Στο σημερινό αφιέρωμα του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» θα ασχοληθούμε με τον Παγγορτυνιακό της σεζόν 2004-05 όταν η ομάδα της Γορτυνίας είχε εξασφαλίσει την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα Αρκαδίας, κατακτώντας την άνοδο στην Δ’ Εθνική κατηγορία (Περιφερειακό πρωτάθλημα). Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που ο Παγγορτυνιακός αγωνίστηκε σε Εθνική κατηγορία. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν ο Αρκαδικός σύλλογος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αστέρας Τρίπολης ο οποίος εκείνη τη χρονιά κατέκτησε την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Παγγορτυνιακού εκείνη τη χρονιά είχε συγκροτήσει το ρόστερ με ποδοσφαιριστές από το χώρο του Αρκαδικού ποδοσφαίρου, καθώς και από κάποια παιδιά εκτός Νομού.

Πάμε να θυμηθούμε ένα απόσπασμα ρεπορτάζ των «ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» στο φύλλο της 30ης Σεπτεμβρίου 2004:

 

«Το φετινό ρόστερ του Παγγορτυνιακού

Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Παγγορτυνιακού, μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιες έντονες δυσκολίες κατά την προετοιμασία αλλά και μετά την έναρξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Μπορεί η αγωνιστική σεζόν να αποτελεί έναν ιδιαιτέρως δύσκολο επιχείρημα, που όπως είχε δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες ο τεχνικός των «πρασίνων», σε περίπτωση παραμονής της ομάδας θα χαρακτηριστεί ως άθλος. Όμως η δραστηριότητα των ανθρώπων του συλλόγου της Γορτυνίας είναι έντονη με σκοπό το κοινό καλό της ομάδας.

Η ομάδα του Παγγορτυνιακού αποτελείται στην πλειοψηφία της από νεαρά παιδιά που έχουν σαν στόχο την δημιουργία μιας ομάδας με προοπτικές. Η δουλειά που γίνεται τους τελευταίους μήνες θεωρείται ότι βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στο ότι η ομάδα στη συνέχεια θα καταφέρει να αποκτήσει ομοιογένεια και παράλληλα ένα γήπεδο κοντά στην Τρίπολη, όπως είναι αυτό του Λεβιδίου για το επίσημα εντός έδρας παιχνίδια, θα είναι μια πολύ σημαντική προϋπόθεση στο να καταφέρει η ομάδα κατακτήσει πιο εύκολα τα θετικά αποτελέσματα. Εντωμεταξύ παρακάτω μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο φετινό ρόστερ της πράσινης ομάδας, βλέποντας την ομάδα που θα διεκδικήσει τη σωτηρία της τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

 

Υπάρχει και ιδιόκτητο γήπεδο…

Η αγάπη παράλληλα κάποιων ανθρώπων για το καλό της ομάδας του Παγγορτυνιακού είναι έντονη κατά καιρούς. Το μέλος της διοίκησης και από τους επικεφαλείς για την προσπάθεια του «πράσινου» συλλόγου, κ Γιαννόπουλος Γεώργιος, είναι γεγονός ότι έχει παραχωρήσει χώρο στη διάθεση των αθλητών του Παγγορτυνιακού, κυρίως για τις προπονήσεις της παιδικής ομάδας και των ακαδημιών. Ένας χώρος που μπορεί να μην αποτελεί έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο, ωστόσο είναι ένα μικρό χωμάτινο γήπεδο που όμως αποδεικνύεται υπέρ-πολύτιμο για τις ανάγκες της ομάδας.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο του ευαισθητοποιημένου παράγοντα κοντά στην περιοχή του νοσοκομείο και πίσω από την Μεραρχία. Απόψεις των ανθρώπων της ομάδας αναφέρουν ότι αν υπήρχαν κάποια χρήματα στην άκρη, ο χώρος αυτό θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, αποτελώντας τότε και μια εναλλακτική λύση ακόμη και για τις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας.

