Ο ΣΑΟΟ εξορμά στις 16-18/09 στην Άνδρο

0
231
ΦΩΤΟ: ΣΑΟΟ.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του εξορμά το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στη «Μικρά  Αγγλία» του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι στη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία. Θα επισκεφτούμε πανέμορφα χωριά, γραφικές παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια, μοναστήρια και αξιόλογα μουσεία.

«ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/09:

Αναχώρηση του λεωφορείου στις 5 το πρωί για Ραφήνα, από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 7.50 π.μ. για το λιμάνι του Γαυρίου. Άφιξη στην Άνδρο στις 9.50 και μετάβαση στο Μπατσί. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο αναχώρηση για Άνω  Απροβάτου – Παλαιόπολη – Βορεινά – Αϊπάτου – Κόρθι – όρμο Κορθίου.

Περπάτημα 1300 μ. μέχρι τη δημοφιλή παραλία της ‘’Γριάς το Πήδημα‘’, με την εντυπωσιακή αμμουδιά της και τον πελώριο βράχο. Από το Κόρθι θα κατευθυνθούμε στο χωριό Κόχυλος για να αρχίσουμε πορεία, δύο ωρών περίπου, στο φαράγγι των Διποταμάτων, με τους νερόμυλους και το τοξωτό γεφύρι. Έξοδος στον δρόμο προς το Συνέτι. Κατάληξη στη Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού. Ελεύθερο πρόγραμμα. Επιστροφή στο Μπατσί, μέσω Μεσαριάς – Πιτροφού – Παλαιόπολης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κάτω Κατάκοιλο – Ρέματα – Βουρκωτή, το ορεινότερο χωριό του νησιού.

Η Α’ ομάδα θα διασχίσει το φαράγγι του ποταμού Άχλα μέχρι την ομώνυμη παραλία –  υγρότοπο. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε το παλαιό καστρομονάστηρο του Aγίου Νικολάου, αγροτόσπιτα, το τοξωτό γεφύρι και πολλούς μικρούς καταρράκτες και βάθρες.

Η Β’ ομάδα θα φθάσει μέχρι το μοναστήρι του Aγίου  Νικολάου, θα περπατήσει τμήμα του φαραγγιού και θα επιστρέψει  στο μοναστήρι. Ακολούθως από τα Αποίκια θα περπατήσει μέχρι τις Στενιές και την παραλία  Γιάλια.

Εν τω μεταξύ η Α’ ομάδα θα κατευθυνθεί με καΐκι στις Στενιές και την παραλία Γιάλια, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Διαφορετικά θα πεζοπορήσει μέχρις εκεί, ακολουθώντας χωματόδρομο και μονοπάτι. Επιστροφή όλων μαζί στο Mπατσί.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κάτω Κατάκοιλο – Άρνη.

Η Α’ ομάδα από την Άρνη θα ανέβει στον Προφήτη  Ηλία και την κορυφή Πέταλο [997 μ.] του όρους  Κουβάρα, την ψηλότερη του νησιού. Κατάβαση στη Βουρκωτή από μονοπάτι [12] και συνέχεια προς Αποίκια – Χώρα [μονοπάτι 2].

Η Β’ ομάδα από τη Βουρκωτή θα κατέβει στα Αποίκια και τη Χώρα ακολουθώντας τα μονοπάτια 2 και 2α. Ελεύθερο πρόγραμμα για όλους. Μετάβαση στο Γαύριο. Aναχώρηση του πλοίου για Ραφήνα στις 7 μ.μ. Άφιξη στις 9 μ.μ. Επιστροφή στην Τρίπολη αργά το βράδυ.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: saootrip@gmail.com, www.saoo,gr.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here