Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ μιλά στο «Κ.Ε.» για το βόλεϊ της Πελοποννήσου εν μέσω covid-19 αλλά και την επόμενη μέρα (+ήχος)

0
383

Το μεσημέρι της Πέμπτης 18/02 στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος. Αφορμή αποτέλεσε μεταξύ άλλων και η απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης να ματαιώσει τα Εθνικά πρωταθλήματα της Pre-League Ανδρών – Γυναικών και Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών.

Από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος δεν έκρυψε την απογοήτευση όλων των ανθρώπων του βόλεϊ για την εξέλιξη της ματαίωσης των Εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την έναρξη ή συνέχιση των συγκεκριμένων διοργανώσεων. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ σχολίασε ότι εκτός από το θέμα του επιδημιολογικού φαινομένου η φετινή σεζόν δεν θα ήταν εύκολο να ολοκληρωθεί και λόγω αδυναμίας αρκετών σωματείων να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος της εξασφάλισης διαγνωστικών τεστ covid-19 που θα ήταν υποχρεωμένα τα μέλη των συλλόγων και αθλητές να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα.

Σχετικά με το βαθμό που επηρεάζει η συγκεκριμένη εξέλιξη και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα όπως η Β’ Εθνική αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι δύσκολα θα υπάρξει πιθανότητα συνέχισής ή έναρξης τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταρχήν και η Β’ Εθνική υπάγεται στην Ομοσπονδία και έχει παραχωρηθεί στις Ενώσεις. Έχουμε το απόγευμα (18/02) μια τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Ενώσεων με ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Πολύ φοβάμαι ότι εφ’ όσον δεν υπάρχει περίπτωση ανόδου ομάδας ή υποβιβασμός θα οδηγηθούμε αναγκαστικά και στην οριστική ματαίωση των υπόλοιπων πρωταθλημάτων.».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει μια πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί από ΔΣ της Ένωσης για τη διεξαγωγή ενός Κυπέλλου covid-19 από τον Μάιο, με όποιες ομάδες τις Πελοποννήσου το επιθυμούν να συμμετάσχουν εφ’ όσον και οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς το διάστημα που θα μεσολαβήσει από την διακοπή των πρωταθλημάτων έως την έναρξη (καλών εχόντων των πραγμάτων) της επόμενης σεζόν, θα είναι πολύ μεγάλο.

Σχετικά με τα πρωταθλήματα υποδομής όπου θα γίνει προσπάθεια με κάποια τρόπο να διεξαχθούν έστω και καθυστερημένα ο κ. Κανελλόπουλος σχολίασε: «Εφ’ όσον μας επιτραπούν οι προπονήσεις, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα υποδομής έστω και αν χρειαστεί να τροποποιήσουμε τις προκηρύξεις. Σκοπός μας είναι να δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κάποια παιχνίδια στις Κορασίδες, Παίδες και Παγκορασίδες, για να μπορέσουν τα παιδιά να επανέλθουν στον αθλητικό χώρο, διότι δυστυχώς αυτή τη στιγμή τα παιδιά έχουν ενασχόληση με το κινητό και τον υπολογιστή και δεν ασχολούνται καν με τον αθλητισμό.».

Σχετικά με το θέμα των πρωταθλημάτων υποδομής ο κ. Κανελλόπουλος συμφώνησε ότι προβληματισμό αποτελεί και το γεγονός ότι όπως πέρυσι έτσι και φέτος είναι αβέβαιο αν θα διεξαχθούν οι διοργανώσεις και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομής δίνοντας τη δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές να τύχουν της προβλεπόμενης μοριοδότησης για Σχολές Γ/βάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Κανελλόπουλος σχολίασε επίσης: «Δυστυχώς και πέρυσι τα μοναδικά πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν ήταν μόνο των εφήβων και των νεανίδων και αυτά έγιναν τον Σεπτέμβριο. Όλα τα υπόλοιπα όπως αυτά των παίδων και των κορασίδων που προβλεπόταν μοριοδότηση δυστυχώς δεν διεξήχθησαν και οι αθλητές αυτών των κατηγοριών δεν είχαν τη δυνατότητα της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης.».

Επιπλέον η ΕΣΠΕΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δράσεις σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου σε πάρκα και πλατείες με γκαζόν που θα απευθύνεται σε αναπτυξιακές ηλικίες, με σκοπό να φέρει το βόλεϊ κοντά στα παιδιά δίνοντάς τους τη δυνατότητα να το γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι και τη συμμετοχή τους σ’ αυτές τις δράσεις. Παράλληλα είναι ένας τρόπος και να επανέλθουν σταδιακά τα παιδιά συνθηκών επιτρέποντος στα κλειστά γυμναστήρια και στον αθλητισμό.

Για το τι πλέον μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη χρονιά στις διοργανώσεις της ΕΣΠΕΠ και για το αν προκύψει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή τα πρωταθλήματα πραγματοποιηθούν τη νέα σεζόν όπως ακριβώς είχαν και φέτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε: «Όταν το πρωτάθλημα χαρακτηριστεί ως μη γενόμενο σημαίνει θα διεξαχθούν και την επόμενη σεζόν ως έχουν. Αυτή είναι η λογική. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις συμμετοχές των ομάδων. Αν υπάρξουν ομάδες οι οποίες θα αποχωρήσουν, αν υπάρξουν ομάδες που αγωνίζονται στη Super League ή την Α2 Εθνική και επιλέξουν να επιστρέψουν σε χαμηλότερη κατηγορία στην Ένωση μας. Δεν αποκλείουμε και την ίδρυση νέων ομάδων.».

Τέλος σε ότι αφορά τον μεγαλύτερο προβληματισμό των ανθρώπων της Ένωσης που προκύπτει από το γεγονός ότι για δύο συνεχόμενες σεζόν το άθλημα έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Κανελλόπουλος σχολίασε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαισθανόμαστε για την επόμενη μέρα όχι μόνο για το βόλεϊ αλλά για όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, είναι η βιωσιμότητά τους. Είχα κάνει κάποια στιγμή μια πρόταση για το αθλητικό λαχείο και για το αν μπορεί αυτό να υλοποιηθεί από πλευράς πολιτείας. Να ξέρετε πάντως ότι αν δεν υπάρξει μια νομοθετική παρέμβαση με κίνητρα σε επιχειρήσεις ακόμη σε φυσικά πρόσωπα να στηρίξουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, νομίζω ότι με δυσκολία πολλά σωματεία θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Κι αυτό γιατί το επόμενο διάστημα δε νομίζω ότι η Οικονομία θα είναι στα καλύτερά της. Ελπίζουμε όλοι ότι οι επιπτώσεις θα επηρεάσουν τα σωματεία με το μικρότερο δυνατό κόστος αλλά η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει κόστος και αυτό το κόστος αντανακλά περισσότερο σε σωματεία που υποστηρίζονται στην συνδρομή των μελών και φίλων ή τοπικών επιχειρήσεων, γιατί κακά τα ψέματα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έχει τους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες να τον υποστηρίξουν.».

Τέλος ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε και για τις δυνατότητες του livestreaming που σε τέτοιες δύσκολες εποχές αλλά ακόμη και την επόμενη ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην προβολή αθλητικών γεγονότων σε πολύ κόσμο με πολύ μικρό κόστος, επιτρέποντας και στα ερασιτεχνικά σωματεία να στηριχθούν σημαντικά.

Αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Θοδωρή Κανελλόπουλου στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, μπορεί κανείς να ακούσει παρακάτω:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here