Ο Κώστας Καλογιαννίδης μιλά στο «Κ.Ε.» για τον Ερμή Μελιγούς στη Γ’ Εθνική (+ηχήτ.)

0
385

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ξεκινάει την Κυριακή (24/10) και η ομάδα του Ερμή Μελιγούς «ρίχνεται» στη «μάχη» για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου στο πρωτάθλημα. Με αφορμή την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ο Κώστας Καλογιαννίδης μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας, τους στόχους και τις σκέψεις των ανθρώπων του συλλόγου λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Λίγα 24ωρα απομένουν από την έναρξη του πρωταθλήματος και κόουτς είσαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της προετοιμασίας;

Ναι, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος παρ’ όλο που έχουμε υπερβεί το αναμενόμενο σενάριο για την έναρξη του πρωταθλήματος, διότι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν λειτουργήσει λίγο έντονα όσον αφορά την προετοιμασία τους. Νομίζω ότι είμαστε σ’ ένα δρόμο πάρα πολύ καλό. Έχουμε διορθώσει αρκετά πράγματα και η αναμονή είναι αυτή η οποία περισσότερο μας προβλημάτιζε αλλά τέλος καλό, όλα καλά από τη στιγμή που η έναρξη είναι την Κυριακή.

Η ομάδα σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις. Στον Ερμή φέτος υπάρχουν όντως διαφοροποιήσεις και αν ναι ποια στοιχεία θέλεις κόουτς να χαρακτηρίζουν τη φετινή ομάδα;

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς δημιουργήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια μια ομάδα η οποία κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο Α’ τοπικό Αρκαδίας. Μετέπειτα πέρασε στη Γ’ Εθνική και ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική στο καινούργιο μοτίβο που δημιουργήθηκε στην Γ’ Εθνική. Αυτό το καταφέραμε με την παραμονή μας και φέτος όλοι μας, διοίκηση, προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό σύνολο. Νομίζω ότι σε αρκετά μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει. Σίγουρα δεν υπάρχει εικόνα του πρωταθλήματος για να πιστοποιήσει την εξέλιξή μας. Αυτό περιμένουμε να γίνει. Επομένως από τη στιγμή που έχουμε εντάξει ποδοσφαιριστές που και ταλέντο έχουν και καλή προσωπικότητα, νομίζω ότι η αναμονή είναι αυτή που μας διακατέχει όλους, με σκοπό να λειτουργήσουμε στο πρωτάθλημα και να φανούν τα στοιχεία που έχουμε αναζητήσει όλο αυτό το διάστημα για την ομάδα.

Η αλλαγή ομίλου για την ομάδα, σας προβληματίζει καθόλου σε αγωνιστικό επίπεδο;

Το άγνωστο είναι πάντα κάτι το οποίο σε προβληματίζει. Το να μας προβληματίζει κάτι αλλά να μην μας φοβίζει είναι εύλογο, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας και το πόσο δυναμική μπορεί να έχουν εκείνοι. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο εμάς είναι, τι δυναμική έχουμε διεκδικήσει εμείς να δημιουργήσουμε στην ομάδα. Νομίζω όμως ότι ο «δρόμος» μας είναι καλός, η καθημερινότητά μας στην προπόνηση μας δίνει το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον μας πιο ευοίωνα και η εξέλιξή μας είναι αυτή η οποία θα μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε και πάλι τους στόχους που έχουμε βάλει για την προσεχή περίοδο.

Όσο σας προβλημάτιζε πέρυσι η αποχώρηση σημαντικών παικτών, όπως αυτή του Ράφαελ Νασιμέντο, άλλο τόσο σας ικανοποιεί η έλευση φέτος εξίσου σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως ο Κάρλος Μπάξτον;

Εμείς προσπαθούμε να συμπληρώσουμε το «παζλ» της ομάδας με αυτά τα «κομμάτια» που μας λείπουν και από τη στιγμή που βρίσκουμε κάποιους παίκτες τους βάζουμε στο ρόστερ μας. Πέρυσι καταφέραμε και βρήκαμε τον Ράφαελ που ήταν ένα παιδί που είχε τα κάποια στοιχεία όσον αφορά το παιχνίδι του τα οποία έλειπαν από εμάς. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων όταν υπάρχει ένας καλός ποδοσφαιριστής είναι αυτός να δεχθεί κάποια πρόταση και αυτή είναι και η ευχή μας αλλά και ο τρόπος που λειτουργούμε σαν ομάδα. Στο να μην κόβουμε το μέλλον σε κανένα παιδί.

