Ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ μιλά στο «Κ.Ε.» για τους λόγους μη συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική (+ήχος)

0
839

Το «Κ.Ε.» τις προηγούμενες ημέρες αναφέρθηκε στο γεγονός τη μη συμμετοχής της γυναικείας ομάδας του Πελασγού ΚΟΜ στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία ως πρωταθλήτρια ομάδας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς και για τους λόγους που οδηγήθηκε η ομάδα σ’ αυτή την απόφαση.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός ο υπεύθυνος προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ, κ. Γιώργος Τσατσουλής μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης το μεσημέρι της Τρίτης (27/06), εκφράζοντας τη θέση της ομάδας.

Αρχικά ο κ. Τσατσουλής ανέφερε: «Υπάρχει εδώ νομίζω ένα ντόμινο εξελίξεων από λάθη της Ομοσπονδίας η οποία όρισε στην αρχή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων νωρίτερα, αλλά ύστερα από κάποιες πιέσεις που υπήρξαν και γιατί η Εθνική γυναικών έδινε τους αγώνες της για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η συγκεκριμένη διοργάνωση αναβλήθηκε και πήγε λίγο πιο πίσω και συμπίπτει χρονικά με το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική γυναικών. Αυτή η εξέλιξη βρήκε τόσο τον Πελασγό όσο και τον Ηρακλή Κοζάνης οι οποίοι είχαν πάρει την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων και θα πρέπει ταυτόχρονα την ίδια μέρα να συμμετέχουν και στο Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική γυναικών. Κι αυτό θεωρούμε ότι αποτέλεσε μια αβλεψία, παρ’ όλο που υπάρχουν φήμες για συγκεκριμένα πράγματα που δεν θέλω να πω περισσότερα πάνω σ’ αυτό. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ομοσπονδία «κόπτεται» να διοργανώσει το γυναικείο πρωτάθλημα που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται μεταξύ ανυποληψίας και ανυπαρξίας.».

Ο κ. Τσατσουλής συμπληρώνοντας σχολίασε: «Όταν μια ομάδα διεκδικεί και έχει τη δυνατότητα να προκριθεί σε ένα τέτοιο Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα, πρέπει να της δίνεις και τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Είχαμε νεαρές αθλήτριες που συμμετείχαν με όλο τον κόπο και όλη την προσπάθεια η καθεμιά να αφήσει κάποιες υποχρεώσεις όπως τα διαβάσματά τους και τις Πανελλήνιες εξετάσεις, συμμετέχοντας στις προπονήσεις. Ξαφνικά προκύπτει μια απόφαση από αρμόδια επιτροπή που σε αναγκάζει να επιλέξεις ένα από τα δύο, γιατί η δυνατότητα συμμετοχής και στις δύο διοργανώσει δεν υπάρχει.».

Ο προπονητής της Πελασγού τόνισε ότι ακόμη και αν οι δύο διοργανώσεις διεξάγονταν σε διπλανό γήπεδο δεν θα ήταν δυνατόν τα κορίτσια να δώσουν καθημερινά αγώνες με 7-8 συνεχόμενα παιχνίδια. Ο κ. Τσατσουλής ανέφερε επίσης ότι ο σύλλογος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, όταν τους ζητήθηκε να δηλώσουν αν θα συμμετάσχει ή όχι με τη σχετική δήλωση, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά της ΕΟΚ. Ακόμη και στο αίτημα του Μεγαλοπολίτικου να μετατεθεί κάποια από τις δύο διοργανώσεις η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν αρνητική.

 

«Χρειαζόμαστε βοήθεια από την Ένωση και την ΕΟΚ όσοι θέλουμε να αναβαθμίσουμε το τοπικό γυναικείο μπάσκετ».

Επίσης ο προπονητής του Πελασγού μετά από σχετικό ερώτημα τόνισε ότι το θέμα έγινε γνωστό στον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, χωρίς να γνωρίζει ωστόσο τι προσπάθειες έγιναν από τον ίδιο. Πρόσθεσε όμως ότι θα έπρεπε και από τις δύο Ενώσεις να γίνουν προσπάθειες για να διευκολυνθούν τόσο ο Πελασγός ΚΟΜ όσο και ο Ηρακλής Κοζάνης.

