Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από το «Κόντρα Επίθεση» για το χώρο της ποδηλασίας και την προσπάθεια των Αρκάδων αθλητών και αθλητριών στις διάφορες Πανελλαδικές και διεθνείς διοργανώσεις. Από τους αθλητές υψηλού επιπέδου στο συγκεκριμένο άθλημα που ζουν ή κατάγονται από την Αρκαδία, περιλαμβάνεται ο Χάρης Καστραντάς. Μέλος της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας Δρόμου, αθλητής της ΑΕΚ αλλά και ομάδας του εξωτερικού με την οποία συμμετέχει το τελευταίο διάστημα σε σημαντικούς  διεθνείς ποδηλατικούς Γύρους και έχει σαν μεγάλο στόχο για το 2019 το μεγάλο όνειρο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι μεγάλη και χάρη στην μεγάλη προσπάθεια και τις πρόσφατες διακρίσεις της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας Δρόμου, μέλος της οποίας αποτελεί και ο Χάρης Καστραντάς, έχει σχεδόν εξασφαλιστεί ήδη μία θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια για τον πολύ μεγάλο στόχο διεκδίκησης και ενός δευτέρου εισιτηρίου.

Με αφορμή αυτή την προσπάθεια και τις συνεχείς επιτυχίες του Χάρη Καστραντάς, όπως η πρωτιά στο Γύρο Κοσσόβου με τρεις νίκες στα ισάριθμα ΕΤΑΠ του συγκεκριμένου Γύρου, ο αθλητής μίλησε αποκλειστικά στο «Κ.Ε.» και στον Φώτη Αλεξόπουλο για το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Τόκιο 2020, την μέχρι τώρα αγωνιστικό απολογισμό του, τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων και γενικότερο το χώρο της Ποδηλασίας.

Ιδιαίτερα έντονο και με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό για αγώνες το 2019 για σένα Χάρη, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σου.
Είναι μια σημαντική χρονιά καθώς είναι Ολυμπιακή χρονιά και κυνηγάμε όλοι μαζί της πρόκριση. Στην ουσία είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι συνέχεια για τους αγώνες, να τρέξουμε και να ξαναπάρουμε βαθμούς, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά η προσπάθεια. Τέλη Οκτώβριο ολοκληρώνονται οι αγώνες της σεζόν. Υπομονή μέχρι τότε με σκοπό να γίνει ότι καλύτερο και από εκεί και ύστερα να έρθει η ώρα για να ξεκουραστούμε.

Μέχρι στιγμής το 2019 εξελίχθηκε ιδανικά για σένα, αν εξαιρέσουμε ίσως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου θα ήθελες σίγουρα κάτι παραπάνω.
Ναι, θα έλεγα ότι αρχή της χρονιάς και μέχρι τον Απρίλιο μου πήγε πολύ καλά. Μετά λόγω κάποιων περίπλοκων ζητημάτων με την ομάδα μου στο εξωτερικό, έμεινα εκτός Μάιο – Ιούνιο από αγώνες και έτσι δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία για το Πανελλήνιο. Μια κράμπα μου στέρησε το βάθρο ή ακόμη και τη φανέλα. Αυτό είναι έλλειψη αγώνων καθαρά και μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είδα ότι η απόδοσή εξελίχθηκε πολύ καλά.

Δίνεται μια μεγάλη αγωνιστική «μάχη» για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Πως εξελίσσεται αυτός ο στόχος;
Για πρώτη φορά η Ομοσπονδία είναι με το μέρος μας και έχουμε ξεκινήσει από το Μάρτιο να συμμετέχουμε σε αγώνες, σαν Εθνική ομάδα όπου είχε χρόνια να συμβεί αυτό, με έναν και μόνο στόχο την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε ξεκινήσει με το να είμαστε οριακά στις 50 πρώτες Χώρες ώστε να εξασφαλίσουμε μια θέση, αλλά σε κάθε αγώνα πηγαίναμε και κερδίζαμε. Πρώτα στη Ρόδα, μετά στην Αίγυπτο, μετά στο Μαρόκο όπου πήγε ένας συναθλητής μου. Στη συνέχεια πήγαμε στη Βουλγαρία, μετά στο Κόσσοβο. Σε όποιο αγώνα έχουμε πάει έχουμε κατακτήσει μετάλλια, οπότε έχει βγει μια θέση σίγουρα και από εκεί που λέγαμε ότι θα είμαστε στη θέση 48-49, τώρα βρισκόμαστε στην 34η θέση προσπαθώντας για ένα δεύτερο εισιτήριο.

