Ένα ακόμη ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα παρουσιάζει σήμερα το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» από την αγωνιστική περίοδο 1998-1999, όταν η ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού διεκδικούσε τον τίτλο και άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τον τελικό των play-off της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ανάμεσα στην ομάδα της Τρίπολης και τον Σπαρτιατικό. Το παιχνίδι αυτό διεξήχθη στις 14 Απριλίου 1999 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης στο οποίο ο ΣΕΦΑ επικράτησε με σκορ 6953 και κατέκτησε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Οι «κυανόλευκοι» ύστερα από έξι περίπου χρόνια επέστρεφαν και πάλι στην Γ’ Εθνική, μετά από παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναφορικά με την συγκεκριμένη αναμέτρηση στην οποία πραγματοποιείται το συγκεκριμένο αφιέρωμα, ο Αρκαδικός αποδείχθηκε αγωνιστικά αρκετά καλύτερος από την ομάδα του Σπαρτιατικού. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ειδικά στην επανάληψη.

Ο τίτλος του πρωταθλητή αξίζει να σημειωθεί ότι κρίθηκε σ’ έναν τελικό αφού στις τρεις νίκες η ομάδα του Αρκαδικού μετέφερε και τις δύο νίκες του από την κανονική διάρκεια επί του Σπαρτιατικού (67-60 και 97-84).

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ 69-53 | 14/04/1999
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Τρίπολης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πολιτόπουλος, Σωτηράκος.
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Τσουκαλάς): Τρυφωνόπουλος 23(4), Γκόγκος 16, Μιχαγιάννης 11, Σφήκας 8, Μπατίτσας, Μιχαλόπουλος 2, Σμυρνιώτης 2, Κουστένης 6, Τσώνης, Παπαδόπουλος 1, Τριανταφύλλης, Βλασσάς.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Δαμιανός): Δημόπουλος, Λυμπιωτάκος 2, Μουχτερός, Σανιδάς 16(3), Γιαννόπουλος Ι. 9, Μπελεκάκος 2, Μερεκούλιας, Γιαννόπουλος Γ. 21(2), Σφυρής 3, Παπαδολιάς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησαν οι πρωταγωνιστές της ομάδας του ΣΕΦΑ Αρκαδικού για την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, καθώς και ο προπονητής της ομάδας της Λακωνίας κ. Δαμιανός. Στο σχετικό βίντεο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αναλυτικά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης επιτυχία.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι πολλές υποσχέσεις ο Αρκαδικός συμμετείχε τη σεζόν 1999-2000 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά η ομάδα της Τρίπολης παρά τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση της παραμονής δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα. Σε επίπεδο ομάδων της Τρίπολης και γενικότερα της Αρκαδίας από τη διετία 1986-88 καμία ομάδα σε επίπεδο ανδρών για πολλά χρόνια δεν κατάφερε να κατακτήσει την παραμονή σε Εθνική κατηγορία για δεύτερη συνεχή σεζόν. Μετά από πολλά χρόνια αυτό το κατάφερε η ομάδα του Γ.Σ.Αρκαδίας της σεζόν 1997-1998 που έμεινε και την επόμενη σεζόν στην Γ’ Εθνική. Ο Αρκαδικός από τη διετία 1988-89, κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε Εθνικές κατηγορίες από τη σεζόν 2005-2006, όταν και η ομάδα «εκτοξεύθηκε» στις υψηλές Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ | 10&1 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Σταύρος Κουκάκης)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here