«Προσπαθούν κάποιοι άνθρωποι στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ το οποίο είναι παραμελημένο και οι οποίοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στην Ένωσή μας, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά χρειαζόμαστε και κάποια βοήθεια και από την Ένωση αλλά και από το σχεδιασμό που γίνεται στην ΕΟΚ. Προσπαθούσαμε να ενημερωθούμε σε ποια πόλη της Ελλάδος θα πάμε για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων και μέχρι πριν 8-10 μέρες δεν γνωρίζαμε τίποτα. Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται νωρίτερα ώστε και οι ενέργειες των ομάδων να είναι μπορούν να πραγματοποιηθούν έγκαιρα. Η αλλαγή των ημερομηνιών επίσης άλλαξαν τα πλάνα σε κάποια παιδιά που αρχικά είχαν προγραμματίσει τις διακοπές και τις κατασκηνώσεις τους, προκαλώντας αναστάτωση και στους γονείς.», ήταν ένα ακόμη ένα απόσπασμα των όσων ανέφερε ο κ. Τσατσουλής.

Για τις επικείμενες αλλαγές στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία από την επόμενη χρονιά, ο κ. Τσατσουλής μεταξύ άλλων σχολίασε: «Γίνεται μια προσπάθεια να γίνει μια αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής γιατί οι αλήθεια είναι ότι μαζεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα αρκετές ομάδες, αλλά το επίπεδο δεν είναι ίσως όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά για να πας στο «Σ» και το «Τ», θα πρέπει να φτιάξεις πρώτα «Α», «Β» και «Γ». Εμείς θέλουμε να πάμε στο «Τ» και το «Ω» χωρίς να έχουμε πάει στα προηγούμενα. Πρώτα κοιτάς να αναβαθμίσεις τα πρωταθλήματα των κατά τόπους Ενώσεων και να τα ενισχύσεις και μετά πας στο επόμενο βήμα το οποίος είναι να κάνει μια καλύτερη διοργάνωση στο ανώτερο επίπεδο. Δεν είμαι αντίθετος να γίνει ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα στην Α2, αλλά πρέπει πρώτα να προετοιμάσεις το έδαφος, γιατί στο τέλος θα συμμετέχουν οι Αθηναϊκές ομάδες και 1-2 επαρχιακές με άλλη δυναμική και οι υπόλοιπες ομάδες στο τέλος θα διαλυθούν και δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα στις Ενώσεις.».

 

«Απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών ο στόχος μας στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων»

Τέλος σε ότι αφορά την συμμετοχή της ομάδας κορασίδων σε λίγες μέρες στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ο κ. Γιώργος Τσατσουλής, ανέφερε: «Για εμάς είναι τιμητικό που εκπροσωπούμε όχι μόνο την Αρκαδία, αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο στην ουσία. Η ομάδα μας είναι γνωστό ότι δεν έχει την πολυτέλεια να έχει 10-12 παίκτριες όπως οι υπόλοιπες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι δυστυχώς μικρό το ρόστερ που διαθέτουμε, αφού έχουμε πέντε αθλήτριες ηλικιακά του 2007 και το 2008 και οι υπόλοιπες είναι του 2010 γεννηθείς. Σίγουρα τα προβλήματα αυτά που έχουμε εμείς είχαν και οι προηγούμενες ομάδες που συμμετέχουν από την περιοχή μας. προσπαθούμε την ίδια ώρα να διατηρήσουμε το μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ζωντανό. Είναι δύσκολο το εγχείρημα το δικό μας με συνεχόμενα παιχνίδια. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Οι βλέψεις μας πατούν στη γη. Θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να έχουν περισσότερες εμπειρίες από ένα τέτοιο πρωτάθλημα.».

Παρακάτω μπορεί κανείς να ακούσει όλο το απόσπασμα της συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here