Ο προπονητής του ΓΣ Γαργαλιάνων μιλά στο «Κ.Ε.» για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας στη National League 2 (+ηχήτ.)

0
2859

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11) μίλησε ο προπονητής του ΓΣ Γαργαλιάνων, κ. Αντώνης Κούτρης στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, για τη φετινή προσπάθεια του Μεσσηνιακού συλλόγου στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της National League 2 (πρώην Γ’ Εθνικής κατηγορίας).

Τη φετινή σεζόν σε ότι αφορά το μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο ΓΣ Γαργαλιάνων είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος σε Εθνική κατηγορία, τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και σε επίπεδο γυναικών.

Κόουτς μετά από μία άκρως εντυπωσιακή σεζόν στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ φέτος ο ΓΣ Γαργαλιάνων αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Πως εξελίχθηκε το προηγούμενο διάστημα μεταγραφικά αλλά και σε ότι αφορά την προετοιμασία;

Μετά την περσινή χρονιά που ήταν σίγουρα σημαντική για το σύλλογο έτσι όπως ήρθε η άνοδος και το πρωτάθλημα, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και σωστά πιστεύω σε θέσεις παικτών όπου χρειαζόταν παραπάνω εμπειρία και σίγουρα να υπάρχει και σωστή ποιότητα. Βέβαια η προετοιμασίας δεν μας πήγε όπως θέλαμε γιατί ως γνωστόν το γήπεδο μας ήταν κλειστό λόγω των εργασιών και της τοποθέτησης του νέου παρκέ και χρειάστηκε να πραγματοποιούμε ένα «τουρ». Ευτυχώς από την περασμένη Παρασκευή προπονούμαστε στο γήπεδό μας. Το προηγούμενο διάστημα κάναμε προετοιμασία στην Κυπαρισσία, στην Πύλο, κάναμε στο κλειστό γυμναστήριο του Costa Navarino. Σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερο αυτό για την ομάδα.

Σας επηρέασε αγωνιστικά το γεγονός ότι «τρέχατε» για προπονήσεις και αγώνες στην Πύλο και σε άλλα γήπεδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη φυσική σας έδρα στους Γαργαλιάνους;

Σίγουρα επηρέασε. Η ρουτίνα μιας ομάδας και του να είσαι σε τελική ανάλυση στο «σπίτι» σου. Το να είσαι συνέχεια «φιλοξενούμενος» δεν είναι ότι καλύτερο. Οι ώρες προπονήσεων ήταν δύσκολες. Σίγουρα μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που έγινε η προετοιμασία.

Η ομάδα έχει παλέψει στα ίσα όλα τα επίσημα ματς των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, αλλά δεν έχει συνδυαστεί και από την ανάλογη συγκομιδή βαθμών μετά το 1-3 σε νίκες. Σας προβληματίζει το γεγονός αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν;

Όχι θα έλεγα, γιατί είναι και σε τι κατάσταση σε βρίσκει σαν ομάδα αυτό το ξεκίνημα. Δηλαδή στο ματς της 1ης αγωνιστικής πήγαμε με -7 παίκτες και αρκετά προβλήματα εκείνο το διάστημα. Δηλαδή είχαμε παίκτες με δηλητηρίαση, παίκτες με μικρο-προβλήματα τραυματισμών και παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν με ιώσεις. Είχαμε θέματα δηλαδή τα οποία τώρα τα ξεπερνάμε σιγά-σιγά αν εξαιρέσεις τον τραυματισμό του Καραγιαννίδη.

Οι ατυχία έχει «χτυπήσει την πόρτα» και στην ομάδα του ΓΣ Γαργαλιάνων μετά το πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο του, Γιώργου Καραγιαννίδη.

Ένας που είναι μέσα στην ομάδα και τη ζει καθημερινά αν δεν κάνει σωστή προπόνηση, αν δεν έχει πολλούς παίκτες και έχει προβλήματα τραυματισμών, σίγουρα είναι ένα «δύσκολο φεγγάρι» για εμάς. Οι ομάδες ωστόσο περνάνε «δύσκολα φεγγάρια». Το θέμα είναι να μην σου τυχαίνουν όλα μαζί. Αν σου τύχουν όλα μαζί είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις και στους αγώνες. Νομίζω ότι βάσει των προβλημάτων που είχαμε σαν ομάδα καλά τα πήγαμε και στους αγώνες και δεν έχουμε άγχος.

Τι θα σχολίαζες κόουτς για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας;

Εμείς έχουμε δει όλες τις ομάδες γιατί είναι λογικό. Τις έχουμε δει και τις παρακολουθούμε μέσω βίντεο. Είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα έχει ένα επίπεδο ποιότητας παραπάνω, λόγω μείωσης των ομάδων και είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Και του χρόνου οι ομάδες θα μειωθούν και άλλο και η συγκεκριμένη κατηγορία θα γυρίσει στην παλιά μορφή της. Αυτό αυξάνει την ανταγωνιστικότητα. Λιγότερες ομάδες πιο ποιοτικές και πιο σωστές αγωνιστικές. Από την άλλη είναι ακόμη νωρίς να το πούμε με βεβαιότητα αυτό. Είναι τα πρώτα δείγματα και δεν μπορούμε να είμαστε και 100% σίγουροι ότι θα είναι.

Υποθέτουμε ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα όμως ποια είναι αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας που θέλεις να βλέπεις ως προπονητής της ομάδας στο παρκέ στη διάρκεια της χρονιάς;

Εμείς βασικά σαν φετινό στόχο έχουμε θέσει την παρουσία μας στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω και απλά να μείνουμε κατηγορία. Δεν κρυβόμαστε σ’ αυτό το στόχο. Για να φτάσεις να παίξεις το μπάσκετ που θέλεις, χρειάζεται χρόνος γιατί έχουν μπει νέοι παίκτες και νέα παιδιά με διαφορετικές συνήθειες και θέλουν και αυτοί χρόνο να αποκτήσουν τις συνήθειες που είχε η ομάδα. Εμείς αυτό που θέλουμε να βλέπουμε είναι η ομάδα να είναι σίγουρα αθλητική, σίγουρα να έχει πού κίνηση στην επίθεση και να αγαπά το transition. Δηλαδή να βγαίνει γρήγορα στην επίθεση. Να είναι ομαδική. Να μην εξαρτάται από έναν-δύο παίκτες και να στηρίζεται στη σωστή νοοτροπία απέναντι σε όλο το άθλημα. Δηλαδή να μην ασχολείται με διαιτητές, να μην ασχολείται με τίποτα άλλο εκτός από το ίδιο το μπάσκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here