Σ’ αυτή την προσπάθεια έχει γίνει φέτος (και συνεχίζεται) εξαιρετική δουλειά από την Εθνική ομάδα ποδηλασίας με καλές παρουσίες. Σχολίασε μου λίγο την Εθνική ομάδα και τα υπόλοιπα παιδιά;
Στην ουσία είμαστε 10 άτομα πάνω-κάτω που γίνεται ένα rotation με τέσσερις βασικούς που ανήκουμε στην Ολυμπιακή ομάδα και άλλοι έξι που είναι οι βοηθοί μας, καθώς η ποδηλασία είναι ομαδικό άθλημα. Στην ουσία εμείς οι τέσσερις που είμαστε Ολυμπιακή ομάδα παίρνουμε τους βαθμούς και τα υπόλοιπα παιδιά που «θυσιάζουν» τον εαυτό τους για να δουλέψουν για εμάς. Υπάρχει πολύ καλή αρμονία στην ομάδα και δεν υπάρχουν εγωισμοί. Ανεξάρτητα ότι από τους τέσσερις πιθανότατα ο ένας να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε δουλέψουμε μόνο για να βγει μια θέση και να αποφασίσουμε τον Οκτώβριο ποιος θα είναι αυτός που θα πάει. Κι αυτό μας έχει δώσει πολλούς βαθμούς γιατί έχουμε πάει παραπάνω την ομάδα και λιγότερο το εγώ μας και με συντονιστή τον Μιχάλη Φαραντάκη που είναι Ομοσπονδιακός προπονητής και αυτός το έχει οργανώσει και σχεδιάσει όλο αυτό, δεν έχουν βγει αντιμαχίες, δεν έχουν βγει κόντρες, δεν έχουν βγει ζήλιες και γι’ αυτό έχουμε πάει πάρα πολύ καλά!

Πάμε λίγο να μας αναφέρεις συνοπτικά τις φετινές έως τώρα αγωνιστικές παρουσίες σου σε σημαντικούς Γύρους…
Στην αρχή της σεζόν είχαμε τον αγώνα στη Ρόδο που είναι διεθνής αγώνας και θα έλεγα ότι είναι ο πιο δυνατός στα Βαλκάνια πλέον, γιατί έρχονται ομάδες από τη Νορβηγία, Βρετανία, Αυστρία και από Κεντρική Ευρώπη όπου είναι οι μεγάλες Χώρες της ποδηλασίας. Πήρα μια δεύτερη και μια τρίτη θέση εκεί. Ξεκίνησε με το δεξί η συγκομιδή βαθμών για το Τόκιο 2020. Έτσι δείξαμε το καλό μας πρόσωπο στην Ομοσπονδία και έτσι μας εμπιστεύτηκε. Συνέχισε η Εθνική ομάδα με την Αίγυπτο, όπου εγώ δεν συμμετείχα, καθώς είχα πάει με την ομάδα μου στον Γύρο Ταϊβάν. Δεν πήγε πάρα πολύ καλά δυστυχώς, αλλά στην Αίγυπτο τα παιδιά κέρδισαν πάλι οπότε κατέκτησαν και άλλους βαθμούς. Μετά συμμετείχαν με την ομάδα μου στην Μαλαισία, σ’ έναν σπουδαίο Γύρο και σύμφωνα με πολλούς το «Tour De France της Ασίας» και κατάφερα ουσιαστικά μόνος μου να πάρω ένα βάθρο και μι8α δεύτερη θέση και θεωρώ ότι αυτό είναι το highlight της καριέρας μου, αν κρίνουμε από το επίπεδο του αγώνα. Από εκεί και πέρα είχα ένα αγωνιστικό κενό Μάιο – Ιούνιο εκτός από έναν αγώνα που συμμετείχαν με την Εθνική στην Τουρκία όπου κι εκεί πήραμε βαθμούς. Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήγε καλά, αλλά αν το έχεις κερδίσει και ξέρεις ότι μπορείς να το κερδίσει ξανά, κάτι λιγότερο από την πρώτη θέση σου φέρνει μια πικρία.

Η Εθνική μας ομάδας βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ότι αφορά την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες. Υπάρχουν ελπίδες για το κάτι παραπάνω;
Παλεύουμε για το «θαύμα», ένα δεύτερο εισιτήριο που δεν το είχαμε σκεφτεί καν στην αρχή της χρονιάς, ενώ τώρα είδαμε και εγώ το είχα στο μυαλό μου βασικά αν και όχι ρεαλιστικός στόχος. Προσωπικά βάζω πολύ υψηλούς στόχους και αν το πιστεύεις πολύ μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο τέλος.

