Ο προπονητής του Ερμή Μελιγούς μίλησε για την επιστροφή στις προπονήσεις (+vid)

0
210

Το γεγονός της επιστροφής στις προπονήσεις των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας που επικυρώθηκε και από την δημοσιοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και του αντίστοιχου ΦΕΚ το περασμένο Σάββατο 20/02, προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις των ομάδων, προπονητών και ποδοσφαιριστών του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Την Τρίτη 23/02 αφορμή την έναρξη των προπονήσεων του Ερμή, ο προπονητής της ομάδας Κώστας Καλογιαννίδης μίλησε στο DRT915.GR και στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Ερμή σχολίασε τις αντιδράσεις του συλλόγου της Βόρειας Κυνουρίας και των μελών της λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν κάτι περιμέναμε όλον αυτό τον καιρό. Σίγουρα η όλη κατάσταση ήταν πάρα πολύ πιεστική για όλους, πόσο μάλλον για ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τη Γ’ Εθνική. Μας βρήκε ενθουσιασμένους για να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις που υπάρχουν όσον αφορά την εξέλιξη του πρωταθλήματος.».

Για το αν πλέον η ομάδα του Ερμή Μελιγούς είναι αναγκασμένη να ξεκινήσει από το «μηδέν» την προετοιμασία του λόγω της μεγάλης αποχής από την αγωνιστική δράση ο κ. Καλογιαννίδης πρόσθεσε: «Η προετοιμασία μας δεν έχει σταματήσει σχεδόν καθόλου. Πλην κάποιων εξαιρέσεων. Όταν ήρθε η διακοπή της ποδοσφαιρικής δράσης, υπήρξε ένα πρόγραμμα που δόθηκε στα παιδιά όσον αφορά την μεταβατική περίοδο. Σε γενικές γραμμές πάντως λειτούργησε πολύ καλά στο ρόστερ της ομάδας. Επομένως από τη στιγμή που ήρθε και η επανέναρξη των προπονήσεων η ομάδα μας είχε ήδη μπει σε μια διαδικασία επαναλειτουργίας στις εντάσεις που θα θέλουμε να δούμε με την έναρξη ενδεχομένως του πρωταθλήματος».

Ωστόσο ο κόουτς του Ερμή σχολίασε σε ότι αφορά την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης των παικτών: «Θα πρέπει να αξιολογηθούν κάποια πράγματα και αυτό θα γίνει μέσα στο γήπεδο, να δούμε το επίπεδο που βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές στο σύνολο και ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να προχωρήσουμε σε μικρές λεπτομέρειες που θα μας οδηγήσουν στο να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς».

Σε ότι αφορά το χρονικό διάστημα στο οποίο ο ίδιος εκτιμά ότι η ομάδα θα είναι έτοιμοι για τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, ο τεχνικός του συλλόγου της Βόρειας Κυνουρίας είπε: «Το σωστό όταν μιλάμε για απόχη ενός ποδοσφαιριστή από την αγωνιστική δράση όπως η Καλοκαιρινή περίοδος η οποία μεσολαβεί μετά από κάθε σεζόν, με την έναρξη των προπονήσεων αποτελεί ένα διάστημα 4-6 εβδομάδων. Σίγουρα όσο και αν έχει γίνει προσπάθεια να δουλέψουμε το προηγούμενο διάστημα, δεν είναι εύκολη η επανένταξη. Θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη προσοχή για την ασφάλεια και την Υγεία των ποδοσφαιριστών. Πάνω απ’ όλα είναι ερασιτέχνες, υπάρχουν δουλειές από πίσω, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με κατάρτιση, επιμονή και γνώση θα μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να ενταχθεί σε συνθήκες που θα υπήρχαν, αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός.».

Σχετικά με το πολύ πιθανό φαινόμενο των διαδοχικών εμβόλιμων αγωνιστικών εφ’ όσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στο κατά πόσο αυτό μπορεί να επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές, ο κ. Καλογιαννίδης σχολίασε: «Δεν είναι εύκολο και πιθανόν να υπάρξουν αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές. Θεωρώ ότι αυτό θα λειτουργήσει σωστά, αλλά όχι σε τόσο υψηλό βαθμό όπως στη Super League 2. Το μυστικά σ’ αυτή την κατάσταση θα αποτελεί η σταδιακή επιβάρυνση και η σωστή διαχείριση σ’ ένα ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η δική μου ομάδα αριθμεί ένα ρόστερ 27 ποδοσφαιριστών και επομένως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και τους 27 ποδοσφαιριστές, ώστε κανείς να μην μπει στη διαδικασία να επιβαρυνθεί τόσο πολύ ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα στην καθημερινότητά του. Είμαι αισιόδοξος ότι όπως μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, έτσι και στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε το παραμικρό το οποίο να μας βγάλει εκτός ισορροπίας.».

Για το μεγαλύτερο προβληματισμό κατά την επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα με την έναρξη των προπονήσεων ο κ. Καλογιαννίδης είπε: «Ανησυχίες υπάρχουν όπως αν θα υπάρξει ολοκλήρωση ή ακόμη και επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ανησυχίες για τους φιλάθλους, τον τρόπο λειτουργίας εν’ μέσω πανδημίας. Προβληματισμός αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, μόνο ενθουσιασμός για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε πάντα με προσοχή και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και Υγεία όλων. Γιατί ακούω και διάφορά όπου πριν 15-20 μέρες όλοι έλεγαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ξαφνικά ξεκινάει η δράση και κάποιοι μπαίνουν πάλι στη διαδικασία να πουν γιατί ξεκινάει. Δεν μπορούμε τώρα να βγάλουμε άκρη με αυτό. Ξεκινάει πολύ απλά γιατί πρέπει να ξεκινήσει. Νομίζω τα πράγματα θα πάνε καλά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here