Ο προπονητής του Πολύβιου ΑΕΜ μιλά στο «Κ.Ε.» για τη νέα σεζόν στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (+ηχήτ)

0
720

Με αφορμή την έναρξη της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ την προσεχή Κυριακή (12/11) ο προπονητής του Πολύβιου ΑΕΜ κ. Ηλίας Μπαλής μίλησε στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης το μεσημέρι της Πέμπτης (09/11) για τη φετινή χρονιά και φετινή προσπάθεια του Πολύβιου ΑΕΜ, ο οποίος και φέτος έχει θέσει στόχους πρωταγωνιστικούς, σ’ ένα ούτως ή άλλως αρκετά ανταγωνιστικό όπως όλα δείχνουν πρωτάθλημα.

Κόουτς πως εξελίχθηκε η προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα;

Δεν μπορώ να πω ότι ήταν τέλεια τα πράγματα. Υπάρχουν στην ομάδα παιδιά που έχουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, όμως σε γενικές γραμμές καταφέρουμε τα παιδιά να συμμετέχουν στην προετοιμασία όσο περισσότερο μπορούσαν.

Ο Πολύβιος ΑΕΜ κράτησε από πέρυσι ένα βασικό κορμό και προχώρησε σε κάποιες προσθήκες ουσίας. Πως κινηθήκατε μεταγραφικά;

Η ομάδα όπως σχολίασες κι εσύ έχει υλικό το οποίο είναι παιδιά με εμπειρία. Ο κορμός έχει μείνει ίδιος. Κάποια παιδιά έφυγαν λόγω σπουδών και λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων ο Απέργης και ο Νίκος Κωτσιόπουλος και την ίδια ώρα ήρθαν τρία παιδιά στην ομάδα. Ο Αποστόλης Αποστολάκος, ο Δημήτρης Τσικούρης και ο Βαγγέλης Σταματόπουλος. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την ομάδα συν τρεις νεαροί αθλητές που εντάχθηκαν στην ομάδα όπως τα αδέρφια Νίκος και Αλέξανδρος Μακρής, αλλά και ο Στέφανος Κωτσιόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για τρία ταλαντούχα παιδιά τα τελευταία από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Παιδιά που θα έχουν όπως καταλαβαίνουμε ρόλο στην ομάδα.

Ναι, αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχουν ρόλο. Χάρη δεν θα τους κάνουμε. Το αξίζουν που είναι στην ομάδα. Εμπιστευόμαστε αυτά τα παιδιά. Θα έχουν ρόλο και θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου, πιστεύω ότι η παρουσία τους και η συνεισφορά τους στην ομάδα θα είναι ουσιαστικότατη. Είναι στόχος της ομάδας να αναδειχθούν νέα παιδιά και αυτά τα παιδιά θα πάρουν χρόνο και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα.

Μια ομάδα που πρωταγωνίστησε πέρυσι και σε επίπεδο ρόστερ δεν αποδυναμώθηκε, «μοιραία» είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει μια ανάλογη πορεία. Οι στόχοι για τη φετινή σεζόν ποιοι είναι;

Είναι δεδομένο ότι ο Πολύβιος τα τελευταίας χρόνια είναι ομάδα 4άδας, διεκδικεί το καλύτερο και φέτος ο πρωταρχικός στόχος είναι να βρεθούμε τουλάχιστον στην τετράδα. Από εκεί και πέρα φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γιατί πιστεύω ότι έπεσαν τρεις ομάδες από τη Γ’ Εθνική, οι οποίες θα είναι πολύ δυνατές και οι δύο Καλαματιανές (Καλαμάτα ’80 και Καλαμάτα ΣΚ), αλλά και ο Δίωνας Κυπαρισσίας.

Εμείς θέλουμε να είμαστε τετράδα. Πιστεύω ότι με τους αγώνες θα εξελίσσεται η ομάδα προς το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε ως το τέλος, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί οι ομάδες που προανέφερα είναι πραγματικά πολύ δυνατές.

Το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο και αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν από τα φιλικά ματς έως τώρα. Να ευχηθούμε Υγεία σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές, να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα και ο καλύτερος ας φτάσει στο τέλος στην κορυφή.

Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα λόγω ανταγωνισμού να εξελίξει τους αθλητές και τις ομάδες, όπως και τον Πολύβιο;

Ναι ισχύει. Αυτό κάνει και ο Πολύβιος με το να προσπαθεί να εξελίξει κάποια νέα παιδιά μέσα από το πρωτάθλημα, όπως τα τρία παιδιά που προανέφερα νωρίτερα. Στο να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο. Και μόνο όταν ένας αθλητής μπορεί να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο σε μια ομάδα μπορεί να εξελιχθεί. Και τα παιδιά αυτά της ομάδας μας, έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του Πολύβιου τι θα μπορούσαμε να πούμε; Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποίοι θέλεις κόουτς να βγουν στο παρκέ φέτος;

Λόγω και της εμπειρίας που έχω όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική, αυτό που θέλω και προσπαθώ να περάσω στα παιδιά είναι να μάθουν να συμπεριφέρονται ως σύνολο. Δεν υπάρχουν ατομικές βλέψεις ή κάποιος να βγει πάνω από την ομάδα και να κάνει ότι θέλει. Τέτοιες μονάδες δεν είναι στο μυαλό μου και δεν ταιριάζουν με τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω. Προσωπικά θέλω η ομάδα να προκόψει, να πάει μπροστά μέσα από το ομαδικό παιχνίδι με τους καλούς συμπαίκτες. Ο ένας να στηρίζει τον άλλο. Στις καλές ημέρες ένας να βοηθάει περισσότερο, την άλλη κάποιος άλλος να βοηθάει περισσότερο. Βλέποντας τις προπονήσεις πιστεύω ότι αυτή τη φιλοσοφία τα παιδιά την συνειδητοποιούν και πάνω σ’ αυτό θα βαδίσουμε. Θέλω να είμαστε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here