Ο «χάρτης» του Αρκαδικού βόλεϊ της σεζόν 2020-21

0
525

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποιήθηκε από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου η ειδική προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2020-21). Σε αρκετά από τα πρωταθλήματα που θα διοργανώσει η οικεία Ένωση συμμετέχουν και Αρκαδικοί σύλλογοι, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στους αντιπάλους αλλά και το σύστημα διεξαγωγής τους.

 

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος:

Στην Β’ Εθνική ανδρών θα αγωνιστούν στον Η’ όμιλο συνολικά 7 ομάδες μεταξύ των οποίων και ο ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος. Σε ότι αφορά τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού, αναμένεται η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΟΠΕ. Η Α’ φάση θα διεξαχθεί σε δύο γύρους με το σύστημα ένας προς όλους, ενώ σοι τέσσερις πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες play-off.

Στο συγκεκριμένο όμιλο θα αγωνιστούν εκτός από τον ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος και οι ΦΟΝ Ομόνοια, ΑΣ Άθλος Πατρέων, ΑΟ Σείριος, Σπαρτιατικός ΓΣ, ΑΣΠ Ερμής και ΑΕΠ Ολυμπιάς.

 

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ | ΑΣΠΕΤ Τρίπολης:

Η Β’ κατηγορία γυναικών αναμένεται να διεξαχθεί φέτος σε δύο ομίλους των 7 ομάδων με την εποπτεία της ΕΣΠΕΠ. Στον Β’ όμιλο θα αγωνιστεί και ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης με το σύστημα να περιλαμβάνει την Α’ φάση με το σύστημα ένας με όλους σε δύο γύρους. Στην Β’ φάση οι τρεις πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους μεταφέροντας τα αποτελέσματα του Α’ γύρου. Η πρωταθλήτρια ομάδας θα συμμετάσχει στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η και 5η θέση ανά όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους με στόχο την κατάταξη της 7ης έως 10ης θέσης, ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 6η και 7η θέση ανά όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την κατάταξη από 11η έως 14η θέση.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και 14η θέση θα υποβιβαστούν στο τοπική κατηγορία γυναικών. Τέλος στον Β’ όμιλο γυναικών ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης θα αντιμετωπίσει τις ομάδες: ΑΟ Ακρίτας, Σπαρτιατικός ΓΣ, ΑΟ Αλκυών, ΣΦΠ Άργους Ίρις, ΝΟΚ Ποσειδώνας Καλαμάτας και Μεσσηνιακός ΓΣ.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ | ΓΣΜ Λύκαια:

Στην τοπική κατηγορία γυναικών το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους με τον ΓΣΜ Λύκαια να αγωνίζεται στον Γ’ όμιλο μαζί με το ΝΟ Πύλου, τον ΓΣ Μεσσήνης και τον ΑΟ Αρχαίας Ολυμπίας «Ολυμπιονίκης». Στην Α’ φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν με το σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους. Στην Β’ φάση στα play-off θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες (1-4, 2-3) κάθε ομίλου. Οι τρεις πρωτοπόρες ανά όμιλο και η 4η ομάδα που θα προκύψει από ματς μεταξύ των ομάδων που θα κατακτήσουν τη 2η θέση ανά όμιλο θα προκριθούν στο final-4. Οι δύο πρωτοπόρες ομάδες του final-4 θα ανέλθουν στην Β’ Εθνική.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-18 | ΑΣΠΕΤ Τρίπολης, ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος, ΑΣ Λεωνιδίου:

Το πρωτάθλημα Κ-18 θα διεξαχθεί σε συνολικά οκτώ ομίλους, με τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης να αντιμετωπίζει στον Ε’ όμιλο τον ΑΣ Νεμέας και ακόμη τρεις ομάδες της Αργολιδας, ενώ στο ΣΤ’ όμιλο ο ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος και ΑΣ Λεωνιδίου θα αντιμετωπίσουν δύο ακόμη ομάδες από την Αργολίδα. Οι ομάδες της Αργολίδας που θα κληρωθούν να τοποθετηθούν στον Ε’ και ΣΤ’ όμιλο είναι οι: ΑΟ Οίαξ Ναυπλίου, ΑΟ Αλκυών, ΓΣ Άργους, ΓΕ Ναυπλίου και ΣΦΠ Άργους Ίρις.

Στην Α’ φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν με το σύστημα ένας προς όλους. Οι δύο πρώτες ανά όμιλο θα δώσουν αγώνες με στόχο την πρόκριση τεσσάρων ομάδων στο final-4.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16 | ΑΣΠΕΤ Τρίπολης, ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος, ΑΣ Λεωνιδίου, ΓΣΜ Λύκαια:

Το πρωτάθλημα της Κ-16 θα διεξαχθεί σε συνολικά εννέα ομίλους. Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης στον ΣΤ’ όμιλο θα αντιμετωπίσει τον ΑΣ Νεμέας, ΑΟ Αλκυών 1 και δύο ομάδες εκ των ΓΣ Άργους, ΑΟ Οίακας, ΓΕ Ναυπλίου και ΣΦΠ Άργους Ίρις που θα προκύψει από κλήρωση. Οι ομάδες του ΑΠΟΔΒ Κυνουρίας Αίολος και ΑΣ Λεωνιδίου θα αγωνιστούν στον Ζ’ όμιλο όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΑΟ Αλκυών 2 και δύο ομάδες εκ των ΓΣ Άργους, ΑΟ Οίακας, ΓΕ Ναυπλίου και ΣΦΠ Άργους Ίρις που θα προκύψει από κλήρωση. Τέλος ο ΓΣΜ Λύκαια θα αγωνιστεί στον Η’ όμιλο και θα τεθεί αντιμέτωπη με τους Μεσσηνιακό ΓΣ 1, ΝΟ Πύλου, ΓΑΕΤ Δίων Κυπαρισσίας και μία εκ των ΑΟ Ακρίτας, Απόλλων Καλαμάτας, ΓΣ Μεσσήνης και ΝΟΚ Ποσειδών Καλαμάτας που θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Στην Α’ φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν με το σύστημα ένας προς όλους. Οι δύο πρώτες ανά όμιλο θα δώσουν αγώνες με στόχο την πρόκριση τεσσάρων ομάδων στο final-4.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here