 

Κυκλοφορούν οι κάρτες μελών της ομάδας…

Ήδη έχουν τεθεί στην κυκλοφορία και στη διάθεση του κοινού οι κάρτες μέλους της ομάδας. Το κόστος αυτών των προνομιακών καρτών, διακρίνονται ουσιαστικά σε δύο κατηγορίες:

– Στην κάρτα εξεχόντων μελών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από τους κατόχους της και ως εισιτήριο διαρκείας σε όλα τα επίσημα φετινά ματς της ομάδας και κοστίζει 100 € και

– Στην απλή κάρτα μέλους που κοστίζει 50 €.

Τέλος η διοίκηση του Παγγορτυνιακού έχει ξεκινήσει και την πραγματοποίηση λαχειοφόρου αγοράς, για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας εν όψει της φετινής αγωνιστικής περιόδου για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Προσκαλούνται λοιπόν όλοι οι υποστηρικτές της ομάδας, να ενισχύσουν την δύσκολη φετινή προσπάθεια με την αγορά λαχειοφόρων, με την κλήρωση αρκετά πλούσιων δώρων.».

 

Η συνέντευξη του κόουτς Κούβαλη…

Παράλληλα δημοσιεύουμε το περιεχόμενο της συνέντευξης εκείνης της εποχής με τον τότε προπονητή του Παγγορτυνιακού, Βασίλη Κούβαλη η οποία είχε δημοσιευθεί στις «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» στο φύλλο της 29ης Σεπτεμβρίου 2004, εν’ όψει της συμμετοχής του Παγγορτυνιακού στην Δ’ Εθνική. Αναλυτικότερα όσα αναφέρονται έχουν χαρακτηριστικά ως εξής:

 

«Σε μια “off the record” συζήτηση που πραγματοποίησαν οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» με τον τεχνικό της ομάδας του Παγγορτυνιακού, λίγο πριν την πραγματοποίηση της συνέντευξης, προέκυψε το συμπέρασμα ότι η ομάδα στοχεύει στην σωτηρία της. Ο Βασίλης Κούβαλης κάποια στιγμή τόνισε χαρακτηριστικά, ότι αν η ομάδα του καταφέρει με το τέλος της φετινής σεζόν να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, θα είναι πραγματικά ένας άθλος. Ο τεχνικός των «πρασίνων» όπως συνέβη και με όλους τους ανθρώπους της ομάδας της Γορτυνίας δεν βλέπει σε καμία περίπτωση την ομάδα του Αστέρα σαν έναν «αντιπαθητικό αντίπαλο», έστω και αν δεν επήλθε συμφωνία και κατά συνέπεια εξυπηρέτηση από την πλευρά των «κυανοκιτρίνων» στην παραχώρηση του γηπέδου τους. Στο στρατόπεδο των «Γορτύνιων» μπορεί να υπάρχει κάποιος προβληματισμός για δύσκολη προσπάθεια του πρωταθλήματος, όμως η αισιοδοξία δεν λείπει από όλα τα μέλη της ομάδας. Τα όσα είπε όμως ο τεχνικός των πρασίνων στην αποκλειστική του συνέντευξη και αποτελούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ως εξής:

Πως βλέπεις τη φετινή σεζόν, όσον αφορά τον Παγγορτυνιακό;

Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, έχοντας 15 με 19 καινούργιους ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, χωρίς όμως να διαθέτουμε δικό μας γήπεδο. Έτσι μέχρι να φτιαχτεί το γήπεδο του Λεβιδίου θα πηγαίνουμε στην Κόρινθο για όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο. Όπως καταλαβαίνεις είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, αλλά πιστεύω ότι αν βρεθούμε αγωνιστικά έτσι όπως θέλω, η ομάδα θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα πανηγυρίζει και τη σωτηρία.

Ποιοι είναι οι σοβαρότεροι προβληματισμοί που σας απασχολούν περισσότερο αυτή τη στιγμή και έχουν να κάνουν με τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας;

Είναι η ομοιογένεια σίγουρα ένα ζήτημα, αφού όπως είπα νωρίτερα στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και το γηπεδικό, όπου έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το γήπεδο. Το γήπεδο είναι παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την φετινή πορεία της ομάδας.

