Ο Σπύρος Λαγός μιλάει στο «Κ.Ε.» για τον φετινό Μαντινειακό Α.Ο. (+ηχήτ)

0
433

Μία από τις ομάδες που στη φετινή τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Αρκαδίας που πραγματοποίησε θετικό ξεκίνημα στη σεζόν ήταν και ο Μαντινειακός Α.Ο. Ένα σωματείο από το οποίο μάλιστα το περασμένο Καλοκαίρι έφυγαν αρκετά παιδιά του βασικού κορμού. Παρ’ όλα αυτά παιδιά της ομάδας που μπήκαν μπροστά με σκοπό να καλύψουν το κενό στο ρόστερ και όσοι ήρθαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα φέτος που ξεκίνησαν αρκετά καλά το πρωτάθλημα.

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού ωστόσο «πάγωσε» όλη τη αγωνιστική δραστηριότητα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Το μεσημέρι της Τρίτης (24/11) ο προπονητής του Μαντινειακού Σπύρος Λαγός μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του Αγίου Βασιλείου, το καλό ξεκίνημα, τις αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τους στόχους της χρονιάς που όλοι θα θέλαμε να επανέλθει στην αγωνιστική δραστηριότητα μαζί με την επιστροφή της κοινωνίας μας στην κανονικότητα!

Μια σεζόν που ξεκίνησε για τον Μαντινειακό αρκετά καλά, αλλά διεκόπη λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Συναισθήματα;

Ναι, η αλήθεια είναι αυτή. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά. Η ομάδα έχασε από την περσινή χρονιά αρκετά πρόσωπα. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά που έμειναν μαζί με μένα που συνέχισα δεύτερη χρονιά, βάλαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας ακόμη πιο ανταγωνιστικής ομάδας σε σχέση με πέρυσι και ευτυχώς τα αποτελέσματα σ’ αυτή την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν θετικά. Ωστόσο όπως είπες κι εσύ διακόπηκε αναπάντεχα η αγωνιστική δραστηριότητα λόγω του κορωνοϊού. Το βασικότερο που θα πρέπει να «κυριαρχεί» είναι η προστασία και η προσοχή απ’ όλους έτσι ώστε να τελειώσει όλο αυτό. Να ξεπεράσουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και να επιστρέψουμε σιγά-σιγά στην καθημερινότητά μας όπως πριν.

Η ομάδα του Μαντινειακού στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έχει 3 νίκες και 1 ήττα. Εσύ προσωπικά είσαι ευχαριστημένος από το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα;

Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και από τα αποτελέσματα. Θα προτιμούσα βέβαια σε κάποια παιχνίδια είτε με την ΑΕΚ Τρίπολης στο Κύπελλο Αρκαδίας, είτε με την Τεγέα στην ήττα, να είχαμε καταφέρει να πάρουμε κάτι παραπάνω. Μπορεί η «εικόνα» μας να μην ήταν καλή, ωστόσο σε κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο τυχεροί και να είχαμε αποφύγει τουλάχιστον την ήττα.

Ωστόσο ξαναλέω ότι η γενική προσπάθεια των παιδιών στις προπονήσεις κυρίως με τη συμμετοχή και την παρουσία τους και στα παιχνίδια είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Πόσο εύκολη πλέον μπορεί να είναι η προσπάθεια της ομάδας, όταν με το καλό επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, να αποκτήσει και πάλι τον επιθυμητό αγωνιστικό της ρυθμό;

Σίγουρα αυτή η κατάσταση επηρεάζει όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά επηρεάζει όλη μας τη ζωή. Δηλαδή όταν βγαίνεις σε αναστολή, κάποιοι από τις δουλειές τους, κάποιοι με εργασία τις μισές, ώρες, κάποιοι δουλεύουν με όλους αυτούς τους περιορισμούς όσο να ναι η επανένταξη στην κανονικότητα και στην αθλητική δραστηριότητα θα είναι δύσκολη. Το μυαλό καλώς ή κακώς έχει ξεφύγει από το ποδόσφαιρο. Στους πιο πολλούς επικρατεί κυρίως το συναίσθημα να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται όλο αυτό. Το ποδόσφαιρο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, επομένως μοιραία θεωρώ ότι είναι δύσκολο οι ομάδες σιγά-σιγά να βρουν το ρυθμό τους.

Με τι στόχους ξεκίνησε ο Μαντινειακός τη σεζόν;

Οι στόχοι μας ήταν πρώτο απ’ όλα να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα χτυπάει στα ίσα κάθε παιχνίδι, είτε αγωνιζόμαστε με ομάδες περισσότερο άπειρες λόγω της συνένωσης των δύο κατηγοριών φέτος, είτε με ανταγωνιστικές. Δεύτερον λόγω της απουσίας κάποιων παικτών που πέρυσι αποτελούσαν τον βασικό κορμό της ομάδας, καταφέραμε να βάλουμε τα παιδιά που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στο ρυθμό και στο νόημα της βασικής ενδεκάδας και να μας δώσουν άμεσα αυτό που θέλουμε.

Επομένως μέχρι στιγμής οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί. Επόμενος στόχος είναι η διάρκεια έτσι ώστε η ομάδα να διατηρηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι μέχρι το τέλος να καταφέρουμε να μπούμε και στα play-off. Δεν είναι κάτι δύσκολο και δεν υπάρχει κάποια ομάδα πλην της ΑΕΚ Τρίπολης.

