Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος μιλά στο «Κ.Ε.» για αθλητικό κέντρο Βυτίνας και γήπεδα Νεστάνης και Τεγέας (+ηχήτ)

0
1033

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος μίλησε στον Φώτη Αλεξόπουλος για τα πολύ σημαντικά έργα αθλητικών υποδομών που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Λαμπρόπουλος συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο αθλητικό κέντρο Βυτίνας που έχει εντάξει στο σχεδιασμό της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς επίσης και σε ότι αφορά την προώθηση του Ενωσιακού γηπέδου Νεστάνης. Τέλος έγινε αναφορά και για τους λόγους καθυστέρησης ολοκλήρωσης του γηπέδου Τεγέας για το οποίο η ιστοσελίδα μας το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί αρκετές φορες και προσφάτως με άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 26/02 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Λαμπρόπουλος είπε έκανε μια ουσιαστικά αναφορά στα στάδια στα οποία βρίσκονται οι όποιες διαδικασίες για τα τρία αυτά σημαντικά αθλητικά έργα υποδομής, που σκοπό έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προωθήσει το επόμενο διάστημα.

 

Τι ειπώθηκε για το Αθλητικό Κέντρο Βυτίνας…

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Λαμπρόπουλος είχε να κάνει με το Αθλητικό Κέντρο Βυτίνας και τις κινήσεις από πλευράς Περιφέρειας που αποτελούν γεγονός τη δεδομένη χρονική περίοδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Αρκαδία είναι στο κέντρο των προσπαθειών της Περιφέρειας γιατί ακριβώς όχι μόνο επειδή είναι ο Νομός της έδρας της Περιφέρειας, αλλά κυρίως γιατί είναι ένας Νομός όπου δυστυχώς έχει πολύ χαμηλούς δείκτες σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την οικονομία και πρέπει να κάνουμε το παν για να τον φτάσουμε στο σημείο που πρέπει.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, γίνεται η σημαντική προσπάθεια να γίνει ένα προπονητικό κέντρο στην περιοχή της Βυτίνας. Ένας προπονητικό κέντρο που θα έχει γήπεδα για να προπονηθούν ομάδες από όλη τη χώρα και ελπίζουμε από άλλες χώρες, χωρίς εγκαταστάσεις ανταγωνιστικές προς τις επιχειρήσεις της Βυτίνας. Στα πλαίσια αυτά μας έχει ήδη παραχωρηθεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας το Σανατόριο Βυτίνας. Ένας χώρος ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Περιμένουμε την παραχώρηση του Ξενία Βυτίνας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά παράλληλα και αυτό θέλω να τονίσουμε κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε έναν χώρο καταλληλότερο από όλους στην ευρύτερη περιοχή της Βυτίνας, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν αυτές οι υποδομές. Είμαστε σε συνεργασία και με το Δήμο Γορτυνίας. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσει να δρομολογηθεί αυτό, έτσι ώστε να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος και να γίνει μια σημαντική υποδομή στην περιοχή της Γορτυνίας.».

Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι οι πιστώσεις για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν. Τόνισε ότι υπάρχουν ήδη επιλεγμένοι κάποιοι χώροι για το γήπεδο και εκτιμά ότι μέσα στο Μάρτιο θα υπάρχει μια πλήρη εικόνα που θα «ανοίξουν» τις διαδικασίες για τα επόμενα στάδια. Οι μελέτες θα προχωρήσουν από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλιστεί ο χώρος για τα γήπεδα, σημειώνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη από πλευράς υπηρεσιακού δυναμικού με τις υπηρεσίες να είναι σε θέση να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, σχολιάζοντας: «Το πρώτο βήμα είναι να έχουμε το χώρο και εκεί έχουμε επικεντρώσεις τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε να μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε».

Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε μέχρι το Καλοκαίρι να μπορούμε να μιλάμε για μελέτη αξιοποίησης και υλοποίησης των έργων υποδομής.

 

Η αναφορά για το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης…

Στη συνέχεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε και στο Ενωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεστάνης για το οποίο παλαιότερα το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» είχε κάνει αναφορά και που υπάρχει ενδιαφέρον από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προωθήσει σε ότι αφορά την υλοποίησή του.

Αναφερόμενος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο έργο είπε χαρακτηριστικά: «Το συγκεκριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Πρόθεσή μας είναι να το προχωρήσουμε. Δυστυχώς το μόνο που υπήρχε στη διάθεσή μας, ήταν ένα τοπογραφικό και μια μελέτη σε επίπεδο πρόχειρου προϋπολογισμού. Ελπίζω άμεσα να μπορεί αυτό να έχει φτάσει σε επίπεδο μελέτης υλοποίησης για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Πάντως η πρόθεσή μας την οποία έχουμε πει και δημόσια και ο Περιφερειάρχης είναι να μπορέσουμε να συμβάλουμε ώστε να υλοποιηθεί το έργο αυτό στη συγκεκριμένη θέση».

Σε ότι αφορά την οικονομική συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο συγκεκριμένο έργο ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί το σύνολο των πόρων και εκτιμά ότι η Περιφέρεια μπορεί να το πετύχει άμεσα. Τονίστηκε ότι βασικό στάδιο προώθησης του συγκεκριμένου είναι έργου είναι η υλοποίηση της μελέτης, αλλά όπως σχολίασε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αυτό δεν είναι δύσκολο στάδιο αφού υπάρχουν πρότυπες μελέτες για το γήπεδο καθώς και συγκεκριμένες προδιαγραφές.

 

Σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του γηπέδου Τεγέας…

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των έργων για το γήπεδο Τεγέας που είναι αλήθεια ότι έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα εδώ και αρκετούς μήνες, ο κ. Λαμπρόπουλος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια που για πρώτη φορά ίσως εδώ και πολλούς μήνες έγινε γνωστό ότι είχαν να κάνουν με την εξασφάλιση της σχετικής άδειας από την αρχαιολογική υπηρεσίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην σημερινή σύσκεψη με τα στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μια σύσκεψη με στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε άμεσα να τελειώσουμε μερικές μικρές εκκρεμότητες που υπάρχουν και με το γήπεδο που ολοκληρώνεται στην Επισκοπή Τεγέας, έτσι ώστε να μπορέσει και αυτό μέσα στο προσεχές Καλοκαίρι να παραδοθεί σε χρήση. Υπάρχουν μερικές εκκρεμότητες εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι αρκετά κοντά σε αρχαιολογικό χώρο. Εκτιμώ ότι τις δρομολογήσαμε και μπορούμε να τις λύσουμε άμεσα.».

Ο κ. Λαμπρόπουλος επιβεβαίωσε ότι η όποια καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου στο γήπεδο της Τεγέας αφορούσε κάποιες εκκρεμότητες που έπρεπε να ξεπεραστούν με την Εφορία Αρχαιοτήτων, υπογραμμίζοντας ο ίδιος ότι ευελπιστεί ότι άμεσα θα έχουμε οριστική επίλυσή τους. Κλείνοντας τόνισε ότι αν και αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την Περιφέρεια, εκτιμά ότι μπορεί να ξεπεραστεί εντός του προσεχούς διμήνου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω από το χρονικό σημείο 14’45’’:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here