Ο Φώτης Ζησιμόπουλος νικητής για δεύτερη συνεχή χρονιά στο «Σπάρταθλον»

0
232
ΦΩΤΟ: SPARTATHLON.GR.

Νικητής του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε χρόνο 21:00:50, σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου που ήταν 21:53:42. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο «θρυλικός» Γιάννης Κούρος είναι ο μοναδικός που έχει τρέξει ταχύτερα το 1984 με επίδοση 20:25:00 και το 1990 με 20:29:04.

Σημειώνεται ότι ο Φώτης Ζησιμόπουλος κέρδισε το φετινό «Σπάρταθλον» έχοντας τρέξει επιπλέον χιλιόμετρα ύστερα από λάθος των διοργανωτών και της λάθος διαδρομής που ο ίδιος έτρεξε για λίγη ώρα.

Ο φετινός νικητής πάντως της διοργάνωσης, κατάφερε να κρατήσει «άγρυπνους» τους κατοίκους της Σπάρτης, χάρη στις υπερπροσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου να τερματίσει τον Διεθνή ιστορικό αγώνα Υπεραποστάσεων μήκους 245 χιλιομέτρων, ο οποίος εφέτος κλείνει 40 ολόκληρα χρόνια διεξαγωγής του.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ιάπωνας Somiya Toru με χρόνο 21:18:06, κάνοντας την τέταρτη καλύτερη χρονικά επίδοση τερματισμού , ρεκόρ το οποίο κατείχε πάλι ο Γιάννης Κούρος με 21:57:00. Ο Ιάπωνας υπεραθλητής κοντραρίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τον Ζησιμόπουλο, χωρίς όμως να μπορέσει να ανακόψει την ταχύτητα του Έλληνα Υπεραθλητή. Τρίτος ακολούθησε ο επίσης Ιάπωνας, Ishikawa Yoshihiko, με χρόνο 23:06:46 και τέταρτος κατετάγη ο δυναμικός Eros Tibor, από την Ουγγαρία, με χρόνο 23:23:44 .

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές ξεκίνησαν εχθές Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 06:40 π.μ, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και έχουν το χρονικό περιορισμό να καταφέρουν να τερματίσουν εντός 36ωρών από την εκκίνηση, βάσει της εκτίμησης των ιστορικών σχετικά με το κατόρθωμα του Φειδιππίδη γράφοντας το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) που έχει παραχωρήσει και τη χρυσή ετικέτα ποιότητας “Golden Label”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here