Σχετικά με τις  διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή ομάδα υπήρχαν κάποιες προσθήκες; Επίσης το γεγονός ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις που υπήρξαν σε σχέση με πέρυσι σε οδήγησαν στο να αλλάξεις κάποια φιλοσοφία στη φετινή ομάδα;

Υπήρξαν διαφοροποιήσεις λόγω της αποχώρησης 4-5 παιδιών που ήταν πέρυσι στο βασικό κορμό της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά κι εγώ στο δεύτερο χρόνο μου στους πάγκους, τώρα μαθαίνω κι εγώ σιγά-σιγά. Επομένως ίσως να μην είχα αξιολογήσει καλά κάποια παιδιά το οποία θεωρώ ότι είναι έτοιμα και δίνουν αυτό που θέλω μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Επομένως θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερη φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Και αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το μέγεθος της επιτυχίας αυτού του αρκετά καλού ξεκινήματος στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος;

Δεν θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί τα παιδιά αυτά ίσως εγώ να μην τα είχα αξιολογήσει καλά πέρυσι, επομένως θεωρώ ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στη δουλειά των παιδιών αφού η παρουσία τους είναι αυτή που τους έχει βελτιώσει, μαζί μ’ αυτούς κι εμένα και βγαίνει αυτό το θετικό πρόσημο προς τα έξω. Όσον αφορά τις μεταγραφές ήρθαν κάποια παιδιά φέτος τα οποία μπήκαν κατευθείαν στην ομάδα, μας έχουν βοηθήσει μετά από κάποιους τραυματισμούς που είχαμε και τους ξεπεράσαμε. Τώρα στη λήξη των μεταγραφών, επέτρεψε και ο Δάνης Πριόβολος στην ομάδα καθώς μας είχε φύγει το Καλοκαίρι, αλλά ευτυχώς για εμάς επέτρεψε στη λήξη των μεταγραφών. Δεν προλάβαμε να τον δούμε στα επίσημα μας γιατί προέκυψε η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, οπότε σιγά-σιγά μετά την επιστροφή, θα μπει και αυτός στην ομάδα και θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του.

Πόσο εύκολο είναι για ένα ποδοσφαιρικό σωματείο να προσπαθεί να προετοιμάζεται στη διάρκεια μιας σεζόν «μοιράζοντας» το ίδιο γήπεδο για τις προπονήσεις και τους αγώνες με άλλα 7-8 σωματεία;

Σίγουρα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν είμαι ο πρώτος που θα το πει ότι υπάρχει θέμα στα γήπεδα της Αρκαδίας στις υποδομές. Όλοι απ’ ότι διαβάζω και βλέπω το αναφέρουν συνέχεια. Είναι καιρός κάτι να συμβεί. Δεν γίνεται η Κυνουρία να έχει γήπεδα σε κάθε χωριό και η Τρίπολη να έχει ένα γήπεδο στο οποίο να αθλούνται 7-8 ομάδες. Το θετικό είναι ότι μεταξύ μας, με τους προπονητές των άλλων ομάδων έχουμε καλές σχέσεις και επομένως μπορεί να υπάρχει μια ευελιξία στις ώρες. Επομένως προσπαθούμε να «μπαλώσουμε» την κατάσταση αλλά βασικό μέλημα πρέπει να είναι για όλους μας η δημιουργία καινούργιων γηπέδων, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και παράλληλα κάθε ομάδα να μπορεί να έχει τις ακαδημίες της και να τραβήξουμε τα μικρά παιδιά στο ποδόσφαιρο και σιγά-σιγά να αναπτυχθεί ένα φυτώριο το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει το Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Σχετικά με τον άνθρωπο που τρέχει όλα τα προηγούμενα χρόνια το σύλλογο και προσπαθεί να τον κρατήσει «ζωντανό» στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα ο Νίκος Σιάννας είναι «κολώνα» της ομάδας. Δίπλα στο όνομα του Μαντινειακού είναι το όνομα του Νίκου. Βοηθάει όσο μπορεί, τρέχει κι αυτός με τις δουλειές του. Ότι του ζητήσουμε είναι εκεί. Κάθε Κυριακή στο γήπεδο και γι’ αυτό δεν έχω λόγια. Τον ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει!

Και βέβαια όταν βλέπουν και οι παίκτες και άνθρωποι της ομάδας ότι τρέχει ένα άνθρωπος για να μπορεί το σωματείο να είναι ζωντανό, νομίζω ότι πολλές φορές παίζουν με μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να ευχαριστήσουν αυτή την προσφορά του.

Με αυτό τον τρόπο που περιγράφεις πρέπει να σκέφτονται όλοι, ακόμη κι εγώ ή το τεχνικό επιτελείο όταν έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν και είναι εκεί για σένα παρά τις όποιες δυσκολίες. Τις προσωπικές τους, τις επαγγελματικές τους και βλέπεις ότι είναι δίπλα σου, τότε πρέπει να δίνει το κάτι παραπάνω σε ότι κάνεις! Είτε είσαι προπονητής, παίκτης, φροντιστής ή οτιδήποτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here