Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ μιλάει για την επιστροφή στη αγωνιστική δράση του βόλεϊ της Πελοποννήσου

0
381

Μετά το «πράσινο φως» της πολιτείας για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας σε επίπεδο πρωταθλημάτων υποδομής το προηγούμενο διάστημα, η αγωνιστική δράση αναμένεται να ξεκινήσει και στο χώρο του Βόλεϊ της Πελοποννήσου. Με αφορμή αυτή την επανέναρξη στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Στην αρχική του τοποθέτηση σχετικά με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων υποδομής ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε: «Είχαμε ζητήσει από τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι τέλος του Μαΐου και από εκεί και πέρα θα γινόταν ο καταρτισμός των ομίλων για να προχωρήσει η κλήρωση για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Έχει κατατεθεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων συμμετοχής, κυρίως από πλευράς των γυναικείων αναπτυξιακών τμημάτων και αυτό είναι αναμενόμενο. Στο ανδρικό δυστυχώς δεν ήταν μεγάλη η συμμετοχή και αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια σταθερά μειωμένη συμμετοχή ομάδων στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.».

Για τα αν σε επίπεδο εφήβων – νεανίδων που είναι και οι ηλικίες οι οποίες φέτος είναι σε μια δύσκολη περίοδο λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων, επηρεάζεται η συμμετοχή των ομάδων, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ σχολίασε: «Υπήρχε ένας επηρεασμός αλλά θα πρέπει να το συγκρίνουμε με τις συμμετοχές πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων. Δεν υπήρξε μεγάλη διαφορά. Οι συμμετοχές των νεανίδων είναι περίπου στις 13 ομάδες, υπολογίζοντας τις Πανελλήνιες, υποχρεώσεις φοιτητών και φοιτητριών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή, αλλά οι 13 ομάδες σε σχέση με τις 27-28 που είχαν δηλώσει αρχικά το περασμένο Φθινόπωρο βλέπουμε ότι αποτελεί το 50% σχεδόν που είναι υψηλό νούμερο, σε αντίθεση με την κατηγορία εφήβων όπου δυστυχώς η συμμετοχή περιορίστηκε μόλις στις 2 ομάδες. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει γενικότερα, γιατί η συμμετοχή του εφηβικού πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν στις 3 ομάδες. Με βάση τις αρχικές συμμετοχές δεν είχαμε κι εδώ ωστόσο ουσιαστική διαφορά στις συμμετοχές.».

Για το αν προβλέπεται η αγωνιστική δράση να επισπευστεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, ο κ. Κανελόπουλος μας είπε: «Καταρχήν έχουμε και τη δυνατότητα από τις 07/06 έως τις 21-25/07, να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα. Εμείς επιλέγουμε να ξεκινήσουμε αμέσως μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις γιατί ένας μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών, που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα δίνουν Πανελλήνιες. Εμείς ως Ένωση προχωράμε σε καταρτισμό των ομάδων σε Ομίλους που θα γίνει πιθανότατα σε άλλους Ομίλους που είναι πιο πολλές ομάδες σε έναν γύρο και σε κάποιους άλλους σε δύο γύρους. Κοιτάμε βέβαια οι αγώνες να διεξάγονται μέσα στην εβδομάδα και κυρίως τις ημέρες, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις των ομάδων, και με ένα rapid test που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν να συμμετέχουν σε τρεις αγώνες, αποφεύγοντας το μεγάλο κόστος. Φιλοδοξούμε και πιστεύουμε ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά να έχουμε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα μέσα στο πρόγραμμα που μας έχει θέσει η Ομοσπονδία, ανακηρύσσοντας δηλαδή πρωταθλητές στις Νεάνιδες και στους Έφηβους μέχρι τις 21/07 και αντίστοιχα στις 25/07 να έχουμε ανακηρύξει πρωταθλητές στους Παίδες και τις Κορασίδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε στις κορασίδες γιατί η συμμετοχή φτάνει στις 21 ομάδες στην Πελοπόννησο από τις 45 ομάδες που είχαν δηλώσει το περασμένο Φθινόπωρο, και άρα μεγάλη συμμετοχή. Αποδεικνύεται ότι τα παιδιά έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να μπουν στο γήπεδο, ανεξάρτητα από το αν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο όπου θα αναγκαστούν να αγωνιστούν στη σάλα μέσα σε Καλοκαίρι και ζέστη.».

Το αν προβληματίζει και τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει πολύ μικρό διάστημα από την περίοδο της ολικής αποχής από την αγωνιστική δράση μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων υποδομής, μας είπε χαρακτηριστικά: «Τόσο οι ομάδες που συμμετέχουν όσο και οι ομάδες που συνειδητά επέλεξαν να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, έχουν απόλυτο δίκιο. Γι’ αυτό κι εμείς αφήσαμε ένα μεγάλο κενό διάστημα προκειμένου οι ομάδες να κάνουν σταδιακά τις προπονήσεις και να επανέλθουν σταδιακά οι αθλητές/τριές από πλευράς των ομάδων για να μπορέσουμε να πάμε με μια ομαλή και ασφαλής μετάβαση στη διαδικασία αυτή. Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις για το αν έπρεπε να ξεκινήσουμε ή όχι. Όλες οι απόψεις έχουν το δίκιο από την πλευρά τους. Όμως πρέπει να κατανοήσουμε το εξής: Ότι η πολιτεία και η Ομοσπονδία «υποχρεώθηκε» να επανεκκινήσει τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα για τη μοριοδότηση που παίρνουν οι μαθητές/τριές και αθλητές/τριες, όταν πετύχουν αυτή τη διάκριση. Το λέω αυτό γιατί υπήρξαν φωνές απ’ όλα τα αθλήματα που έλεγαν ότι τα παιδιά μας πρέπει να τελειώσουν και να πάρουν τα μόρια για να μπορέσουν και μια καλύτερη σχολή στο μέλλον. Κι αυτό δυστυχώς εξανάγκασε ακόμη και αυτούς που είχαν το προβληματισμό και μια φιλοσοφία όπου δεν ήθελαν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα να αλλάξουν την απόφασή τους αυτή. Και μέσα σ’ αυτούς ήταν και η Ομοσπονδία γιατί αν θυμάστε ήταν από τις πρώτες Ομοσπονδίες που η διοίκηση που ματαίωσε όλα τα πρωταθλήματα και μετά την τροπολογία της πολιτείας, επανήλθε πάλι κα στα αναπτυξιακά αυτά πρωταθλήματα, έδωσε τη δυνατότητα σε ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here