Προσωπικά βλέπετε αισιόδοξο ή απαισιόδοξο το μέλλον του ποδοσφαίρου της Αρκαδίας;

Έχω πει και παλιότερα ότι βλέπω φως στον ορίζοντα μιας και θα φτιαχτεί κάποια στιγμή και το γήπεδο στο στάδιο, άρα θα υπάρχουν χώροι και για να παίζουν και ομάδες ποδοσφαίρου αλλά και να αθλούνται οι υπόλοιποι αθλητές που έχουμε και στον κλασικό αθλητισμό. Όμως το σημαντικότερο γεγονός στην πόλη είναι η ομάδα του Αστέρα που λειτουργεί πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα και έτσι παρασύρει και τις άλλες τοπικές ομάδες, ως προς τον τρόπο σκέψης, για να συνεχιστεί κάτι πολύ καλό που φαίνεται να δημιουργεί και να ξεκινάει η ομάδα του Αστέρα.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ποσό για την αναβάθμιση του γηπέδου του Λεβιδίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Παγγορτυνιακός μπορεί να αγωνίζεται στην Αρκαδία από εκεί και πέρα. Αυτή η εξέλιξη βελτιώνει την όποια αρνητική εξέλιξη υπάρχει στην ομάδα αυτή τη στιγμή;

Σίγουρα το κλίμα θα βελτιωθεί. Δεν το βελτιώνει, αλλά θα το βελτιώσει ουσιαστικά όταν τελειώσουν τα έργα, μπούμε στο γήπεδο, υπάρχουν έτοιμα τα αποδυτήρια και μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος. Να μην κρυβόμαστε άλλωστε γιατί είναι γεγονός ότι έχουμε εκεί συνηθίσει και τον αγωνιστικό χώρο. Κάνουμε προετοιμασία εδώ και δύο μήνες. Είμαστε γνώστες του αγωνιστικού χώρου, του κλίματος και αυτό θα ευνοήσει πάρα πολύ την ομάδα μας. Άρα όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν οι εργασίες και μεταφερθούμε στο Λεβίδι, σαν γηπεδούχοι, θα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κατακτούμε τις νίκες εδώ στην έδρα μας.

Είσαι ικανοποιημένος από την όλη προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων όσον αφορά την προετοιμασία;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια τελευταίων εβδομάδων. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, αφού έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Παρουσίες έχουν σχεδόν όλοι στις προπονήσεις, παρ’ ότι ερασιτέχνες, αφού βρίσκονται και ακούν αυτά που τους λέω στις προπονήσεις. Θέλουμε κάποιες λεπτομέρειες ακόμα και πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος και μετά από δύο-τρία παιχνίδια θα έχουμε βελτιώσει τις ατέλειες  και θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με το 100% των δυνατοτήτων μας.

Βασικά οι φετινοί στόχοι της ομάδας, ποιοι είναι;

Στόχοι δεν υπάρχουν, απλά ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία είναι ο βασικός στόχος και αν αυτό γίνει πραγματικότητα, πιστεύω ότι βάζει ο Παγγορτυνιακός τις βάσεις για να δημιουργήσει κάτι καλύτερο, ώστε να έρθουν και άλλα νέα παιδιά στην ομάδα. Συνολικά 13 παιδιά είναι κάτω των 20 ετών. Εμείς θέλουμε να φέρουμε και άλλα παιδιά, μικρά σε ηλικία και μαζί με κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτών που κάναμε και πρόκειται να κάνουμε, αν η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία, να συνεχίσουμε και να βρεθούμε σ’ ένα επίπεδο που όλοι θέλουν για την ομάδα του Παγγορτυνιακού.