Τι γνωρίζουμε για τα κριτήρια πρόκρισης στους προσεχείς Ολυμπιακούς αγώνες και την επιλογή αθλητών;
Τα κριτήρια εξασφάλισης εισιτηρίων για την Ολυμπιάδα πάνε με βάση την Παγκόσμια κατάταξη. Οι χώρες με την εξασφάλιση θέσης από 33 έως 50 εξασφαλίζουν ένα εισιτήριο. Οι χώρες με εξασφάλιση θέσης από 25 έως 32, εξασφαλίζει δύο εισιτήρια και μετά στις υψηλότερες θέσεις παγκόσμια κατάταξης, εξασφαλίζονται περισσότερα εισιτήρια για κάθε χώρα.

Χάρη ήδη έχεις πετύχει σπουδαία πράγματα και διακρίσεις ως τώρα μέσα στο 2019. Νοιώθεις αγωνιστικά ότι βρίσκεσαι σε μια πολύ καλή περίοδο;
Ναι, συνήθως τον Ιούλιο κάθε χρονιάς ήμουν «ξεζουμισμένος», απλά επειδή είχα το αγωνιστικό κενό Μάιο – Ιούνιο, νοιώθω ότι τώρα τον Ιούλιο είμαι στα καλύτερά μου και πριν ξεκινήσουμε για τον αγώνα στο Κόσσοβο ένοιωθα ότι η φόρμα έχει έρθει. Με εμπιστεύτηκε η Εθνική ομάδα, είχα την τιμή να τρέξω ως αρχηγός της ομάδας. Τα παιδιά με εμπιστεύτηκαν πάρα πολύ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μένα. Κερδίσαμε και τα τρία ΕΤΑΠ. Πήραμε πάρα πολλούς βαθμούς. Περισσότερους απ’ ότι είχαμε υπολογίσει από αυτό τον αγώνα και έτσι η Ομοσπονδία πλέον μας εμπιστεύεται 100% και μας έδωσε το «πράσινο φως» για να συνεχίσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Οι επόμενες σημαντικές αγωνιστικές σου υποχρεώσεις εντός του 2019 ποιες είναι;
Την Πέμπτη (08/08) αναχωρώ για το Πανευρωπαϊκό που γίνεται στο Άλεκμααρκ της Ολλανδίας. Εκεί θα συμμετάσχουμε τρεις Έλληνες. Εγώ, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Στέλιος Φαραντάκης που είναι και Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2019. Το επίπεδο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι το πιο δυνατό που υπάρχει στην Ήπειρο μας αλλά και από τις πιο απαιτητικές ποδηλατικές διοργανώσεις του κόσμου. Θα συναγωνιστούμε με αθλητές που έτρεξαν στο Γύρο Γαλλίας. Είμαστε μια πολύ δυνατή Εθνική ομάδα και σύμφωνα με τους προπονητές ανατρέχοντας την τελευταία 20ετία, αναφέρουν ότι ποτέ δεν είχαμε τόσο δυνατή Εθνική ομάδα μέχρι τώρα. Πιστεύουμε σ’ ένα θαύμα και σ’ ένα πολύ δυνατό πλασάρισμα, θα τολμήσω να πω μέσα στην 10άδα.

Ένας τέτοιος αγώνας αποτελεί άλλωστε και τεράστιο κίνητρο για εσάς μόνο και μόνο με την παρουσία σας…
Ευτυχώς αυτός ο αγώνας με βρίσκει σε πολύ καλή φόρμα και μετά τη νίκη στο Γύρο Κοσσόβου όπου το επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πάντως όμως τρεις νίκες στη σειρά δεν γίνονται τυχαία, οπότε η φόρμα μου είναι πάρα πολύ καλή και γνωρίζω ότι όταν έχω αυτή τη φόρμα και τις οδηγικές ικανότητες που χρειάζονται για να σταθείς σ’ ένα τέτοιο γκρουπ στο Πανευρωπαϊκό, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας δείχνει διάθεση μέσα από τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας δρόμου σε διάφορους Ποδηλατικούς Γύρους και διοργανώσεις, για διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο;
Το εκτιμάμε πάρα πολύ για επιτέλους μας δόθηκε η ευκαιρία στην Ποδηλασία Αντοχής Δρόμου να δείξει τι πραγματικά γίνεται τα τελευταία χρόνια. Είμαστε άτομα που έχουμε φύγει από την Ελλάδα και τρέχουμε στο εξωτερικό συνέχεια σε αγώνες και σε αγώνες που παλιά έλεγαν ότι θα πάμε και αν τερματίσουμε στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς πλέον φέρνουμε βάθρα, οπότε αυτό το είδαν στην Ομοσπονδία και διαπίστωσαν πως υπάρχει το επίπεδο και οπότε αποφάσισαν να μας δώσουν μια ευκαιρία για να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Φανταζόμαστε ότι διακοπές δεν προβλέπονται τη δεδομένη χρονική περίοδο, εν’ όψει πολύ σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων…
Όχι δεν υπάρχει διακοπή. Ίσα ίσα η προπόνηση έχει ενταθεί προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η φόρμα που έχει δημιουργηθεί και ίσως να φτάσει ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Κι αυτό γιατί μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν ή δεν έχουν πάει καλά τα πράγματα θα ξεκουραστώ 4-5 μέρες για να έχω δύναμη από Σεπτέμβριο για ότι αγώνα έχω με την ομάδα μου έξω και στην Ασία που έχουμε κάποιους αγώνες να τελειώσει όσο πιο δυνατά γίνεται η χρονιά.

