Παραλειπόμενα από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της Τεγέας (+φωτό)

0
237

Το μεσημέρι της Παρασκευής (04/06) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου Τεγέας, καθώς και η διαδικασία παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο στον Δήμο Τρίπολης. Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» κάλυψε το γεγονός με σχετικό ρεπορτάζ, ενώ σας μεταφέρει και τους απόηχους και παραλειπόμενα της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

● Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Αρχών (Δημοτικών και Περιφερειακών) με το θέμα του έργου του γηπέδου Τεγέας, έδωσαν παρουσία στην εκδήλωση.
● Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση των εγκαινίων του ανακαινισμένου γηπέδου Τεγέας που μάλλον δεν ήταν και τόσο χαρούμενοι με την παράδοση του γηπέδου Τεγέας και τα όσα ειπώθηκαν από κάποιους εκ των ομιλητών…
● Βέβαια μπορεί να μην ήταν εμφανές με την πρώτη ματιά, αλλά οι παρατηρητικοί στη διάρκεια της εκδήλωσης κατάλαβαν την «αντιπολιτευτική» τους διάθεση.

● Η αλήθεια είναι ότι αν και εδώ και 4-5 χρόνια το γήπεδο της Τεγέας είχε ολοκληρωθεί στο 85% με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, την περίφραξη και τους πάγκους, χρειάστηκε τελικά να φτάσουμε μέσα στον Ιούνιο του 2021 για την παράδοσή του στην τοπική κοινωνία.
● Κρατάμε ωστόσο τα καλά και την ολοκλήρωση του έργου στο βαθμό που του επιτρέπει να φιλοξενεί πλέον εκτός από τις προπονήσεις και τους αγώνες των συλλόγων της περιοχής.
● Περιχαρής ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος για την εγκαινίαση του γηπέδου Τεγέας. Χαριτολογώντας με τους προσκεκλημένους σε κάθε ευκαιρία χαιρετισμού τόνιζε ότι έχει και στα χέρια του πιστοποιητικό εμβολιασμού.
● Στο γήπεδο παρουσία έδωσαν και οι εκπρόσωποι του ΑΟ Τεγέας στην εκδήλωση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπουν οι άνθρωποι του συλλόγου του οποίου το γήπεδο αποτελεί φυσική έδρα και που για πολλές δεκαετίες ζητούσε ανακαίνιση του γηπέδου.

● Παρουσία φυσικά και ανθρώπων της ΕΠΣ Αρκαδίας με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και μεταξύ αυτών του Προέδρου της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρου Τσαγγούρη. Και για την Ένωση μας με την παράδοση του συγκεκριμένου γηπέδου, δίνεται «ανάσα» και στη διαδικασία διεξαγωγής των επίσημων αγώνων της ΕΠΣΑ, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο.
● Σε συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου της Τεγέας, είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες τόσο από τους αγώνες «Αλέαια» που είχαν διεξαχθεί το 1946 στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και μία φωτογραφία από τα αρχικά εγκαίνια της δημιουργίας του γηπέδου Τεγέας (Αθλητικού Κέντρου Τεγεατικού Συνδέσμου) τον Ιανουάριο του 1988.
● Το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας δεν έλλειψε από την εκδήλωση με τους κ.κ. Αθανασόπουλο, Λαμπρόπουλο και Τζιούμη, να αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία και με τον Πρόεδρο του Τεγεατικού Συνδέσμου να φυλάσσει στην τσέπη του ένα κομμάτι κορδέλας, ενδεχομένως σαν ενθύμιο αυτής της ημέρας.

● Ανακαινισμένα είναι πλέον τα παλιά αποδυτήρια του γηπέδου Τεγέας που λογικά θα χρησιμοποιηθούν για τις ομάδες. Παράλληλα όμως έχει τοποθετηθεί και ειδικό κοντέινερ το οποίο θα αποτελεί τα αποδυτήρια των διαιτητών. Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν τοποθετηθεί και οι χημικές τουαλέτες.
● Σε περίοπτη θέση εκτός περίφραξης και πίσω από τους πάγκους του γηπέδου ανέμιζαν στους στύλους η Ελληνική σημεία και οι σημαίες του Τεγεατικού Συνδέσμου και του Δήμου Τρίπολης.
● Η αλήθεια είναι ότι ο περιβάλλον χώρος τη δεδομένη πάντα στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένος, γεγονός που σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει κάποια μικροπροβλήματα. Για παράδειγμα μεταξύ αποδυτηρίων και αγωνιστικού χώρου η μικρή έκταση που είναι στρωμένη αλλά αποτελεί από χωμάτινη επιφάνεια θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο με τη σκόνη όσο και με τη λάσπη, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα η επιφάνεια περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου εντός του γηπέδου με χαλίκι, εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς ποδοσφαιριστές σε περίπτωση πτώσης εκτός των γραμμών του άουτ.

● Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν είναι δεδομένες οι μελλοντικές παρεμβάσεις στο γήπεδο, απλά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποιες μικρές εργασίες απαραίτητες όταν θα έρθει η ώρα να διεξαχθεί η πρώτη επίσημη αναμέτρηση.
● Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, γνωστοποίησε ότι η ονομασία του γηπέδου της Τεγέας, θα έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Αθλητικό Κέντρο Τεγεατικού Συνδέσμου και Δήμου Τρίπολης».

● Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι συγκριτικά με το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών που αν και προβλεπόταν, ουδέποτε τοποθετήθηκε ποτιστικό σύστημα, στο γήπεδο Τεγέας υπάρχει κανονικά η συγκεκριμένη εγκατάσταση, προκειμένου να ποτίζεται ο συνθετικός χλοοτάπητας (απαραίτητα κυρίως σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και έντονης ηλιοφάνειας προκειμένου να μην καταστρέφεται ο τεχνικός χλοοτάπητας).
● Μετά τις σύντομες ομιλίες ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Αθανασόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, υπέγραψαν το πρώτο από τα αντίγραφα της σύμβασης παραχώρησης του του γηπέδου από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο στο Δήμο Τρίπολης.

● Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τόσο ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλος, έκαναν σουτ τόσο στον Πρόεδρο του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Αθανασόπουλο, όσο και στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Θεόδωρος Παλιογιάννης.
● Μάλιστα ο κ. Αθανασόπουλος δεν δίστασε να πραγματοποιήσει και «πλονζόν» προκειμένου να αποκρούσει τα σουτ!
● Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος κέρασε τους παραβρισκόμενους στο τουριστικό περίπτερο της Επισκοπής Τεγέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here