Ο προπονητής του Παναρκαδικού μιλάει στο «Κ.Ε.» για την επανέναρξη των προπονήσεων

0
525

Η προετοιμασία του Παναρκαδικού ΑΟ ξεκίνησε και επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας 01/03 λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να δηλώσει όσο πιο έτοιμη αγωνιστικά γίνεται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, συνθηκών επιτρέποντος, στις 28 Μαρτίου 2021.

Με αφορμή την επιστροφή στις προπονήσεις του Παναρκαδικού ΑΟ και της προοπτικής επανεκκίνησης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής των «πρασίνων» κ. Αντώνης Δρακόπουλος, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο «Κ.Ε.» το απόγευμα της Κυριακής (28/02) για την εξέλιξη αυτή και τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Πρώτες σκέψεις για την επιστροφή και του Παναρκαδικού στις προπονήσεις, όπως και φυσικά όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής;

Η αναμονή ήταν μεγάλη, κοντά στους 4 μέρες. Όπως καταλαβαίνεις η είδηση ότι δίνεται το δικαίωμα για την επανέναρξη των προπονήσεων στην Γ’ Εθνική, το μόνο συναίσθημα το οποία θα μπορούσαμε να έχουμε είναι χαρά, γιατί είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μετά από τόσο μεγάλη αποχή θα ξαναγυρίσουμε σ’ αυτό που ξέρουμε να κάνουμε στους αγωνιστικούς χώρους και αυτό είναι ότι καλύτερο για τον ψυχολογικό τομέα τόσο το δικό μας όσο και των ποδοσφαιριστών. Σημαντικό και για βιοποριστικούς λόγους γιατί πολλά παιδιά όπως κι εμείς είμαστε επαγγελματίες και δεν κάνουμε κάτι άλλο, αλλά ζούμε από αυτό.

Οι προπονήσεις της ομάδας πότε ξεκινούν;

Αύριο (σ.σ. Δευτέρα) κανονικά ξεκινούν οι προπονήσεις, είχαμε το Σάββατο τα rapid tests ώστε να είμαστε πάρα πολύ τυπικοί. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτό το δικαίωμα που μας έδωσε η πολιτεία να ξαναγυρίσουμε στις προπονήσεις και αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι να τηρούμε κατά γράμμα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε πρώτα με τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού μέσω του ΕΟΔΥ για να δούμε αν όλα τα μέλη της ομάδας όπως ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και οι άνθρωποι που είναι καθημερινά στο γήπεδο, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για να μπορούμε να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα, την κοινωνία αλλά και αυτούς φυσικά που αγαπάμε.

Η ομάδα πιάνει ουσιαστικά δουλειά από την αρχή λόγω της τετράμηνης αγωνιστικής απραξίας. Είναι έτσι;

Αρχικά να πούμε ότι είναι χειρότερη η κατάσταση, με την έννοια ότι ο χρόνος αγωνιστικής απραξίας είναι μεγαλύτερος από το συνηθισμένο διάστημα που μεσολαβεί υπό συνηθισμένες συνθήκες μεταξύ δύο αγωνιστικών περιόδων, κατά την Καλοκαιρινή περίοδο. Αν για παράδειγμα ένα πρωτάθλημα τελειώνει αρχές Ιουνίου, μεσολαβούν μόνο δύο μήνες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τη δεδομένη στιγμή καλούμαστε να διαχειριστούμε τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας και άρα από την άποψη της αποχής είναι χειρότερα τα πράγματα χρονικά. Όσον αφορά τώρα την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, γι’ αυτό θα μπορέσουμε να είμαστε πολύ πιο ακριβείς μετά και τα αποτελέσματα των εργομετρικών. Γι’ αυτό ήταν και ο λόγος που διεξήγαμε τα εργομετρικά σήμερα (σ.σ. Κυριακή) και θα δούμε το μεγάλο αυτό διάστημα λόγω της αποχής ποια παιδιά πραγματικά δουλέψανε κάτι παραπάνω.

