Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μιλά στο «Κ.Ε.» για τον Παναρκαδικό στη Γ’ Εθνική (+ηχήτ.)

0
604

Η σεζόν και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ξεκινάει την Κυριακή (24/10) με τον Παναρκαδικό μετά από ένα σημαντικό διάστημα προετοιμασίας ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει.

Η έναρξη του πρωταθλήματος σε λίγα 24ωρα αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον προπονητή του Παναρκαδικού κ. Παναγιώτη Τζαναβάρα στη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης το πρωί της Πέμπτης (21/10). Μια κουβέντα για το πρώτα δεδομένα του Παναρκαδικού τη νέα χρονιά, τους στόχους και εξέλιξη της προετοιμασίας.

Κόουτς λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Είστε ευχαριστημένος από την εξέλιξη της προετοιμασίας;

Σε γενικές γραμμές είμαι. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι, γιατί πάρα πολλοί παίκτες ήρθαν μετά την έλευσή μου, γιατί κι εγώ μπήκα στην προετοιμασία 3η-4η εβδομάδα, που σημαίνει ότι υπάρχει μια ανισορροπία φυσικής κατάστασης στο ρόστερ. Κάποια παιδιά που είναι από τις αρχές Αυγούστου είναι σαφώς πιο έτοιμα. Κάποια παιδιά που ήρθαν αργότερα δεν είναι τόσο έτοιμα και αυτός είναι και ο στόχος μας. Πως θα εντάξουμε σωστά και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στο κομμάτι της τεχνικοτακτικής τους παίκτες που άργησαν να έρθουν.

Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκει τον Παναρκαδικό η τελευταία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα;

Η αλήθεια είναι λόγω αρκετών ιδιαιτεροτήτων στη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν μπορώ να σας πως με σαφήνεια για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας αυτή τη στιγμή. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι της Κυριακής θα μου δείξει ακριβώς. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Γιατί άλλα είναι τα φιλικά και άλλα είναι τα επίσημα παιχνίδια. Στην ουσία θα χρειαστούμε σίγουρα κάποιο χρόνο για να «δεθεί» η ομάδα, γιατί και αυτή μέσα από τα δύσκολα παιχνίδια «δένεται» και αγωνιστικά και συναισθηματικά.

Τα νέα δεδομένα σχετικά με την αλλαγή του ομίλου του Παναρκαδικού, πόσο σας προβληματίζει σε αγωνιστικό επίπεδο;

Επειδή φέτος έγινε συγχώνευση των ομίλων στη Γ’ Εθνική κατηγορία, όλοι οι όμιλοι έχουν δυσκολίες. Θεωρώ ότι και ο δικός μας όμιλος έχει τις δυσκολίες του και άλλοι όμιλοι έχουν τις δυσκολίες τους. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ομάδες της Αθήνας λόγω του ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών είναι δυνατές. Τα νησιά και λόγω οικονομικής κατάστασης έχουν επίσης επιλογές παικτών, οπότε σίγουρα τα πιο δυνατά ονόματα είναι στην Αθήνα και στα νησιά. Από εκεί και πέρα όμως και ο Παναρκαδικός, νομίζω ότι δεν είναι μια ομάδα που μπορεί κάποιος να την υποτιμήσει. Έχει δείξει «μέταλλο», έχει δείξει αγωνιστικότητα και θεωρώ ότι με την εμπειρία που έχω κάνουν καλή δουλειά και αυτό θα βγει. Μπορεί να μην βγει αμέσως, αλλά είναι θέμα χρόνου για μένα.

Η ομάδα τις τελευταίες τρεις ημέρες ενισχύθηκε με τέσσερις ποδοσφαιριστές. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η εξέλιξη για το ρόστερ του Παναρκαδικού;

Κοιτάξτε… η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολύ μεγάλο «βάθος» στο ρόστερ, καθώς με αυτούς τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που ήρθαν, ο αριθμός του ρόστερ είναι γύρω στα 21-22 παιδιά χωρίς τους τερματοφύλακες. Οπότε χρειαζόμασταν παίκτες. Να φανταστείτε ότι τώρα αρχίζω να δουλεύω λίγο στην τακτική με 10 εναντίον 10 που δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα. Δουλεύω τακτική με συνθήκες 6 εναντίον 6, εφτά ή 8 εναντίον 8 σε όλη την προετοιμασία. Οπότε τα νέα παιδιά που ήρθαν πιστεύω ότι με μια καλή προπόνηση, γιατί είναι πίσω προπονητικά θα ενταχθούν και αυτοί στην ομάδα και θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Σε παλαιότερη ερώτηση σχετικά με την αγωνιστική φιλοσοφία, είχατε τονίσει ότι θα πρέπει πρώτα να διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας. Στην παρούσα χρονική περίοδο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την αγωνιστική φιλοσοφία του Παναρκαδικού;

