Ο λόγος που η γυναικεία ομάδα του Πελασγού δεν θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική

0
13915

Τις προηγούμενες ώρες το «Κ.Ε.» αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η γυναικεία ομάδα του Πελασγού ΚΟΜ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών. Μια απόφαση που πάρθηκε παρά τη θέληση των αθλητριών και των ανθρώπων του συλλόγου της Μεγαλόπολης, για λόγους ανωτέρας βίας.

Η γυναικεία ομάδα του Πελασγού ΚΟΜ αποτελεί γεγονός ότι απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από κορίτσια που αγωνίζονται στην κατηγορία κορασίδων. Την ίδια ώρα η ΕΟΚ με έναν όχι τόσο δίκαιο και σωστό προγραμματισμό διεξαγωγής των διοργανώσεών της όρισε το ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική σε ότι αφορά τον 1ο όμιλο να διεξαχθεί το διάστημα 30/06-02/07 στο κλειστό γυμναστήριο του Αντιρρίου και την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων για το διάστημα 02-06/07/2023.

Ουσιαστικά ο Πελασγός ΚΟΜ υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αναγκασμένος να δώσει το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής (02/07) στο Αντίρριο το ματς της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία με τον ΑΣΠ Προμηθέα και την ίδια περίπου ώρα να αντιμετωπίσει στη Ραφήνα για την πρεμιέρα της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων, την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Γεγονός πρακτικά αδύνατον!

Οι άνθρωποι του Πελασγού αναφερόμενοι στο «Κ.Ε.» τόνισαν χαρακτηριστικά για το ζήτημα αυτό και το «φάουλ» της ΕΟΚ ότι: «Η ΕΟΚ για δικούς της λόγους όρισε σχεδόν ταυτόχρονα δύο σημαντικές αγωνιστικές διαδικασίες όπως αυτή του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων και του ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 εθνική γυναικών. Έτσι αυτό που οι ομάδες κέρδισαν στους αγωνιστικούς χώρους, τους το στερεί η ομοσπονδία αναγκάζοντας να επιλέξουν την μια από τις δύο. Κάτι ανάλογο με την ομάδα της Μεγαλόπολης αντιμετώπισε και ο ΗΡΑΚΛΗΣ Κοζάνης. Και βέβαια παρά τις δικές μας διαμαρτυρίες τίποτα δεν άλλαξε καθώς δεν υπήρχε στήριξη από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Κατά τα άλλα η ΕΟΚ θέλει ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ.».

Δυστυχώς ανάλογα φαινόμενα με κακούς προγραμματισμούς αγώνων από την ΕΟΚ έχουν προκύψει και σε άλλες περιπτώσεις προκαλώντας διαμαρτυρίες σωματείων, όπως συνέβη πρόσφατα και με την Καλαμάτα ’80, με τον προγραμματισμό των αγώνων για τα play-out της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here