Για έναν αθλητή σ’ ένα επίπεδο όπως αυτό στο οποίο βρίσκεσαι εσύ, η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης ευνοεί έναν αθλητή για να προετοιμαστεί κατάλληλα λόγω του κλίματος και των υψομετρικών;
Γενικά εδώ η Τρίπολη και η Αρκαδία ειδικά το Καλοκαίρι είναι από τους καλύτερους προορισμούς που έχω πάει για προπόνηση και προετοιμασία, γιατί δεν έχουμε πάρα πολύ ζέστη εκεί όπου κάπου αλλού όπως στην Αθήνα ή στην Κρήτη «καίγεσαι». Εδώ στην Τρίπολη μπορείς μέχρι τις 12:00 να είσαι έξω με μάξιμουμ 34-35 βαθμούς και να προπονηθείς. Αν χαθείς μέσα στα βουνά μπορείς να έχει ακόμη πιο πολύ δροσιά και να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο Φθινόπωρο και έτσι το σώμα σου να μην αφυδατώνεται, να μην ζεσταίνεσαι, να πιέζεις όσο πιο πολύ μπορείς και να μην σε περιορίζει η θερμοκρασία. Στους περισσότερους δρόμους δεν υπάρχει κίνηση και οι οδηγοί νομίζω ότι προσέχουν και προσπερνούν ότι τόσο κοντά όσο παρατηρείται στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές. Γενικά όταν θέλω να κάνω «βαριά» προπόνηση από τον Μάιο – Ιούνιο και μετά προτιμώ την Τρίπολη.

Το να δέχεσαι αγκωμιαστικά σχόλια από φίλους της ποδηλασίας για το ήθος και την μεγάλη σου προσπάθεια σε αγωνιστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια όπως και τα μέλη της Εθνικής ομάδας, τι σημαίνει για σένα;
Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό. Έχω φτάσει σε μια ηλικία που είμαι ώριμος σαν αθλητής και συνειδητοποιημένος, οπότε υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα, δεν πετάμε στα σύννεφα ότι και να γίνει, είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο και όλο αυτό φαίνεται προς τα έξω και επικροτείται.

Χωρίς κάποιους υποστηρικτές σου (σ.σ. χορηγούς, σύλλογο σου, κ.α.) πως φαντάζεσαι ότι θα εξελισσόταν μέχρι σήμερα η χρονιά για σένα;
Δεν θα εξελισσόταν απλά! Έχω φτάσει αρκετές φορές στο να πω δεν πάει άλλο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας αθλητής, γιατί στην ουσία δεν εργάζεται και προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό με ότι μέσα έχει και με ότι βοήθεια έχει. Στην Ελλάδα αυτό δεν επιβραβεύεται όσο θα έπρεπε. Σε άλλες χώρες όπου έχει μιλήσει με αθλητές του ίδιου επιπέδου με μένα, τους πριμοδοτεί το κράτος με μηνιαίο μισθό για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με την Εθνική τους ομάδα και τον τόπο τους. Με τη βοήθεια της ομάδας μου της ΑΕΚ και κάποιους χορηγούς που έχω από την Αθήνα, μπορώ και στέκομαι στα πόδια μου και κάνω αυτό που αγαπάω, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη.

