Η προετοιμασία του Παναρκαδικού ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (16/08) εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου τόσο για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας όσο και για το Κύπελλο Αρκαδίας. Με συμπληρωμένο ουσιαστικά το ρόστερ των «πρασίνων» από την 1η μέρα προετοιμασία οι άνθρωποι των «πρασίνων» φιλοδοξούν στο να παρουσιαστεί η ομάδα πιο έτοιμη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της.

Με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας του «τριφυλλιού» το «Κ.Ε.» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας το απόγευμα της Πέμπτης (17/08) για το νέο αυτό ξεκίνημα.

Ο Παναρκαδικός ξεκίνησε προετοιμασία το απόγευμα της Τετάρτης με φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν. Με τα σημερινά δεδομένα τι στόχους θέτει η ομάδα για τη νέα σεζόν;

Σίγουρα είναι «κλισέ» αυτό που θα πω, αλλά ο Παναρκαδικός μόνο από το όνομά του είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στις υψηλές θέσεις -δεν θα μιλήσω για πρωτάθλημα, αλλά για υψηλές θέσεις- πρέπει να έχει διάρκεια. Αυτό είναι κάτι που διαφοροποιεί μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σε σχέση με μια άλλη ομάδα που έχει πιο δεύτερους στόχους. Επομένως αυτό που θέλουμε είναι να ετοιμάσουμε μια ομάδα που θα έχει διάρκεια από την αρχή της χρονιάς. Οι παίκτες που θα την απαρτίζουν να έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να «καθαρίσουν» τα παιχνίδια που πέρυσι πιθανόν να μας στοίχισαν. Θεωρώ λοιπόν ότι αν υπάρχει η απαιτούμενη διάρκεια, η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να πετύχει τους στόχους της.

Η ομάδα κράτησε ένα βασικό κορμό από πέρυσι, έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και επιπλέον ενισχύθηκε με 12 μεταγραφές. Είσαι ικανοποιημένος με το φετινό ρόστερ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί;

Σίγουρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις επιλογές που έγιναν από τη διοίκηση σε συνεργασία με μένα για τα παιδιά που ήρθανε. Θεωρώ πολύ τιμητικό για εμένα να προπονώ παιδιά -που χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα άλλο παιδί- με την ιστορία και την καριέρα που έχουν επιδείξει τα αδέρφια Λυμπερόπουλοι, ο Στρέμπας, ο Κοσκολός, ο Νάνος. Επομένως μαζί με τα καινούργια παιδιά που ήρθαν μεταξύ των οποίων και οι Παναγιώτης Πλεμμένος και Κώστας Παναγόπουλουλος που είναι κι αυτός αρκετά έμπειρος και έχει παίξει πολλά χρόνια στις ανώτερες κατηγορίες. Θεωρώ ότι μαζί με τα περσινά παιδιά που έχουν παίξει γεμάτη χρονιά, πήραν εμπειρίες οι νεαροί που ήταν πάρα πολύ καλοί. Αρκεί στη διάρκεια της προετοιμασίας να μονταριστεί η ομάδα όπως πρέπει για να είμαστε έτοιμοι.

Να περιμένουμε ίσως κάποια άλλη μεταγραφή ή η ομάδα έχει οριστικοποιήσει το ρόστερ της;

Θεωρώ ότι κατά μεγάλο βαθμό η ομάδα είναι έτοιμη. Αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό και ίσως το κυνηγήσουμε. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πάρα πολύ καλές τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Θα δούμε… Η μεταγραφική περίοδος είναι μεγάλη και ίσως προκύψει κάτι.

Θα παλέψει τη νέα σεζόν για το βήμα παραπάνω ο Παναρκαδικός σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Σίγουρα. Η διάθεση που υπάρχει από τις αρχές του Καλοκαιριού. Η διοίκηση, εγώ με το υπόλοιπο τιμ και τους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει και απαρτίζουν την ομάδα θεωρώ ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Δεν ξέρω αν η ομάδα το πετύχει, αλλά αυτό που θέλω να υποσχεθώ και στη διοίκηση και στον κόσμο και φίλους του Παναρκαδικού, είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό σοβαρότητας που απαιτείται, προκειμένου να κάνει η ομάδα το κάτι παραπάνω.

Έχουν προγραμματιστεί φιλικά για το επόμενο διάστημα;

Έχουμε κανονίσει όλα τα φιλικά της προετοιμασίας, αρχής γενομένης από την Κυριακή (20/08) όπου θα πάμε στο Λεωνίδιο. Θα παίξουμε ακόμη ένα φιλικό με το Λεωνίδιο το επόμενο Σαββατοκύριακο στην έδρα μας και από εκεί και πέρα κάποια φιλικά με κάποιες ομάδες εκτός Αρκαδίας. Αρκετά δηλαδή φιλικά με σκοπό να αξιολογήσουμε όλο το ρόστερ, να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι το κάθε παιδί. Συνολικά η ομάδα πως παρουσιάζεται εβδομάδα με την εβδομάδα ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα έρθουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Διατηρεί τη νέα φιλοσοφία και αγωνιστική ταυτότητα η ομάδα και τη νέα σεζόν ή λόγω και των αρκετών μεταγραφών, μπορεί να δούμε φέτος και κάποιες διαφοροποιήσεις;

Σίγουρα, έχουν έρθει παιδιά τα οποία όπως είπα και παραπάνω θα δώσουν το κάτι παραπάνω βάσει της ηγετικής προσωπικότητας που διαθέτουν. Να μπορέσουμε να κατακτήσουμε κάποια ματς στα οποία θα δυσκολευτούμε με την προσωπικότητα των έμπειρων παικτών μας, κάτι που μας έλλειψε πέρυσι. Από εκεί και πέρα όπως ανέφερες κι εσύ το κράμα των νεαρών και έμπειρων παικτών μας θα βοηθήσει όλη την ομάδα. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Θέλω να πιστεύω μαζί με μένα και μαζί με όλη τη διοίκηση θα ετοιμάσουμε μια ομάδα με πολύ καλό κλίμα, να δεθούμε, να γίνουμε μια οικογένεια, να υπάρξει όπως είπα ο υγιής ανταγωνισμός προκειμένου να υπάρχει και αγωνιστική εξέλιξη, με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Λίγα λόγια για το προπονητικό τιμ της φετινής ομάδας, αλλά και τη διοίκηση;

Αρχικά θέλω να σταθώ στη διοίκηση και ειδικότερα τον Πρόεδρο της ομάδας τον κ. Προύντζο, που με έχει στηρίξει και μου εμπιστεύεται την ομάδα για δεύτερη χρονιά, χωρίς φυσικά να θέλω να παρακάμψω κάποιο άλλο μέλος. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το προπονητικό τιμ αποχώρησε πριν περίπου ένα μήνα ο Γιάννης Πασιαλής τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την περσινή συνεργασία που είχαμε. Τα τελευταίο διάστημα ήρθε στην ομάδα ο Βασίλης Δελής, ένα νέο παιδί το οποίο έχει την όρεξη και τη διάθεση και θα αποτελέσει συνεργάτης μου τη νέα σεζόν.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση λοιπόν και όποιον άλλο πλαισιώνει την ομάδα ευελπιστώ ότι θα υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία, έτσι ώστε η ομάδα να λειτουργεί σαν ένας υγιής οργανισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here