Παραλειπόμενα από την παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» (+φωτό)

0
626

Το απόγευμα της Δευτέρας (21/09) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συναδέλφου Δημοσιογράφου και Συγγραφέα Σταύρου Κουκάκη με τίτλο «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» και το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» ήταν εκεί και κάλυψε με ρεπορτάζ την εκδήλωση.

Με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τους απόηχους και τα παραλειπόμενα της εκδήλωσης, όσο αυτό είναι δυνατό, με τις τόσες παρουσίες πολλών ανθρώπων του τοπικού μπάσκετ και όχι μόνο.

► Στην υποδοχή των φιλοξενούμενων έξω από το κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης ήταν ο Σταύρος Κουκάκης, μέχρι λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης.

► Εκ των «αφανών» πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης εκδοτικής προσπάθειας αποτέλεσε ο σχεδιαστής του βιβλίου Παύλος Αρτόπουλος, ο οποίος από το δικό του πόστο έκανε τρομερή δουλειά η οποία αποτυπώνεται από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

► Αυστηρός ο έλεγχος εισόδου στο κλειστό γυμναστήριο με ουσιαστικό έλεγχο για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης και όχι στη θεωρία όπως δυστυχώς συμβαίνει σε πολλά γήπεδα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Σημαντικό για την προστασία όλων των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση και την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών.

► Στην είσοδο του γηπέδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποιοσδήποτε είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει το βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη.

► Σε περίοπτη θέση βρισκόταν και ο πίνακας με τίτλο «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» της Ασημίνας Λύκου, ο οποίος κοσμεί και την τελευταία προτελευταία εσωτερική σελίδα του ομώνυμου βιβλίου.

► Στο χώρο του γηπέδου του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης βρισκόταν τοποθετημένο χαλί και πάνω με προβλεπόμενες αποστάσεις οι καρέκλες για το κοινό που παραβρέθηκε στην παρουσίαση.

► Σε μεγάλη οθόνη σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης γινόταν παρουσίαση φωτογραφικού υλικού που περιλαμβάνεται στο εσωτερικό του βιβλίου. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι στις σελίδες του «Ταξιδιού των Αναμνήσεων» 850 φωτογραφίες.

► Σημαντική η παρουσία των καταξιωμένων συναδέλφων κ.κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Τάσου Κολλίντζα και της κας Έλενας Μπουζαλά οι οποίοι μίλησαν για τον συγγραφέα και το βιβλίο «Το ταξίδι των Αναμνήσεων». Παράλληλα η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή γνωριμίας τους με συναδέλφους από τον τοπικό αθλητικό χώρο, καθ’ ότι οι περισσότεροι και μέλη του ΠΣΑΤ, με ανάλογες ανησυχίες για την αθλητική δημοσιογραφία στη χώρα μας.

► Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε για αρκετή ώρα συνομιλία με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, αλλά και με τον Πρόεδρου της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο.

► Από τις πρώτες στιγμές της εκδήλωσης παρουσία έδωσαν στελέχη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ο επίτιμος Προεδρός και μέλος της κ. Γιάννης Κουτραφούρης, καθώς επίσης και οι Μιχάλης Βακαλόπουλος, Παναγιώτης Παγκράτης, και Αθανάσιος Μακαρούνης.

► Ιδιαίτερη η παρουσία ενός σημαντικού ανθρώπου για το Ελληνικό μπάσκετ, του παλιού προπονητή και αθλητή Βύρωνα Κρίθαρη. Του ανθρώπου ο οποίος ανακάλυψε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αναδεικνύοντας το ταλέντο του στον Ιωνικό Νίκαιας. Χωρίς την παρουσία του κόουτς ίσως ο μεγάλος Παναγιώτης Γιαννάκης, να μην μας είχε προσφέρει όλες αυτές τις μοναδικές συγκινήσεις σε βάθος δεκαετιών.

► Καθόλου συνηθισμένο το φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον τεράστιο Παναγιώτη Γιαννάκη να φωτογραφίζεται δίπλα στον νυν Δήμαρχο αλλά και σε δύο πρώην Δημάρχους Τρίπολης! Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκη φωτογραφήθηκε με τους κ.κ. Κώστα Τζιούμη, Γιάννη Σμυρνιώτη και Δημοσθένη Σωτηρόπουλο!

► Επιστροφή στον «τόπο του εγκλήματος» και για έναν άλλο γνώριμο παλιό αθλητή και προπονητή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ο Σπύρος Ψυχογιός στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, εκεί όπου έχει ζήσει ως προπονητής σημαντικές επιτυχίες με Αρκαδικές ομάδες.

► Η τιμητική πλακέτα που πρόσφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης στον Παναγιώτη Γιαννάκη, περιλαμβάνει πολλούς συμβολισμούς. Περιλαμβάνει πάνω τέσσερα σύμφωνα. Το πρώτο αποτυπώνει τη μορφή του αρχαίου νομίσματος, όταν οι Αρκάδες είχαν δικά τους νομίσματα. Το δεύτερο σύμβολο περιλαμβάνει τη σφραγίδα της Πελοποννησιακής Γερουσίας. Το τρίτο σύμβολο αποτελεί αυτό της «Τιμής στους Ήρωες», ανώτατης τιμητικής διάκρισης στους αφανείς και επιφανείς για την ελευθερία και ευημερία της πατρίδας. Το τέταρτο σύμβολο αποτελεί η σφραγίδα του Δήμου Τρίπολης με τη μορφή του «Γέρου του Μοριά». Τέλος το κείμενο της συγκεκριμένης τιμητικής πλακέτας, περιλαμβάνει στίχους που αναφέρονται στην Τριπολιτσά στο ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού. Δύο στροφές του ιδίου ποιήματος, αποτελούν και τον Εθνικό Ύμνο της Κύπρου και της Ελλάδας.