Ο Ράφαελ ήταν ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, η ατυχία μας ήταν ότι τον είχαμε για πολύ λίγο όταν το πρωτάθλημα δεν ήταν σε εξέλιξη πέρα από τις πρώτες αγωνιστικές λόγω της πανδημίας. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είχε μια πρόταση την οποία τον ικανοποιούσε και συμπλήρωνε τα όνειρά του, η ομάδα το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τον αφήσει να διεκδικήσει το όνειρό του όσον αφορά την αθλητική του σταδιοδρομία.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας έχει συμπληρωθεί από κάποιους ποδοσφαιριστές. Όπως είπατε επίσης ο Κάρλος Μπάξτον ο οποίος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν και ακόμη 2-3 παιδιά τα οποία θα τα δείτε στο πρωτάθλημα που ακολουθεί και μακάρι και ευχή μας είναι, τα παιδιά αυτά να καταφέρουν πολύ γρήγορα να κάνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους και ελπίζουν σε προσωπικό επίπεδο και εμείς θα ήταν νομίζω για μια ακόμη φορά χαρά μας ώστε ποδοσφαιριστές από την ομάδα μας να μπορούν να διεκδικούν κάτι καλύτερο σε μια άλλη κατηγορία. Όχι απαραίτητα μόνο ξένοι γιατί υπάρχει περίσσιο ταλέντο στην ομάδα μας. Υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας μας έχει ένα πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Και παιδιά που διεκδικούν μια θέση με την προσπάθειά τους καθημερινά στην προπόνηση…

Το ρόστερ του Ερμή αυτή τη στιγμή αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές. Είκοσι έξι ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην διεκδικεί, με ίσους όρους τη συμμετοχή του στην 11αδα ή στην 20άδα και κατ’ επέκταση σε ότι αφορά την κατάρτιση της ομάδας. Αυτή είναι και η επιτυχία μας. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Η προπόνησή μας έχει τεράστιο ανταγωνισμό και από την πλευρά μου ο καλοπροαίρετος «πονοκέφαλός» είναι ότι μπορώ να έχω πάρα πολλές επιλογές με παίκτες οι οποίοι 100% θα δώσουν αυτό που έχουν μέσα τους, ανεξάρτητα πόσο ταλαντούχος μπορεί να είναι ο καθένας ή όχι. Το θέμα είναι να μπορεί κάθε φορά να παραθέτει το «δέκα» του σε βαθμολογικό πίνακα στην αγωνιστική του δραστηριότητα.

Ο στόχος του φετινού Ερμή Μελιγούς στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποιος είναι;

Στόχος είναι πάντα κάτι πολύ υποκειμενικό. Βλέποντας και κάνοντας. Η ομάδα μας θέλουμε να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Αν αυτό μας οδηγήσει σε μια υψηλότερη θέση με αρχή να μπορούμε πάρα – πάρα πολύ γρήγορα να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία, είναι κάτι που το θέλουμε από την πρώτη στιγμή. Από εκεί και πέρα, βήμα-βήμα θέλουμε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας και ότι καλύτερο μπορούμε να συμπληρώσουμε όσον αφορά την κατάταξή μας.

Δειλά-δειλά και υπό προϋποθέσεις επιστρέφει ο φίλαθλος κόσμος στα γήπεδα. Το δικό σας σχόλιο για τους φιλάθλους και τους ανθρώπους που αγαπούν εκεί πολύ την ομάδα;

Είναι κάτι που το έχουμε απεριόριστη ανάγκη. Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι ο φίλαθλος και η ζωή του φιλάθλου είναι ο ποδοσφαιριστής που τον βλέπει κάθε Κυριακή να αγωνίζεται και να του δημιουργεί τα συναισθήματα που εναλλάσσονται κάθε φορά με τις νίκες, τις ήττες ή τις ισοπαλίες. Επομένως η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη. Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει και η ευχή μας είναι αυτό να εξελιχθεί, να απελευθερωθεί και το ποδόσφαιρο από τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με την πανδημία. Ο φίλαθλος είναι αυτός που θα μας δώσει το έξτρα κίνητρο για να μπορούμε κι εμείς να παρουσιάζουμε καλύτερα πράγματα.

Μπορεί κανείς να ακούσει αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Κώστα Καλογιαννίδη παρακάτω από το χρονικό σημείο 04:05:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here