Ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ μιλά στο «Κ.Ε.» για την νέα χρονιά στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (+ηχήτ)

0
1000

Με τη σειρά του το μεσημέρι της Πέμπτης (09/11) μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και ο υπεύθυνος προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ, κ. Γιώργος Τσατσουλής, με αφορμή την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου το απόγευμα της Κυριακής (12/11) με την πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ο έμπειρος κόουτς είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη φετινή προσπάθεια του Πελασγού ΚΟΜ, τους στόχους και τις απόψεις του για το σύλλογο αλλά και το πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγο μόνο 24ώρα.

Η ομάδα του Πελασγού ΚΟΜ μετρά αντίστροφα για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Πως εξελίχθηκε η προετοιμασία κόουτς;

Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για εμάς φέτος, μιας και η επιλογή μας να παίξουμε με μικρά παιδιά είναι από μόνο του ένα δύσκολο εγχείρημα. Είμαστε λίγο πίσω στην προετοιμασία γιατί ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι καλή η προετοιμασία γιατί φανταστείτε ότι 80% των παιδιών της ανδρικής ομάδας είναι έφηβοι και παίδες.

Με ανταγωνιστικές ομάδες στα πρωταθλήματα υποδομών για το σύλλογο και τη φετινή σεζόν, βοηθάει σε επίπεδο ετοιμότητας ότι οι νεαρότεροι αθλητές της ανδρικής ομάδας, έχουν παιχνίδια στα πόδια τους το τελευταίο δίμηνο;

Θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει αν μιλάγαμε για κάποιες ηλικιακές διαφορές με τις άλλες ομάδες οι οποίες θα ήταν στο όριο του επιτρεπτού. Δηλαδή αν είχαμε μέχρι 24-26 χρόνια στις άλλες ομάδες. Φέτος όπως και πέρυσι και όπως τα τελευταία χρόνια είναι λιγάκι παράξενο στην Α1 κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που παίζουν αρκετά μεγάλης ηλικίας παίκτες που έχουν μεγαλύτερη σωματοδομή και σίγουρα άπειρα μεγαλύτερη εμπειρία. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο για τους μικρούς ηλικιακά αθλητές να ανταγωνιστούν αυτό το επίπεδο, αλλά νομίζω ότι θα το προσπαθήσουμε και θα δούμε πως θα πάει αυτό εγχείρημα.

Μεταγραφικά η ομάδα πως κινήθηκε το προηγούμενο διάστημα;

Η μόνη μεταγραφική κίνηση που έχουμε κάνει είναι ένας αθλητής που πήραμε στη θέση του ψηλού. Γιατί πάντα η Μεγαλόπολη είναι τεράστιο πρόβλημα με τους ψηλούς. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως είμαστε μια περιοχή που δεν βγάζει πάρα πολύ ψηλά παιδιά. Πήραμε ένα παιδί που πέρυσι αγωνιζόταν στον Πάνα Κανδήλας. Ταιριάζει στην φιλοσοφία μας, γιατί είναι πρώτα απ’ όλα ένα φοβερό παιδί και φοβερός χαρακτήρας και νομίζω ότι θα «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα. Ένα τέτοιο παιδί δεν θέλει να έρθει σε μια ομάδα νεανική όπως η δική μας γιατί ξέρει ότι πάρα πολλά παιχνίδια θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Βασίλης ευτυχώς δέχθηκε αυτή την εμπειρία και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί πρώτα απ’ όλα είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας.

Αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας τη φετινή σεζόν;

Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαρα η παραμονή στην κατηγορία τη φετινή περίοδο. Πέρυσι είχαμε σίγουρα καλύτερη ομάδα. Ήταν πιο έμπειρα τα παιδιά. Γι’ αυτό και τερματίσαμε στην 5η θέση χωρίς και μεγάλη προσπάθεια βέβαια, γιατί στο 2ο γύρο είχαμε μεγάλη καμπή λόγω αρκετών θεμάτων που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Φέτος στόχος μας είναι η παραμονή και το να βγουν 3-4 παιδιά τα οποία την επόμενη χρονιά θα μπορούν να είναι πιο θετικά και να οδηγήσουν την ομάδα σε κάποιο υψηλότερο σκαλοπάτι.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το τι ακριβώς στόχο έχουν οι τοπικές κατηγορίες και τι ακριβώς θέλει να κάνει τόσο η Ένωση η οποία μάλλον είναι αφανής παράγοντας όσο και η ΕΟΚ βέβαια γιατί υπάρχει μεγάλος προβληματισμός το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το τοπικό μπάσκετ σε κάθε περιοχή.