► Πολύ ουσιαστική η έρευνα του Σταύρου Κουκάκη, που έψαξε, βρήκε και πρόσφερε ως έκπληξη δια χειρός Παναγιώτη Γιαννάκη στην Αταλάντη Τασουλη (η οποία δεν είχε ιδέα) του Δαχτυλιδιού της Πρωταθλήτριας WNBA (γυναικείου NBA) ως μέλος της Πρωταθλήτριας Ομάδας του 1997, Χιούστον Κόμετς. Αν κρίνει κάποιος από την χαρά της Αταλάντης η οποίας δεν εκδηλώνει ιδιαίτερα αυτά που πραγματικά νοιώθει πολλές φορές, η προσπάθεια που έγινε για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έκπληξη, άξιζε πραγματικά τον κόπο.

► Ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος ήταν και αυτός από τους πρώτους που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης. Μάλιστα εξαιρετικά θερμή ήταν η συνάντηση με τον Παναγιώτη Γιαννούλη και ενθουσιώδης η σύντομη κουβέντα που είχαν.

► Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του σπουδαίο Νίκου Χατζή που έχει αφήσει τη δική του ιστορία όχι μόνο στο μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά συνολικά στο Ελληνικό μπάσκετ.

► Παρουσία στο γήπεδο και του πολύπειρου Μεσσήνιου ψηλού, Γιώργου Μπάκα, καθώς επίσης και του Λάκωνα ψηλού Γιώργου Διαμαντάκου.

► Παρουσία έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης και πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης, Σωτήρης Παπαδημητρίου.

► Για αρκετή ώρα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο.

► Στην εκδήλωση έδωσε παρουσία και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης κ. Γεωργία Παναγοπούλου.

► Δυναμική εκπροσώπηση της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης στην εκδήλωση με παρουσία του Προέδρου της ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο, αλλά και τα στελέχη του σταθμού κ.κ. Δημήτρη Μανιατάκο και Αργύρη Καρδαρά, καθώς και τον αθλητικό συντάκτη του σταθμού Κώστα Μακαρούνη.

► Παρουσία έδωσε και ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κ. Δημήτρης Μποροβήλος, καθώς και ο υπεύθυνου Τύπου της Αρκαδικής ΠΑΕ κ. Θοδωρής Τσούτσος.

► Παρουσία στην εκδήλωση έδωσαν και πολύ σημαντικές αθλήτριες που έχουν χαράξει τη δική του πολύ σημαντική διαδρομή στο τοπικό μπάσκετ, με την παρουσία της Αταλάντης και Πανδώρας Τασουλή. Τις αδερφές Χριστίνα και Αναστασία-Παρασκευή Τασουλή, τη Ματίνα Τζανή και την Ιουλία Χρονοπούλου.

► Το προπονητικό επιτελείο της ΓΕΑ Άμιλλας 2000 που έχουν χαράξει τα δικά τους χρυσά γράμματα στο τοπικό μπάσκετ τις τελευταίες δεκαετίες, Θοδωρής Τσουκαλάς και Γιώργος Χρονόπουλου ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

► Ο παλιός δεινός σκόρερ των τοπικών γηπέδων και πλέον προπονητής, Μάριος Γούναρης ήρθε από την Αττική να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

► Στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης παρουσία έδωσε και ο παλιός ψηλός επί σειρά ετών του Αρκαδικού, Νίκος Λουρίδας.

► Διακριτική από τις εξέδρες η παρουσία και του σπουδαίου Αστρινού αθλητή, Γιάννη Μπουτσικάκη.

► Στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης και ο παλιός άσος του τοπικού μπάσκετ, Θανάσης Τζιώλας.

► Δεν έλειπε η παρουσία του παλιού αθλητή και έμπειρου Μεσσήνιου προπονητή, Δημήτρη Αβδάλα από την εκδήλωση.

► Στην Τρίπολη παρουσία έδωσε και ο Καλαματιανός παλαίμαχος αθλητής και προπονητής, Αντώνης Κούτρης.

► Ο παλιός αθλητής του τοπικού μπάσκετ, Γιάννης Μάγκλαρης έδωσε παρουσία στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης.

Παρουσία στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου έδωσε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας και πρόεδρος του ΔΣ στην εταιρία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Τίμος Κατσίπος.

► Παρουσία και για τον προπονητή του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης, Γιώργο Χρονόπουλο ο οποίος έχει περάσει από διάφορα πόστα στο τοπικό μπάσκετ κατά το παρελθόν.

► Ο Πρόεδρος του ΣΕΦΑ Αρκαδικού, Μιχάλης Σμυρνιώτης αλλά και ο έφορος του ΣΕΦΑ Αρκαδικού Χάρης Μιαούλης δεν έλειπαν από την εκδήλωση της παρουσίας του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων», του οποίου ξεφυλλίζοντας τις σελίδες «ξύπνησαν» μνήμες από τους πολλές, πολλές σπουδαίες επιτυχίες του συλλόγου της Τρίπολης.

► Ο Νίκος Κουτσουμπός με τον γιό του Θοδωρή και το μπασκετικό ζευγάρι, Μπάμπης Αλεξόπουλος και Μαίρη Κατσαρού έδωσαν παρουσία στην εκδήλωση.

► Στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου βρέθηκε και ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, αποτελώντας με τη σειρά μέρος της ιστορίας του τοπικού μπάσκετ.

► Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» θα επανέλθει με μικρά αφιερώματα και φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» με τη δικής τους ιστορία και σημασία…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here