Ο Σωτήρης Σαλτής μιλά στο «Κ.Ε.» για τις επόμενες κινήσεις στο Σύλλογο Δρομέων

0
821

Εδώ και λίγο καιρό η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανέκρινε την παραμονή όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που συνεπάγεται και την παραμονή του Συλλόγου Δρομέων. Το γεγονός αυτό λοιπόν οδηγεί τους ιθύνοντες του συλλόγου σταδιακά το επόμενο διάστημα στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς και πάλι στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στην ίδια λογική αλλά με κάποιες διορθώσεις και προσθήκες στοιχείων που αποτέλεσαν αδυναμίες την περασμένη σεζόν.

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μίλησε με τον Σωτήρη Σαλτή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων, ο οποίος μα ενημέρωσε ότι εξελίσσεται ο μεταγγραφικός σχεδιασμός αρχικά με τις ανανεώσεις του ρόστερ και κατ’ επέκταση με κάποιες προσθήκες που θα ενισχύσουν τους «κυανοκίτρινους».

Αναλυτικότερα λοιπόν τα όσα ο Σωτήρης Σαλτής ανέφερε στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», έχουν ως εξής:

 

Οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ εδώ και λίγες ημέρες, διατηρούν το Σύλλογο Δρομέων στη Γ’ Εθνική κατηγορία και επίσημα. Ένα σχόλιο;

Για εμάς ως σύλλογο ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη η παραμονή μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ανεξάρτητα με το αν ήμασταν τελευταίοι στον βαθμολογικό πίνακα. Είχαμε καταφέρει να κάνουμε κάποιες νίκες και να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε κάποια άλλα ματς.

Από τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε είδαμε η ομάδα τι προβλήματα είχε, γιατί κατά τα ψέματα και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν είχαμε εμπειρία από την κατηγορία. Είδαμε λοιπόν που «πονάει» η ομάδα, είδαμε τι χρειάζεται η ομάδα επιπλέον για να έχει το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Για παράδειγμα σε πολλά παιχνίδια ήμασταν μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος χάναμε το ματς στις λεπτομέρειες. Είδαμε τι έλειπε και θα επιδιώξουμε να «χτίσουμε» την ίδια ομάδα αλλά με κάποιες παρεμβάσεις και προσθήκες επιπλέον τις οποίες δεν είχαμε τους προηγούμενους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθαν τόσες νίκες που πραγματικά θα θέλαμε πέρυσι.

 

Η ομάδα πέρυσι «πάλεψε» με μεγάλη αξιοπρέπεια με ρόστερ από την Τρίπολη και κάποια παιδιά από όμορους Νομούς που ήταν γνώριμοι στα τοπικά πρωταθλήματα. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν ότι έδωσε ρόλο και χρόνο σε ταλαντούχα παιδιά της πόλης και όχι μόνο, τα οποία ανταποκρίθηκαν σημαντικά. Αυτό σας γεμίζει με ικανοποίηση;

Αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος και η φιλοσοφία της ομάδας του Συλλόγου Δρομέων. Εμείς θέλουμε παιδιά μικρής ηλικίας και βέβαια πιο έμπειρους, που θα είναι από την περιοχή και θα αντιλαμβάνονται την φιλοσοφία της ομάδας. Να μπορούν και θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν και σε υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε να αποτελούμε το «σκαλοπάτι» οποιουδήποτε αθλητή της Αρκαδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ γενικότερα, στο να έρθει να αγωνιστεί και να κάνει αν μπορεί το άλμα προς τα πάνω και μέσα από αυτό να μπορέσουμε και εμείς να πετύχουμε το στόχο μας σαν ομάδα, όπως να παραμείνουμε σ’ αυτή την κατηγορία και «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

 

Σε ότι αφορά το υπάρχον ρόστερ, έχουμε κάτι δεδομένο για την ώρα σε επίπεδο ανανεώσεων ή αποχωρήσεων;

Αυτό το κομμάτι του προγραμματισμού μας προχωρά κανονικά. Έχουμε μιλήσει με τα περισσότερα παιδιά. Με τους περισσότερους έχουμε συμφωνήσει. Μένουν τα τυπικά προκειμένου να κάνουμε μια ανακοίνωση για τις ανανεώσεις των παικτών.

 

Σε επίπεδο μεταγραφών, σε τι φάση βρίσκεται ο σύλλογος;

Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε κάποιες προσθήκες, μέχρι να ολοκληρωθεί το παζλ του ρόστερ στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι δεδομένο για να μιλήσουμε συγκεκριμένα.

 

Επιβεβαιώνεται ότι ο Σύλλογος Δρομέων θα γλιτώσει τους Ομίλους με τις Αθηναϊκές ομάδες; Έχετε κάποια πληροφόρηση εσείς ως σύλλογος από την Ομοσπονδία;

Δεν έχουμε εμείς κάποια ένδειξη και ενημέρωση γι’ αυτό. Δεν γνωρίζουμε πως θα χωριστούν οι ομάδες. Όπως και να έχει το επίπεδο θα είναι καλό. Σίγουρα οι ομάδες τις Αττικής έχουν ένα υψηλότερα αγωνιστικό επίπεδο. Σε όποιον Όμιλο και να παίξουμε, τον ίδιο σχεδιασμό ομάδας θα κάνουμε. Δεν αλλάζει κάτι. Το πρωτάθλημα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΑΣΚΕΝΟΠ.

 

Τέλος θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη δράση του Συλλόγου Δρομέων στην οποία αναλάβατε εθελοντικά να καθαρίσετε το Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Μαζί με τους αθλητές του στίβου και του Συλλόγου Δρομέων γενικότερα, είπαμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη δράση. Να προχωρήσουμε στο καθαρισμού δηλαδή του Άλσους Αγίου Γεωργίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνουμε κάτι ακόμα. Είναι καλό γενικά σαν σύλλογο να έχουμε μια καλή επαφή και να βοηθάμε όλα τα τμήματα στις πρωτοβουλίες και δράσεις που πραγματοποιούμε πέρα από τους αγωνιστικούς χώρους και γενικά να έχουμε καλές σχέσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here