Τελικά σήμερα το Αρκαδικό μπάσκετ είναι σε θέση να αναδείξει νεαρούς αθλητές με τις όποιες προσπάθειες καταβάλει, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια;

Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχει πάντα το μεγάλο πρόβλημα και σε εμάς και στον Αρκαδικό που κατά κύριο λόγο καλλιεργούμε τις μικρές κατηγορίες, χωρίς να θέλω να πω κάτι αρνητικό για τον Πάνα ή τον Πολύβιο. Αλλά συνήθως για τον μεν Πολύβιο είναι όλα τα χρόνια η προσπάθεια του να ανέβει κατηγορία, οπότε δεν μπορεί να στηριχτεί σε μικρούς αθλητές αλλά προσπαθεί να έχει έμπειρους αθλητές και τις μεταγραφές και ο Πάνας βρέθηκε στη τελευταία του διαδρομή να ψάχνει ακόμη να βρει τον εαυτό του και έχει αρκετές δυσκολίες. Γι’ αυτό μιλάω γι’ αυτές τις ομάδες. Κάθε χρονιά όμως εκεί που φτάνουμε σε ένα σημείο να πάρουμε από τους αθλητές μας σημαντικά πράγματα, λόγω των φοιτητικών υποχρεώσεων τα παιδιά φεύγουν και αρχίζουμε πάλι από την αρχή, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα γυρίσουν τα παιδιά στον τόπο τους για να στελεχώσουν την ομάδα αν όχι τη δική μας την ομάδα της πόλης τους για να έχουμε και κάποια επιβράβευση στον κόπο τον δικό μας.

Τι θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ;

Πέρυσι στην κατηγορία υπήρχε μια ομάδα η οποία δεν νομίζω ότι ταίριαζε στην τοπική κατηγορία με την έννοια των οικονομικών μεγεθών πρώτα απ’ όλα. Είχε τη δυνατότητα την οικονομική, έκανε αυτό το πείραμα, εκ των πραγμάτων της βγήκε γιατί ήταν το απόλυτο φαβορί από την αρχή. Τώρα κατά τη δική μου εκτίμηση, τρεις ομάδες θα έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο στην κατηγορία. Μπορώ να πω ότι θα είναι ο Πολύβιος ΑΕΜ, ο Δίωνας Κυπαρισσίας και η Καλαμάτα ΣΚ η οποία έχει ένα κράμα παλαιών έμπειρων παικτών και κάποιων νέων παικτών που έφυγαν από την Καλαμάτα ’80 με αρκετά προσόντα. Αυτές οι τρεις ομάδες θεωρώ ότι θα είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν.

Υπάρχουν ομάδες που έχουν μικρές δυνατότητες να το πω έτσι όπως είμαστε εμείς όπου θα βάλω πρώτα απ’ όλα τον εαυτό μας για να μην παρεξηγηθούμε, η Πύλος και ίσως ο ΑΠΟΕΛ Μολάων εάν δεν κατέβουν οι έμπειροι παίκτες που έχει. Από εκεί και μετά υπάρχει μια μέση κατηγορία όπου οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να μην πέσουν και κάποιες άλλες να προσπαθήσουν να βρεθούν στην τετράδα. Αυτή θα είναι μέσες άκρες πιστεύω η φετινή χρονιά.

Και τέλος ένα σχόλιο για τη φετινή προσπάθεια του συλλόγου σε επίπεδο τμημάτων υποδομής που τα πάνε πολύ καλά μέχρι τώρα στα αντίστοιχα πρωταθλήματα;

Εμείς από την αρχή είχαμε βάλει στόχο τα αναπτυξιακά τμήματα και όχι την ανδρική ομάδα και γι’ αυτό δεν έχουμε ποτέ προσπαθήσει να ενισχυθούμε για να ανέβουμε, γιατί αυτό θεωρώ ίσως ότι είναι το πιο εύκολο κομμάτι. Το να ανέβεις μια κατηγορία. Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αρκεί να στοχεύσεις, να έχεις μια οικονομική δυνατότητα και να πάρεις τους σωστούς παίκτες για να ανέβεις. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση την Καλαμάτα ’80 οι υπόλοιπες ομάδες αυτό έκαναν.

Αν πάμε τώρα στα αναπτυξιακά τμήματα, είμαστε σε καλό επίπεδο και στο παιδικό και στο εφηβικό και τη φετινή χρονιά, καθώς και στο γυναικείο, τόσο στις κορασίδες και νεάνιδες όσο και στις γυναίκες. Νομίζω ότι έχουμε πάρα πολύ καλή παρουσία όχι μόνο βαθμολογική γιατί αυτό είναι κάπως πιο εύκολο, αλλά αγωνιστική. Έρχονται κατά συνέπεια από τα μικρά τμήματα ηλικιακά παιδιά με ταλέντο όπως στις κορασίδες με κοπέλες γεννημένες το 2010 και που θα έχουν δύο χρονιές ακόμη στην ομάδα κορασίδων. Νομίζω ότι και εκεί προσπαθούμε γιατί είμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο και προσπαθούμε να κάνουμε δουλειά και οι τέσσερις άνθρωποι που βρισκόμαστε στο τιμ των προπονητών.

Τέλος να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες και πρώτα απ’ όλα τα παιδιά να έχουν Υγεία που είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί θέλουμε να μπαίνουμε στα γήπεδα και στο τέλος να χαιρόμαστε και με τις ήττες και με τις νίκες. Να έχουν στόχους όσοι είναι μικροί και για την μαθητική τους εξέλιξη και αυτό πάνω απ’ όλα πρέπει να το προσέχουμε και να δούμε φέτος νεαρά παιδιά τα οποία να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία, γιατί νομίζω ότι το έχει ανάγκη και η Ένωση και γενικώς το μπάσκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here