωρίζω, γιατί είναι κάτι για το οποίο πρέπει να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές. Εμείς σιγά-σιγά έχουμε ξεκινήσει να ερχόμαστε σε επαφές με κάποια παιδιά που μας ενδιαφέρουν. Μπορεί να είναι σ’ ένα φιλολογικό στάδιο αυτή τη στιγμή, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε ξεκινούν οι μεταγραφές και η κατάσταση ακόμη είναι λίγο μετέωρη, για το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν. Υπάρχουν κάποιες υποθέσεις για το ότι μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα η σεζόν. Μπορεί να ξεκινήσει αργότερα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το πότε ώστε να προγραμματίσει ακριβώς αυτό που θέλει να κάνει. Πόσο μάλλον και το πως μπορεί να αποδεσμευτεί ο κάθε ποδοσφαιριστής από την ομάδα του για να μπορείς να μιλήσεις μαζί τους. Επομένως είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο αυτή τη στιγμή η μεταγραφική επιλογή, με τον μεταγραφικό σχεδιασμό μας ωστόσο να είναι έτοιμος. Ο Ερμής γνωρίζει τι ανάγκες έχει σε ποιες θέσεις, σε ποια πρόσωπα και με ποιο τρόπο μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη ποιότητα, αλλά θα μας δώσετε λίγο χρόνο να μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρες απαντήσεις για να μην εκθέσουμε την παραμικρή κατάσταση. Ούτε εμείς να φανούμε ανακόλουθοι σ’ αυτά που λέμε, αλλά ούτε και να λέμε πράγματα που να μην ισχύουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here