Παράλληλα δεν μπορούμε να κακολογήσουμε παράλληλα τα παιδιά αφού τέσσερις μήνες ήταν ένα μεγάλο διάστημα και είναι αναμενόμενο να επέλθει έλλειψη κινήτρων και χαλαρότητα ή μεγαλύτερη βαρύτητα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Το σημαντικό πάντως είναι ότι τα εργομετρικά θα μας δείξουν από πού θα πρέπει να ξεκινήσουμε.

Το δύσκολο σ’ αυτή την υπόθεση είναι να κρατήσουμε ισορροπίες και να διαχειριστούμε το ρόστερ με τέτοιο τρόπο που να συμβαδίζουν οι παίκτες που είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση με αυτούς που έχουν μείνει πίσω σ’ αυτό τον τομέα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί για παράδειγμα από τη Super League 2 βλέπουμε πόσοι μυϊκοί τραυματισμοί έχουν υπάρξει στις πρώτες αγωνιστικές.

Η δική σας εκτίμηση με βάση τη δική σας εμπειρία για το διάστημα που θα χρειαστεί προκειμένου αγωνιστικά η ομάδα να είναι έτοιμη για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις;

Ξεκινώντας από αύριο (σ.σ. Δευτέρα) είναι ακριβώς τέσσερις εβδομάδες. Αν αφαιρέσουμε την τελευταία εβδομάδα που αποτελεί εβδομάδα πρωταθλήματος και προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου, ουσιαστικά καθαρές εβδομάδες δουλειάς μας μένουν συνολικά τρεις. Το διάστημα είναι πάρα πολύ μικρό, όταν για παράδειγμα οι ομάδες της Football League ζητούσαν 40 ημέρες προετοιμασίας.

Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό υπάρχει και ο προβληματισμός πιθανών εμβόλιμων αγωνιστικών που από τη μία εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχουν πραγματοποιήσει προπόνηση οι ομάδες…

Πολύ σωστά! Και από την άλλη με ελλιπέστατη προετοιμασία καλούνται οι ομάδες να δώσουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα, που σημαίνει ότι για να αποφύγουν τραυματισμούς, θα πρέπει να έχουν ένα μεγάλο ρόστερ ικανό να ανταπεξέλθει, ώστε οι προπονητές να μπορέσουν να ξεκουράσουν και κάποιους ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό θεωρώ ότι οι ομάδες οι οποίες θα πάνε στο πρωτάθλημα με μικρό ρόστερ, θα έχουν προβλήματα.

Από τις πρώτες στιγμές σας στην ομάδα του Παναρκαδικού, ήσασταν άνθρωπος που «ακτινογράφησε» με διάφορους τρόπους, όπως στοιχεία και βίντεο, το υπάρχον ρόστερ και είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχατε εκφράσει τις απόψεις σας για το ρόστερ της ομάδας με τις εισηγήσεις σας για την ενίσχυση του σε συγκεκριμένες θέσεις. Ισχύει αυτό και αν έχετε όντως θέσει κάποιες προτάσεις για ενίσχυση;

Βέβαια ισχύει. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω και με τα παιδιά για 10 περίπου μέρες πριν την διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας. Υπήρξε μια αξιολόγηση εκείνο το διάστημα. Εγώ όποτε μπορούσα ερχόμουν στην Τρίπολη για να μιλήσω με τη διοίκηση και να δω από κοντά κάποια παιδιά τα οποία μένουν εδώ στην Τρίπολη και είχαν τη δυνατότητα να τα δω στο γήπεδο. Κάθε εβδομάδα έστελνα εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων. Τώρα βέβαια και με τα εργομετρικά θα δούμε ποια από αυτά τα παιδιά ακολούθησαν σε μεγάλο ποσοστό το πρόγραμμα αυτό και βεβαίως υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το που θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα γιατί μην ξεχνάμε ότι είχαμε και αποχωρήσεις από την ομάδα και άρα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Το έχω συζητήσει με τη διοίκηση και νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση να αναπληρώσουν αυτές τις θέσεις με την καλύτερη δυνατή λύση που μπορούμε να βρούμε από αυτή την εποχή, έτσι ώστε το έργο της σωτηρίας του Παναρκαδικού ΑΟ να γίνει ακόμη πιο εύκολο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here