Ο προπονητής ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας μιλά στο «Κ.Ε.» για τη φετινή σεζόν των υψηλών στόχων

0
538

Το πρωί της Πέμπτης (10/03) στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, μίλησε ο προπονητής της ομάδας ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας, κ. Κώστας Δρακόπουλος. Αφορμή της ενδιαφέρουσας κουβέντας στον «αέρα» της εκπομπής, αποτέλεσε η πρόσφατη αγωνιστική παρουσία στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων στο Ηράκλειο Κρήτης, της ομάδας ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας με τέσσερις αθλητές/τριές οι οποίοι επέστρεψαν με ένα όριο πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου Κ18, τρεις ατομικές επιδόσεις, μία πρωτιά και δύο δεύτερες θέσεις.

Ο κ. Κώστας Δρακόπουλος στο αρχικό του σχόλιο για τη συγκεκριμένη επιτυχημένη παρουσία στο Ηράκλειο Κρήτης, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και αποτελούσε από τους λίγους αξιολογημένους αγώνες της Ομοσπονδίας στις ρίψεις για επίτευξη ορίων. Ένας αγώνας στον οποίο ο σύλλογος θέλησε να αξιολογήσει την αγωνιστική τους κατάσταση και από εκεί και πέρα ότι περισσότερο. Μίλησε για επιτυχημένη παρουσία από όλους τους αθλητές, με όρια, επιδόσεις και καλά πλασαρίσματα.

Ο Αρκάς προπονητής σχολίασε ότι τα παιδιά είναι αρκετά συνειδητοποιημένα για αυτό που κάνουν παρά τις πολλές αντιξοότητες, τονίζοντας ότι τα παιδιά ξέρουν τι θέλουν, τι μπορούν να κάνουν. Ο κ. Δρακόπουλος είπε ότι ο σύλλογος και οι ρίψεις στην Τρίπολης έχουν ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης από τους τοπικούς Φορείς και κυρίως το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα προβλήματα όπως είπε ο έμπειρος προπονητής είναι αρκετά και χρειάζονται να βρεθούν λύσεις. Μίλησε μεταξύ άλλων για την έλλειψη βασικών υλικών που είναι απαραίτητα για να πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα οι προπονήσεις, καθώς και η έλλειψη ενός κλειστού χώρου στον οποίο θα μπορούν να προπονούνται οι αθλητές/τριες ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία ο κ. Δρακόπουλος τόνισε ότι εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει σχεδιαστεί, με τα παιδιά να προσπαθούν πολύ και με θετικό γεγονός την ανταπόκρισή τους στα απαιτητικά προγράμματα λόγω των υψηλών στόχων. Ζητούμενο πρόσθεσε είναι οι αθλητές να σταθεροποιηθούν σ’ αυτές τις καλές επιδόσεις που έχουν και από εκεί και πέρα όσο καταστεί εφικτό να βελτιωθούν. Μάλιστα ο κ. Δρακόπουλος αποκάλυψε ότι μεγάλος στόχος τον οποίο έχει θέσει ο σύλλογος στις ρίψεις τη φετινή χρονιά, είναι η παρουσία στην Εθνική ομάδα δύο ή και τριών αθλητών σε σχέση με τη μία αθλήτρια που είχε ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα πέρυσι.

Για τα αν κρίνεται θετικό το γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε για αρκετούς αθλητές επιτυχημένα με καλές επιδόσεις ή αν αυτό μπορεί να κρύβει «παγίδες» όπως εφησυχασμό για τη συνέχεια, εν΄ όψει των μεγάλων στόχων της χρονιάς στον ανοιχτό στίβο, ο έμπειρος τεχνικός έδωσε την απάντησή του. Σχολίασε ότι οι «παγίδες» είναι δική του δουλειά να διαχειριστεί και αντιμετωπίσει. Το σημαντικό πρόσθεσε είναι ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι είναι σημαντικοί αθλητές και δεν έχουν να φοβηθεί τίποτα από τους άλλους αθλητές.

Σχετικά με τις μικρότερες ηλικίες ο κ. Δρακόπουλος είπε ότι υπάρχουν παιδιά που έρχονται από πίσω, αλλά όχι τόσα παιδιά όσα θα ήθελε ο ίδιος και ο σύλλογος, ενώ ο ίδιος απομυθοποίησε τα αθλήματα των ρίψεων σχετικά με τη σωματοδομή.

Τέλος σε σχόλιο του για το αναβαθμισμένο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» όπως όλα δείχνουν από τη φετινή σεζόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς η αναβάθμιση του αγώνα θα βοηθήσει και τις ρίψεις στην Αρκαδία. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να διεξαχθεί τελικά και το προπονητικό καμπ ρίψεων το διάστημα στο οποίο θα διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας, με κορυφαίους Έλληνες αθλητές/τριες αλλά και από την Κύπρο να δίνουν παρουσία στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Μπορεί κανείς να ακούσει αναλυτικά τη συνέντευξη του προπονητή ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας, κ. Κώστας Δρακόπουλου, παρακάτω:

Μπορείτε επίσης να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή της Πέμπτης (10/03) παρακάτω:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here