Θα μπορούσατε να κάνετε κάποια προγνωστικά για τα φετινά φαβορί, όσον αφορά το Περιφερειακό Πρωτάθλημα, που ξεχωρίζουν με βάση κάποια στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή;

Στοιχεία υπάρχουν σίγουρα αλλά θα ήμουν παράλογος αν έκανα προγνωστικά. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν προγνωστικά. Θέλω να περάσουν τουλάχιστον δέκα παιχνίδια, να δω όλες τις ομάδες και να παρακολουθήσω και τα θεωρητικά φαβορί αλλά και τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Τότε μόνο θα μπορώ να σας πω ακριβώς σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το Πρωτάθλημα και τι μπορεί να κάνει κάθε ομάδα. Βέβαια να πούμε ότι ο Παγγορτυνιακός, όπως ο Αστέρας και το Λεωνίδιο, αγωνίζονται στον πιο δύσκολο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Δέκα όμιλοι είναι το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και ο πιο δύσκολος όμιλος είναι ο 9ος όμιλος (ο περσινός 8ος όμιλος). Αυτό είναι δεδομένο και σίγουρα δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν.

Τώρα όσον αφορά κάποια προγνωστικά για τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣ Αρκαδίας;

Στην Α’ τοπική κατηγορία φαίνεται και εκεί να βελτιώνονται τα πράγματα. Έχουν κάνει κάποιες ομάδες πολλές μετεγγραφές. Σίγουρα μεταξύ των ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν θα είναι ο Παγγορτυνιακός, ο Πανθυρεατικός ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά φέτος, η Δόξα Μεγαλόπολης που πέρσι έχασε από την ομάδα μας την άνοδο στην κατηγορία. Σημαντικό επιπλέον για την ομάδα της Μεγαλόπολης είναι και το γεγονός ότι φτιάχνεται εκεί το γήπεδο της ομάδας με πλαστικό έστω χλοοτάπητα! Άρα τα τρία φαβορί θα είναι αυτά και σίγουρα θα υπάρξει και μια έκπληξη που θα περιμένουμε να την δούμε όλοι στην πορεία της φετινής σεζόν, η οποία τουλάχιστον θα κάνει ζημιές.

Θεωρείτε καλύτερο ή χειρότερο το επίπεδο του περσινού Περιφερειακού Πρωταθλήματος σε σχέση με αυτό της φετινής χρονιάς;

Χωρίς να έχω δει τις ομάδες, η γνώμη μου είναι ότι θα είναι καλύτερο το φετινό Πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχει προσθήκη τεσσάρων νεαρών παικτών για κάθε ομάδα, κι αυτό είναι το βαρόμετρο για τις Αθηναϊκές ομάδες που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ισχυρές, αλλά και για τις ομάδες της Ανατολικής Πελοποννήσου. Το Πρωτάθλημα πάντως είναι γεγονός ότι θα είναι πιο δυνατό από πέρυσι, καθώς είδαν οι ομάδες τα λάθη τους, ενισχύθηκαν και σίγουρα θα βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο, κατά τη γνώμη μου πάντα, στη φετινή περίοδο.

Ποια είναι η εικόνα που επικρατεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας αυτή τη χρονική περίοδο;

Στα τμήματα υποδομής υπάρχει η παιδική ομάδα. Έχουμε αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 50 δελτία παιδιών. Υπάρχει εκεί ένας προπονητής και παλαιός παίκτης του Παγγορτυνιακού, ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Είμαστε σε στενή συνεργασία, αφού του δίνω κάποια προγράμματα και των βοηθάω, ώστε να περάσουμε το στυλ της ομάδας και στην παιδική ομάδα. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα αφού τα παιδιά τώρα ξεκινούν με το σχολείο. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. Ωστόσο υπεύθυνος των τμημάτων είναι ο κύριος Πετρόπουλος και αυτός γνωρίζει καλύτερα.».

 

Η συνέντευξη με τον Γιώργο Γιαννόπουλο…

Τέλος κλείνοντας το συγκεκριμένο ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα θα θυμηθούμε την συνέντευξη που είχε δώσει ο ταμίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγγορτυνιακού κ. Γιώργος Γιαννόπουλος στο φύλλο της 30ης Σεπτεμβρίου 2004 της εφημερίδας «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ»:

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Παρά τα όσα έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα είμαστε αισιόδοξοι.

Οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» μίλησαν με τον ταμεία και μέλος του Δ.Σ. του Παγγορτυνιακού για το ιστορικό της ομάδας όσον αφορά την απεγνωσμένη αναζήτηση γηπέδου για έδρα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς επίσης και για την κατάσταση της ομάδας αυτή τη χρονική περίοδο. Ωστόσο ο ίδιος ο άνθρωπος των «πρασίνων» ξεκαθαρίζει ότι η διάθεση της ομάδας δεν είναι αρνητική. Αντιθέτως υπάρχει αισιοδοξία στους Γορτύνιους, εν όψει της φετινής δύσκολης αγωνιστικής περιόδου.

Πως έχει συνολικά το ιστορικό της προσπάθειας που έκανε ο Παγγορτυνιακός το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί κάποιο γήπεδο ως έδρα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα;

Στις αρχές Ιουλίου κάναμε μια αίτηση προς τον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να μας παραχωρήσει το γήπεδο για τις εντός έδρας αναμετρήσεις μας. Δηλαδή για τα επίσημα εντός έδρας ματς, που ισοδυναμούν με 2 αγώνες το μήνα). Η απάντηση της ομάδας ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι θα καταστραφεί ο χλοοτάπητας. Μετά από αυτή την αρνητική απάντηση στραφήκαμε προς πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Τρίπολη. Ζητήσαμε το γήπεδο του Άργους, όπου και εκεί η απάντηση ήταν αρνητική. Ζητήσαμε στη συνέχεια το γήπεδο της Κορίνθου, γιατί αυτό ήταν πιο κοντά στην Τρίπολη και τελικά η απάντηση ήταν θετική. Μετά τη διαβεβαίωση από το Δήμαρχο του Λεβιδίου ότι το γήπεδο της περιοχής θα είναι έτοιμο μετά από δύο μήνες, ξανακάναμε άλλη μια αίτηση στην ομάδα του Αστέρα και ζητήσαμε να μας παραχωρήσουν το γήπεδο για τα επίσημα εντός έδρας παιχνίδια, έως ότου ετοιμαστεί το γήπεδο του Λεβιδίου. Αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική. Έτσι θα αναγκαστούμε να δώσουμε τους αγώνες, όπως και καταθέσαμε στα χαρτιά που στείλαμε στην ΕΠΟ, με πρώτο γήπεδο αυτό της Κορίνθου και δεύτερο αυτό του Λεβιδίου, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα είναι κατάλληλο για τους αγώνες , ύστερα από την αναβάθμισή του.

Καταφύγατε στο Δήμο ή την Νομαρχία το προηγούμενο διάστημα για να αναζητήσετε κάποια λύση στο γηπεδικό πρόβλημα;

Έγιναν κάποιες προσπάθειες από την ομάδα, βλέποντας ότι το γήπεδο του Λεβιδίου δεν είναι έτοιμο, καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Έγιναν προσπάθειες μέσω της Νομαρχίας και πράγματι η Νομαρχία με την απόφαση της Δευτέρας, 13/09/2004, ενέκρινε ποσό 18.500 € για τις εργασίες που απαιτούνται για να είναι κατάλληλο το γήπεδο του Λεβιδίοου.

Τέλος σε ποια κατάσταση βρίσκεται οικονομικά η ομάδα του Παγγορτυνιακού;

Τα οικονομικά της ομάδας, εξαρτώνται περισσότερο στους Γορτύνιους φιλάθλους και επιχειρηματίες, στους οποίους ποντάρουμε περισσότερο. Έχουμε σε πρώτη φάση έναν επιχειρηματία ο οποίος θα είναι και ο πρώτος χορηγός του Πρωταθλήματος. Είναι η ασφαλιστική εταιρία “General Union”, την οποία θα έχουμε στο πλευρό μας την φετινή σεζόν και θα αποτελεί διαφήμιση της φετινής φανέλας μας. Από εκεί και πέρα, έχουμε και κάποιους Γορτύνιους επιχειρηματίες, που έχουν εκφραστεί ότι θα μας βοηθήσουν. Αλλά κυρίως εμείς στηριζόμαστε στο Γορτυνιακό στοιχείο, απανταχού.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here