Ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ μιλά στο «Κ.Ε.» για τη φετινή προσπάθεια στο Α1 τοπικό (+ηχήτ.)

0
807

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει ξεκινήσει επίσημα από το περασμένο Σαββατοκύριακο με την αγωνιστική δράση να εξελίσσεται πλέον κάθε εβδομάδα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος και ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ, κ. Γιώργος Τσατσουλής μίλησε στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης για τη φετινή προσπάθεια της Μεγαλοπολίτικης ομάδας, όχι μόνο στην Α1 τοπική κατηγορία, αλλά και στα πρωταθλήματα υποδομής. Φυσικά μίλησε και για το τοπικό μπάσκετ γενικότερα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Τσατσουλής αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας στην Α1 κατηγορία, η οποία όπως είπε τον βρίσκει λίγο καλύτερα από την περασμένη σεζόν και με στόχους που έχουν να κάνουν με μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και η ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ και να μπορεί να αναδείξει νέους αθλητές που τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο.

Τόνισε ότι η ομάδα βασίζεται στους νεαρούς αθλητές του συλλόγου που έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Αναφέρθηκε και στα πιο έμπειρα παιδιά της ομάδας που πλαισιώνουν το νεανικό ρόστερ του συλλόγου. Στη συνέχεια ο κ. Τσατσουλής έκανε το σχόλιο του για την φετινή Α1 τοπική κατηγορία. Τόνισε ότι το οικονομικό τα τελευταία χρόνια «κρίνει» το ποια ομάδα θα αποτελεί και το φαβορί στην κατηγορία, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτοσκοπός δεν είναι για μια ομάδα να βρει τα χρήματα για να διεκδικήσει την άνοδο στην Εθνική κατηγορία. Παράλληλα χαρακτήρισε και το φετινό πρωτάθλημα τριών «ταχυτήτων» με ομάδα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ομάδες που θα έχουν μια αξιόλογη παρουσία και αυτές που θα παλέψουν για την παραμονή τους.

Ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ στη συνέχεια έκανε αναφορά και στις παιδικοεφηβικές ομάδες του συλλόγου που φέτος τα πάνε περίφημα στα πρωταθλήματά τους, αλλά και στα τμήματα υποδομής και στα μικρά παιδιά του συλλόγου. Άφησε παράλληλα και τις αιχμές του γενικότερα για τον τρόπο που ομάδες αντιμετωπίζουν το σημαντικό κεφάλαιο που ακούει στον όρο «ανάπτυξη».

Ο κ. Τσατσουλής στο ερώτημα για το αν τα παιδιά επιλέγουν το μπάσκετ για το άθλημα με το οποίο θα ασχοληθούν ενεργά, απάντησε θετικά, λέγοντας ότι σ’ αυτό τα τελευταία χρόνια βοήθησε και το γεγονός της ανάδειξης ενός τεράστιου αθλητή όπως είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που λειτούργησε ως ισχυρό πρότυπο για τα παιδιά.

Σχολίασε και το φαινόμενο της οργάνωσης ενός πρωταθλήματος νέων ανδρών Κ21, που ουσιαστικά δεν έχει ιδιαίτερο όφελος στην ανάπτυξη του μπάσκετ στο επαρχιακό μπάσκετ, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά έρχονται στο μπάσκετ, αλλά το ζήτημα είναι να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομής.

Παράλληλα ο κόουτς του Πελασγού σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι πολλές ομάδες δεν ασχολούνται με το αναπτυξιακό μπάσκετ και πρωταθλήματος όπως οι κατηγορίες ΜΙΝΙ, Παμπαίδων, Παίδων, κ.λπ., αλλά να φτιάξουν μια «βιτρίνα» η οποία θα φέρει τους μικρούς αθλητές που αυτοί συμμετέχουν και οικονομικά. Σημείωσε ότι η λειτουργία αναπτυξιακών τμημάτων σε μια ομάδα απαιτεί αρκετά έξοδα. Τέλος σχολίασε ότι όλη τη δουλειά που κάνει ένα επαρχιακό κυρίως σωματείο στην ανάπτυξη με την ανάδειξη ενός αθλητή συνήθως την «καρπώνεται» κάποια άλλη ομάδα κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κι αυτός είναι ένας λόγος που οι παράγοντες δεν ασχολούνται με την ανάπτυξη του μπάσκετ.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ομάδες προσπαθούν αρκετά, υπάρχει η αγωνία στο Αρκαδικό μπάσκετ για το μέλλον του, γιατί αρκετοί άνθρωποι έχουν κουραστεί και πρέπει να βοηθηθούν όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το μπάσκετ. Τόνισε, ότι οι Αρκαδικές ομάδες θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν μεταξύ τους με σκοπό να φτιάξουν λίγο καλύτερες ομάδες.

Κλείνοντας ο κ. Γιώργος Τσατσουλής εξέφρασε τις ευχές του για περαστικά και ταχεία αποκατάσταση στο νεαρό αθλητή του συλλόγου, Βασίλη Θεοδωρόπουλο και παράλληλα ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα πάνω απ’ όλα την υγεία τους.

Παρακάτω μπορεί κανείς να ακούσει αναλυτικά όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής του Πελασγού ΚΟΜ στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης το μεσημέρι της Τετάρτης (02/11).

Επίσης παρακάτω μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρη τη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here