Δεν σημαίνει ωστόσο ότι η προσπάθειά σας είναι εύκολη και εξασφαλισμένα τα έξοδα σας, ο εξοπλισμός σας και η απαιτούμενη υποστήριξη σας σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που καταβάλλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες…
Δυστυχώς κάποια πράγματα που εμείς δεν θεωρούμε δεδομένα όπως η κάλυψη των εξόδων μας για τις μετακινήσεις μας ή τα ακριβά ανταλλακτικά που χρειάζεται το ποδήλατο ή οι ακριβής και λεπτομερείς διατροφή που πρέπει να κάνεις με ειδική διατροφή που απαιτείται και είναι και ακριβή, καθώς δεν μπορείς να τρως κρουασάν και να βγαίνεις στην προπόνηση. Χρειάζεσαι κάποια ειδικά συμπληρώματα για να έχεις την απόλυτη ενέργεια και ποιότητα που χρειάζεσαι. Κάποια λοιπόν πράγματα που εμείς θα έπρεπε να τα θεωρούμε δεδομένα, δεν τα θεωρούμε δεδομένα και όταν μας παρέχονται είμαστε και ευγνώμονες που μας εξασφαλίζονται. Στην ουσία αν δούμε κάποιους αθλητές από άλλες χώρες, όταν τους περιγράφουμε την δική μας κατάσταση μας λένε ότι εμείς δεν θα κάναμε ποδηλασία και γενικότερα αθλητισμό, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Μας πιάνει ωστόσο ο εγωισμός μας, μας πιάνει το παράπονο και η αγάπη μας για την ποδηλασία και συνεχίζουμε να προσπαθούμε, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και προσπαθώντας να αναδείξουμε τη χώρα μας και τον εαυτό μας, αλλά και για τους κόπους μας και κόπους τον δικών μας προκειμένου να μας στηρίξουν.

Στήριξη σ’ αυτή σου τη μεγάλη προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο από το Δήμο Τρίπολης όπου έχεις μεγαλώσει και την ευρύτερη ή άλλους Φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν (σ.σ. Περιφέρεια Πελοποννήσου), έχεις;
Όχι αν κάτσω και το σκεφτώ σε βάθος χρόνου και πιστεύω ότι δεν υπάρχει και αναγνώριση. Όσο και να μιλάμε σε εσάς τους δημοσιογράφους και στα τοπικά ΜΜΕ, δεν έχει επικοινωνήσει κανένας με μένα ώστε να μου πει αν χρειάζομαι κάτι και πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ένα παιδί από τον τόπο μας. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο! Δε μου αρέσει να παραπονιέμαι. Δεν μου αρέσει να ζητάω. Μέχρι τώρα τα έχω καταφέρει περίφημα και μόνος μου. Μια μικρή θλίψη ωστόσο υπάρχει, αλλά έχω μάθει έτσι και συνεχίζω με αυτό τον τρόπο.

Βλέπουμε ότι στην Τρίπολη υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με την ποδηλασία είτε σε αγωνιστικό επίπεδο, είτε ως χόμπι, ενώ παράλληλα αρκετοί πολίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους. Μήπως αυτή η αδιαφορία στήριξης του συγκεκριμένου αθλήματος από τους τοπικούς Φορείς έχει κρατήσει σε χαμηλό επίπεδο την ποδηλασία συγκριτικά με πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με την Τρίπολη να μην έχει να ζηλέψει κάτι από αυτές;
Όχι, ίσα-ίσα αν εξαιρέσουμε το δύσκολο Χειμώνα, δηλαδή Δεκέμβριο με Μάρτιο, όλη η υπόλοιπη χρονιά μπορεί να βγει απίστευτα για έναν ποδηλάτη. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει στήριξη. Υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες στην Τρίπολη, υπάρχουν ομάδες που έχουν μικρές ακαδημίες με παιδιά. Το βλέπω και χαίρομαι αλλά δεν ξέρω γιατί δεν είναι ποδηλατική πόλη η Τρίπολη. Θα μπορούσε ο καθένας να κυκλοφορεί με το ποδήλατό του, θα μπορούσαν να έχουν γίνει ποδηλατόδρομοι. Αν κρίνουμε από πόλεις όπως η Καρδίτσα ή τα Τρίκαλα όπου κυκλοφορείς έξω και μόνο ποδήλατα βλέπεις, λυπάσαι να βλέπεις την Τρίπολη έτσι. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει η αγάπη προς το Περιβάλλον και το ποδήλατο ή της παρουσίας υποδομών όπως οι ποδηλατόδρομοι. Ελπίζω στο μέλλον να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Τι θα έλεγες ως επίλογο αυτής της ενδιαφέρουσας συζήτησης;
Ευχαριστώ καταρχάς πάρα πολύ για την ευκαιρία να μιλήσω για τα πράγματα που απασχολούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ποδηλασία. Να είμαστε υγιείς, να μποροέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και να κλείσει η χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και με Υγεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here