Ο «πονοκέφαλος» του γηπεδικού και τα δεδομένα για την ΑΕΚ Τρίπολης

0
241

Όσο καλά αγωνιστικά εξελίσσεται η προετοιμασία της ΑΕΚ Τρίπολης με επερχόμενες ανακοινώσει και στα μεταγραφικά, εν’ όψει της συμμετοχής στην Γ’ Εθνική κατηγορία, άλλο τόσο προβληματισμό και «πονοκέφαλο» προκαλεί  το θέμα του «γηπεδικού» και της έδρας που οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τη νέα σεζόν.

Μέχρι στιγμής τα δεδομένα φαίνεται να έχουν ως εξής:

– Η στήριξη της νέας Δημοτικής Αρχής και του κ. Τζιούμη θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ Τρίπολης ως προς την προοπτική να γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών, ώστε να πάρει άδεια χρήσης από την ΑΕΚ. Ωστόσο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει αρμοδιότητες, ενώ παράλληλα οι διαδικασίες που απαιτούνται και οι απαιτούμενες εργασίες που δεν είναι λίγες (σ.σ. κερκίδες, δημοσιογραφικά, θέματα με τον αγωνιστικό χώρο κ.α.), δεν είναι δυνατόν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, γεγονός που με τη σέντρα του φετινού πρωταθλήματος στην Γ’ Εθνική πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμο.

– Το γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης βρίσκεται στην εγκατάλειψή του και λόγω της διάδοχης κατάστασης, αλλά κυρίως γιατί αργά ή γρήγορα είναι προγραμματισμένη η ανακατασκευή του στίβου και του περιβάλλοντα χώρου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να επιβλέπονται και φροντίζονται όπως μεταξύ όλων των άλλων και το γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ Τρίπολης είναι υποχρεωμένη να το χρησιμοποιεί σε προπονήσεις και φιλικά προετοιμασίας. Η κατάσταση που έζησαν οι «κιτρινόμαυροι» προκειμένου να προετοιμάσουν το γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης για το φιλικό με τον Ερμή Κιβερίου είναι λίγο – πολύ γνωστά.

Κατά συνέπεια για να μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να είναι πλήρως λειτουργικός θα πρέπει το προσωπικό του ΔΑΚ Τρίπολης να ασχοληθεί πιο ουσιαστικά σε καθημερινή βάση με τη φροντίδα του γηπέδου και η χρήση του γηπέδου ειδικά τις απογευματινές ώρες να μην είναι ανεξέλεγκτη. Η ΑΕΚ Τρίπολης μπορεί να «αναγκαστεί» να χρησιμοποιήσει το ΔΑΚ Τρίπολης έστω και προσωρινά με την έναρξη του πρωταθλήματος και το προσωπικό του ΔΑΚ Τρίπολης είναι υποχρεωμένο να παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη για ότι αφορά το γήπεδο για λογαριασμό της ΑΕΚ Τρίπολης.

– Η χρήση φέτος έστω και προσωρινά του Δημοτικού γηπέδου του Παναρκαδικού από την ΑΕΚ Τρίπολης δεν φαντάζει πιθανό σενάριο, καθώς βρίσκει αρνητική τη διοίκηση του Παναρκαδικού τουλάχιστον σε ανεπίσημο επίπεδο. Κι αυτό γιατί ο φυσικός χλοοτάπητας εκτιμάται ότι μπορεί να επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό που θα καταστεί μη λειτουργικό και σε «βάρος» των «πρασίνων». Οι άνθρωποι της ΑΕΚ σε ανεπίσημες  συζητήσεις θεωρούν ότι οι άνθρωποι του Παναρκαδικού δεν πρόκειται να μοιραστούν την έδρα τους έστω και για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να λυθεί το θέμα της έδρας της ΑΕΚ (σ.σ. Δημοτικό γήπεδο Φιλικών), προκαλώντας ως ένα βαθμό δυσαρέσκεια.

– Μέχρι στιγμής πιθανά σενάρια χρήσης άλλων γηπέδων στην ευρύτερη περιοχή όπως το γήπεδο της Τεγέας (εφ’ όσον παραδοθεί) ή του Λεβιδίου, δεν έχουν ακουστεί και είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν πληρούν έστω και λίγες προϋποθέσεις για να πάρουν άδεια τέλεσης αγώνα Γ’ Εθνικής.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν στο «θολό» τοπίο για το σημαντικό πρόβλημα με την έδρα που θα χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ Τρίπολης στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορία, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η τραγική κατάσταση με τις υποδομές και έλλειψη γηπέδων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης που επικρατεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here