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σε γενικές γραμμές. Τα νέα παιδιά που ήρθαν, μου αλλάζουν λίγο τα δεδομένα, ευχάριστα θα έλεγα. Οπότε η φιλοσοφία του Παναρκαδικού είναι η να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είμαι προπονητής στον οποίο αρέσει η κατοχή της μπάλας, μου αρέσει η ομάδα μου να έχει την μπάλα και να δουλεύω επιθετικά. Το να δημιουργήσεις μια ομάδα που έχει τη μπάλα στα πόδια της και να επιτίθεται συνεχώς είναι ένα κομμάτι που θέλει πάρα πολύ χρόνο και θέλει πάρα πολύ καλή χημεία μεταξύ των παικτών. Από την άλλη μια καινούργια ομάδα όπως είμαστε εμείς, αφού είμαστε και νέα ομάδα σε πρόσωπα αλλά και νέα ομάδα ηλικιακά, θα πρέπει να δώσουμε πρώτα έμφαση στην αμυντική της λειτουργία. Να μην δέχεται εύκολα γκολ, διότι είναι πιο εύκολη η αμυντική λειτουργία από την επιθετική. Άρα θα πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μας βάσει του χρόνου που διανύουμε αυτή την περίοδο και βάσει της φόρμας της ομάδος. Σίγουρα θα πρέπει να προσέχουμε την αμυντική μας λειτουργία σαν ομάδα. Να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ και σιγά-σιγά να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε την κατοχή και την επιθετικότητά μας.

Στόχος του φετινού Παναρκαδικού στη Γ’ Εθνική κατηγορία σίγουρα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εφ’ όσον τα αγωνιστικά πλάνα σας πάνε καλά, εσείς τι στόχο θα θέλατε να θέσει η ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς;

Θέλω να δημιουργήσω μια καλή ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να την ευχαριστιόμαστε κι εμείς κι ο κόσμος. Σαν πρώτος στόχος βαθμολογικά είναι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία εννοείται και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορέσουμε. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί βλέπω πολλά νέα παιδιά, να εξελίξω ποδοσφαιρικά αυτά τα παιδιά και για το καλό του Παναρκαδικού και για το καλό των παιδιών των ίδιων.

Βλέπουμε ταλαντούχα νέα παιδιά προερχόμενα από τα τμήματα υποδομής μεγάλων κατηγοριών να βλέπουν την Γ’ Εθνική ως πισωγύρισμα στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Θεωρείτε ότι η Γ’ Εθνική αποτελεί ένα ουσιαστικό μεταβατικό σκαλοπάτι στην καριέρα ιδιαίτερα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών;

Είναι πάρα πολύ σημαντική. Θεωρώ ότι άλλο είναι το πρωτάθλημα των «Κ» υποδομών και άλλο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μιλάμε για ανδρικό πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, με έδρες δύσκολες, με παραστάσεις και ευθύνες που αναλαμβάνουν τα παιδιά, έχοντας απέναντι τους έμπειρους ποδοσφαιριστές και όχι παιδάκια της ίδιας ηλικίας. Είναι τελείως διαφορετικό. Πραγματικά και σε ομάδες ανώτερης κατηγορίας, έχω υποδεχθεί παίκτες από ομάδες υποδομών, ανέτοιμους τελείως και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Όταν μάλιστα έρχονται σε ομάδες και Γ’ και Β’ Εθνικής, θέλουν πάρα πολύ χρόνο για να καταλάβουν.

Δειλά-δειλά υπό συγεκριμένες συνθήκες, ο φίλαθλος κόσμος επιστρέφει με προϋποθέσεις έστω στα γήπεδα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό και για τον Παναρκαδικό και επιπλέον ποιο είναι το δικό σας μήνυμα για τους φιλάθλους της ομάδας.

Θέλω να πω στους φιλάθλους του Παναρκαδικού και της Τρίπολης ότι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φτιάξουμε μια καλή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα έρχονται στο γήπεδο για να ευχαριστιούνται την ομάδα. Τα παιδιά θα δίνουν σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο το 100% και θα προσπαθούμε κάθε Κυριακή για τη νίκη.

Μπορεί κανείς να ακούσει αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Κώστα Καλογιαννίδη παρακάτω από το χρονικό σημείο 20:06:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here