Ο προπονητής του ΣΕΦΑ Αρκαδικού μιλά στο «Κ.Ε.» για την φετινή προσπάθεια στην Α1 κατηγορία (+ήχος)

0
484

Το απόγευμα της Κυριακής (30/10, 18:00) ο ΣΕΦΑ Αρκαδικός ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την Α1 τοπική κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αγωνιζόμενος στη Μεγαλόπολη με τον τοπικό Πελασγό ΚΟΜ. Με αφορμή την επίσημη έναρξη της σεζόν για την ανδρική ομάδα, ο προπονητής της κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, μίλησε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, αλλά και για την εκπομπή του σταθμού «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα ενδιαφέροντα ανέφερε στη σχετική συνέντευξη:

Μια νέα σεζόν ξεκινάει για τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό στην Α1 κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Στόχος της ομάδας γι’ αρχή ποιος είναι;

Αρχικά να μεταφέρω τις ευχές σε όλους τους εμπλεκόμενους με το τοπικό μπάσκετ όπως παίκτες, προπονητές, διοίκηση και παράγοντες και τους ανθρώπους της Ένωσης. Υγεία σε όλους και τις οικογένειές τους και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Ο στόχος της ομάδας μας παραμένει ο ίδιος σε δύο άξονες. Αρχικά να παραμείνει στην κατηγορία και επίσης να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες να βελτιωθούν μέσα από το παιχνίδι και αν μπορούν να παίξουν κάπου ψηλότερα από την ομάδα μας στη θέση που βρίσκεται τώρα.

Και φέτος σε μεγάλο βαθμό η ομάδα στηρίζεται σε νεαρούς αθλητές από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου;

Είναι τακτική μας αυτό και απόφαση της διοίκησης και του προπονητικού σταφ. Θα υπάρχουν παιδιά που θα δούμε από τις ακαδημίες, που έχουν ξεκινήσει σε εμάς. Υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι παλαιοτέρων παικτών που αγαπούν την ομάδα και θέλουν να κάνουν το χόμπι τους και φέτος υπάρχει ένα συμπλήρωμα παικτών που είναι φοιτητές και που επέλεξαν την ομάδα μας να συνεχίσουν την μπασκετική τους καριέρα από τις πόλεις τους.

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι το καλό και «οικογενειακό» κλίμα.

Ναι, έχουμε πει ότι ο Αρκαδικός είναι μια οικογένεια. Έχει μια μεγάλη παράδοση. Θέλουμε να δίνουμε στα παιδιά ένα έναυσμα για να παίζουν μπάσκετ σε αθλητικά πλαίσια, να είναι σωστοί αθλητές και στα πλαίσια του Ευ Αγωνίζεσθαι. Είναι στόχος της διοίκησης και των προπονητών να υπάρχει αυτό το οικογενειακό κλίμα και προσπαθούμε να το κρατήσουμε όσο γίνεται, ακόμη και σε δύσκολες μέρες που χάνουμε ή αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις.

Για το νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, τι θα μπορούσαμε να αναφέρουμε; Θα έχει διαφορές από την περασμένη χρονιά;

Υπάρχουν ομάδες που ενισχύονται και με παίκτες και από άλλες Ενώσεις με ποιότητα. Υπάρχουν παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία στο χώρο και που κινούνται από ομάδα σε ομάδα. Γενικά φαίνεται ότι κάποιες ομάδες είναι ενισχυμένες και έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Υπάρχουν και ομάδες που έχουν ανέβει από χαμηλότερη κατηγορία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν αγωνιστικά όπως συμβαίνει με το Γύθειο που έχει εξαιρετικό ρόστερ και παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλότερες κατηγορίες. Οπότε τα πράγματα είναι λίγο ξεκάθαρα. Θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πιο δύσκολο από το περσινό και θα χρειαστεί και πολύ υπομονή και πολύ κόπος για να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε.

Το γεγονός ότι τα play-off και τα play-out θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το φινάλε της χρονιάς, θεωρείτε καλό ή κακό; Θα βοηθήσει για παράδειγμα τους παίκτες να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους μέχρι το τέλος της σεζόν ή θα τους επιβαρύνει με περισσότερο άγχος και πίεση;

Λέγοντας την άποψή μου, θεωρώ τα play-off και play-out ένα άστοχο σύστημα διεξαγωγής, αφού ξαφνικά ο 1ος μπορεί να γίνει 4ος και ο 9ος να γίνει 12ος και όπως γνωρίζετε το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο διάφοροι παράγοντες μπορούν να σου στερήσουν τη νίκη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δηλαδή ένας τραυματισμός μπορεί να επηρεάσει ξαφνικά ολόκληρη την ομάδα…;

Όντως ακριβώς έτσι. Η νέα συνθήκη των μεταγραφών το Δεκέμβριο, πέρυσι άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα στις ομάδες. Εμείς πέρυσι ενώ είχαμε ξεκινήσει εκπληκτικά, δύο τραυματισμοί δύο παιδιών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν νεαροί και θέλαμε να τους εξελίξουμε και που έπαιζαν πολύ καλά, μας έριξε σε πολύ χαμηλό ρεκόρ σε σχέση με την αρχική μας εμφάνιση. Θεωρώ λοιπόν ότι τα play-off και τα play-out είναι κάτι άστοχο για μένα. Θα έπρεπε να υπάρχει η κατάταξη όπως συμβαίνει στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Να πούμε και λίγα λόγια για τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο και σε ότι αφορά τα τμήματα υποδομής;

Προσπαθούμε κάθε χρόνο να βάζουμε ένα «λιθαράκι» παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια ο covid-19 μας είχε επηρεάσει στις ακαδημίες, όπως και όλες τις ομάδες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα που κάναμε παλαιότερα. Φέτος προγραμματίζουμε διάφορες εκδηλώσεις όπως φιλικά με άλλους συλλόγους, επισκέψεις, 3on3, τεστ και άλλα πράγματα τα οποία θα δώσουν ένα κίνητρο στα μικρά παιδιά για να αγαπήσουν το μπάσκετ και να συνεχίσουν να παίζουν. Η ηλικία αυτή είναι καθαρά αυτή που προκαλεί ερεθίσματα με σκοπό να αγαπήσει την πορτοκαλί μπάλα, να μείνει στο χώρο και από εκεί και πέρα όπως δουλέψει ο καθένας, ανάλογα με το ταλέντο του να εξελιχθεί.

Κλείνοντας θεωρείται ότι η κρίσιμη διετία – τριετία με την πανδημία προκάλεσε χαμένο έδαφος ως προς την αγωνιστική εξέλιξη κάποιων παιδιών στις κρίσιμες αναπτυξιακές ηλικίες;

Σίγουρα ισχύει αυτό. Έλειψαν πάρα πολύ πέρα από τις προπονήσεις και οι αγώνες που ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας βελτίωσης. Θεωρώ ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια με καινούργια οργάνωση από την Ομοσπονδία, καινούργιους αγώνες, καλύτερη ηλικιακή κατανομή. Ελπίζω όλοι οι σύλλογοι να αγκαλιάσουν αυτό το νέο εγχείρημα, να δούμε περισσότερους αγώνες. Ο αγώνας είναι αυτοσκοπός και όχι η νίκη. Στα πλαίσια των οδηγιών που έχουμε και από τη fiba, νομίζω ότι τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν σε πολύ καλύτερο βαθμό, σε σχέση με παλαιότερα.

Μπορεί κανείς παρακάτω να ακούσει ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής του ΣΕΦΑ Αρκαδικού, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here