Ο Πρόεδρος του ΣΔΥ Τρίπολης μιλά στο «Κ.Ε.» για το Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό εν’ μέσω covid-19

0
329

Ένας από τους χώρους στον Ελληνικό αθλητισμό που επηρεάστηκαν τους τελευταίους μήνες από την πανδημία του Κορωνοϊού είναι και ο Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός ή διαφορετικά ο μεγάλη κοινότητας από αθλητές και αθλούμενους που ασχολούνται με τους αγώνες δρόμου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, μίλησε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης αλλά και στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής του σταθμού «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», για το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας μάλιστα ότι τα μέλη του Αρκαδικού συλλόγου δεν έχουν καταφέρει ακόμη μέσα στο 2021 να συμμετάσχουν σε κάποια διοργάνωση.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην προοπτική της επαναφοράς κάποιων διοργανώσεων δρόμου όπως είναι ο Κολοκοτρώνειος Δρόμος, ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνει προσπάθεια ο ΣΔΥ Τρίπολης να επανέλθει στα παλιά καλά επίπεδα και ακόμη καλύτερα.

Σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και στο κατά πόσο έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση και το άθλημα των δρόμων μαζικού λαϊκού αθλητισμού, ο κ. Παπαντωνίου μας είπε: «Ένα από τα βασικά μας κίνητρα, τουλάχιστον για τους ενεργούς δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης είναι η συμμετοχή σε διάφορους αγώνες ανά την Ελλάδα. Τους λεγόμενους δρόμους μαζικού λαϊκού αθλητισμού, που έχουν στόχο τη θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επομένως η άθληση είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Οι αγώνες είναι σημαντικοί ως ένας επιπλέον κίνητρο.
Είναι γεγονός ότι η πανδημία μας έχει πάει αρκετά πίσω. Πέρυσι ήταν καλύτερα τα πράγματα γιατί προλάβαμε το Φεβουράριο του 2020 να συμμετάσχουμε σε αρκετούς αγώνες και το Καλοκαίρι επίσης ανάμεσα στα δύο κύματα είχαμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε κάποιους αγώνες, έστω με μικρό αριθμό αθλητών που δεν ξεπερνούσε τα 100 άτομα. Φέτος δεν έχουμε συμμετάσχει σε κανένα αγώνα. Συνεχώς ματαιώνονται ή και αναβάλλονται αγώνες. Ελπίζουμε το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε και στους αγώνες, γιατί όπως εξήγησα είναι πολύ σημαντικό.»
.

Σε ότι αφορά την προοπτική διοργάνωσης και πάλι όπως παλιά των γνωστών δρόμων λαϊκού μαζικού αθλητισμού με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης ο Πρόεδρος του ΣΔΥ Τρίπολης σχολίασε: «Ο Σύλλογος Δρομέων εδώ και πολλά χρόνια είχε ξεκινήσει σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης σε συνεργασίας με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περ. Πελοποννήσου να διοργανώνουν το Γύρο Τρίπολης 4 χιλιομέτρων ο οποίος διεξαγόταν 18 συνεχείς χρονιές. Κάποια στιγμή δοκιμάσαμε μεγάλη απογοήτευση αφού χρόνο με το χρόνο μειωνόταν ο αριθμός συμμετεχόντων και κάποια στιγμή ήταν περισσότερα τα έπαθλα από τους συμμετέχοντες. Έτσι λοιπόν εγκαταλείφθηκε ο Γύρος. Κάναμε όμως μια προσπάθεια στα επόμενα χρόνια, στα πλαίσια του Κολοκοτρώνειου Δρόμου 10 χιλιομέτρων που διοργανώσαμε για 22 χρόνια, με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα. Είχαμε φτάσει τις 320 συμμετοχές κάποια χρονιά. Το 2005 αν δεν κάνω λάθος. Επίσης καταφέραμε να εντάξουμε και έναν αγώνα 2 χιλιομέτρων και για κάποιους που δεν μπορούσαν να κάνουν τα 10 χιλιόμετρα με τη διεξαγωγή και αυτών των αγώνων μέχρι πριν 6 χρόνια.
Τελευταία υπήρξε μια αδυναμία πραγματοποίησης αυτών των αγώνων. Ήδη ωστόσο έχω μιλήσει με το Δήμαρχο Τρίπολης. Είναι θετικός στο να επανέλθει ο Κολοκοτρώνειος Δρόμος. Βέβαια πέρυσι μετά ίσως και από κάποιο μπέρδεμα, πήρε ο Δήμος την πρωτοβουλία και έκανε έναν αγώνα 26 χιλιομέτρων με την επωνυμία και αυτών «Κολοκοτρώνεια». Βεβαίως εμείς ως σύλλογος συμμετείχαμε.»
.

Συνεχίζοντας σχετικά με την προοπτική διοργάνωσης κάποιων αγώνων δρόμου στο Δήμο μας, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Αρκαδία έχει παράδοση στους αγώνες δρόμου. Έχουν βγει σπουδαίοι αθλητές από εδώ όπως ο Νίκος Τσιάκουλας, ο Γιάννης Κούρος, ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, η Πίτσα Ντρέβου και αρκετοί άλλοι. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αγώνες σε άλλα μέρη της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία, να έχουν δημιουργηθεί σύλλογοι πολύ μετά το ΣΔΥ Τρίπολης και να έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών και να βλέπουμε συμμετοχή στο Μαραθώνιο της Αθήνας 50 μαραθωνοδρόμων από την Καλαμάτα από έναν σύλλογο που έγινε αρκετά μετά από εμάς και ο Σύλλογος Δρομέων Τρίπολης συνεχώς να μην έχει μια ανάλογη εικόνα και δραστηριότητα.
Μας έκοψε είναι γεγονός τα πόδια η καραντίνα. Είχαμε τον Φεβρουάριο του 2020 που έγινε η εκλογή του νέου ΔΣ, είχαμε ξεκινήσει μια κίνηση να αναβαθμίσουμε το σύλλογο και να των επαναφέρουμε στα παλιά καλά επίπεδα και ακόμη καλύτερα αλλά δυστυχώς κολλήσαμε λόγω της πανδημίας. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να βρούμε και πάλι τα πατήματά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here