Παίκτες Εθνικών κατηγοριών εκφράζουν την αγωνία τους λόγω της αναστολής της αγωνιστικής δράσης (+vid)

0
135

«Κραυγή αγωνίας» απορρέει από τα όσα αθλητές των Εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ αναφέρουν στην κάμερα και στη δημοσιογράφο Αγγελική Κατσίνη, για την κατάσταση που βιώνουν από την αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας και των πρωταθλημάτων μπάσκετ από τις αρχές ουσιαστικά του περασμένου Νοεμβρίου.

Αγωνία και αβεβαιότητα για αρκετούς αθλητές στη χώρα μας που θεωρούνται επαγγελματίες, καθώς οι αμοιβές τους από τους συλλόγους που αγωνίζονται αποτελούν σε αρκετές περιπτώσεις τη βασικότερη πηγή εισοδήματος. Κατά συνέπεια πολλοί αθλητές τη δεδομένη στιγμή αντιμετωπίζουν μία οικονομική αβεβαιότητα λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων και των συνεπειών της πανδημίας του κορωνϊού στη χώρα μας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί αίσθηση με βάσει τα όσα αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Στην κάμερα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της συναδέλφου Αγγελικής Κατσίνη, μιλούν οι πρώην παίκτες του ΣΕΦΑ Αρκαδικού, Αλέξανδρος Σιγκούνας, Αβραάμ Καλλινικίδης, καθώς και οι αθηλτές Γιώργος Τσιάρας, Παναγιώτης Φριμαν Ετζιγιάκα, Αντώνης Σκλήβας, Γιάννης Σημάκος, Βαγγέλης Τζόλος και Παύλος Ξυδάς.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Σιγκούνας στο σχετικό βίντεο τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι ο Αλέξανδρος Σιγκούνας και πέρυσι αγωνίστηκα στον Κόροιβο Αμαλιάδας και ολοκλήρωσα τη σεζόν στο Όσλεϊ Κροατίας. Φέτος δυστυχώς είμαι ακόμη άνεργος. Προσπαθώ τόσους μήνες να κρατηθώ σε μια καλή φυσική και σωματική κατάσταση, κάνοντας προπόνησης μόνος μου στο σπίτι και ίσως κάποιο υπαίθριο τρέξιμο. Η προπόνηση όμως δεν είναι καθόλου ρεαλιστική, με βάσει πάντα την προπόνηση που γίνεται στην ομάδα και την προπόνηση που μπορώ να κάνω στο σωματείο μου. Πρέπει να μείνω σπίτι για να μείνω υγιή λοιπόν. Δεν είμαι καθόλου καλά όμως ψυχολογικά όταν δεν μπορώ να θρέψω την οικογένειά μου και όταν είμαι μακριά από αυτό που αγαπώ. Επίσης δεν μπορώ να είμαι καθόλου καλά ψυχικά, ούτε σωματικά όμως. Αν πιστεύετε ότι κλείνοντας τα πρωταθλήματα και τον αθλητισμό, μπορώ να μείνω εγώ υγιής; Πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά, τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αυτό. Μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Ο αθλητισμός πρέπει να συνεχίζει. Πρέπει να μας δώσει την ευκαιρία να θρέψουμε τις οικογένειές μας. Βάζοντας στοπ στον αθλητισμό, βάζουμε στοπ στις ζωές μας!».

Από την πλευρά του ο Αβραάμ Καλλινικίδης στο μήνυμά του τόνισε: «Είμαι ο Αβραάμ Καλλινικίδης, επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής της Α2 Εθνικής κατηγορίας αγωνιζόμενος στον Οίακα Ναυπλίου. Βρισκόμενος για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αναστολή, τον τελευταίο 1,5 μήνα ουσιαστικά το κορμί μου έχει μπει σ’ ένα “sleep mode”. Ενώ η δουλειά μου απαιτεί το κορμί να δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς, σε μεγάλες ταχύτητες και υψηλούς καρδιακούς παλμούς, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση, για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν έχει επιπτώσεις στο σώμα μου, που έχει αλλάξει δραματικά και που μπορεί να επιφέρει οποιοδήποτε τραυματισμό τη στιγμή που θα επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, αλλά και ψυχολογικές επιπτώσεις. Το να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή χωρίς χρηματική αποζημίωση, να μην έχω πληρωθεί από τον εργοδότη μου για μεγάλο χρονικό διάστημα, να μην ξέρω που θα με οδηγήσει αυτή η κατάσταση και να βιώνω μια ανασφάλεια σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Η ανασφάλεια έχει να κάνει όμως και με το μεγαλύτερο κομμάτι στο οποίο πρέπει να απαρνηθώ για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό που αγαπάω και αυτό μου έχω μάθει να κάνω από μικρός. Η δουλειά μου είναι αυτή έχοντας κάνει το χόμπι μου επάγγελμα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ισορροπία στην καθημερινότητά μου με αποτέλεσμα να βιώνω κάποιες δύσκολες καταστάσεις, στις οποίες δεν ξέρω πώς να ανταπεξέλθω.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here