Παράταση έως τις 31/08 για την επικαιροποίηση εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

0
268
ΦΩΤΟ: GGA.GOV.GR

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μετά από γραπτό αίτημα της FIFA και UEFA, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε μια μικρή ακόμη παράταση έως τις 31/08 της προθεσμίας για την επικαιροποίηση εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Το αν ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου πολλά ερασιτεχνικά σωματεία (κυρίως τοπικών πρωταθλημάτων) καταφέρουν σ’ αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εκκρεμότητές τους, είναι μια άλλη ιστορία.

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η σημερινή καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.

Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση, έως και τις 31/08/2022, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, θα αναληφθεί αμέσως μετά την επικείμενη επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η νέα ολιγοήμερη παράταση δίδεται έπειτα από την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αυγενάκη του γραπτού αιτήματος των FIFA και UEFA, οι οποίες ζήτησαν χτες τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ.

Σκοπός της ομάδας εργασίας και της άμεσης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, είναι η διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here