Παραλειπόμενα από τις εκλογές της ΕΠΣ Αρκαδίας (+φωτό)

0
207

Τις προηγούμενες ημέρες στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διεξήχθη η Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα της αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ΕΠΣ Αρκαδίας. Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» τις προηγούμενες ημέρες σας μετέφερε το ρεπορτάζ, ενώ με το συγκεκριμένο κείμενο σας μεταφέρει και κάποια από τα παραλειπόμενα από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (14/06).

● Οι αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Αρκαδίας το απόγευμα της Δευτέρας (14/06), δύσκολα θα μπορούσαν να συγκριθούν με πολλές προηγούμενες για διάφορους λόγους.
● Καταρχάς η προσέλευση μελών της Ένωσης ή αν προτιμάτε οι εκπρόσωποι των σωματείων που καλούνταν να ψηφίσουν, ήταν πολύ λιγότεροι από κάθε άλλη φορά. Ο λόγος δεν ήταν η αποχή ή μη συμμετοχή στην ψηφοφορία. Συνολικά 12 σωματεία μόνο σωματεία από τα κάτι παραπάνω από 20, είχαν δικαίωμα ψήφου στις φετινές εκλογές, κι αυτό γιατί βάσει του νέου αθλητικού Νόμου δικαίωμα ψήφου σε Γενικές Συνελεύσεις Ενώσεων ή Ομοσπονδιών έχουν μόνο τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία τα οποία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
● Τη Δευτέρα από 12 σωματεία συνολικά ψήφισαν 11 σύλλογοι (Αστέρας Τρίπολης, Αχιλλέας Π. Άστρους, Βρασιές, ΑΕ Δημητσάνας, Δόξα Μεγαλόπολης, Ηρακλής Βερβένων, ΑΕΕΣ Κορακοβούνι, Νικηταράς, Ορχομενός Λεβιδίου, Παναρκαδικός και Πανθυρεατικός), ενώ η ΑΕΚ Τρίπολης δεν ψήφισε γιατί δεν προσήλθε στη διαδικασία κάποιος εκπρόσωπος του σωματείου.

● Δεν γνωρίζουμε το λόγο αλλά δεν ήταν και πολύ δύσκολο να οριστεί κάποιος εκπρόσωπος από τη διοίκηση προκειμένου να ψηφίσει για τον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο.
● Οι φετινές εκλογές της ΕΠΣ Αρκαδίας επίσης δεν μπορούν να συγκριθούν με κάποια άλλη των τελευταία τουλάχιστον χρόνια και για το κλίμα πριν όσο και στη διάρκεια των εκλογών.
● Η απόλυτη ηρεμία στην εξέλιξη της διαδικασίας, χωρίς καμία διαφωνία και αντιπαράθεση. Μάλιστα και το προηγούμενο διάστημα δεν είδαμε δημόσια οι υποψήφιοι να εκφράζουν τις θέσεις τους για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο διεκδικώντας τον Προεδρικό θώκο, όπως συνέβη προηγούμενες χρονιές με ολόκληρες «παρατάξεις» να διοργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου, μην κρύβοντας ακόμη και τη διάθεσή τους για κριτική, ακόμη και την ημέρα των εκλογών.
● Αυτή τη φορά όποια κίνηση μπορεί να έγινε, έγινε παρασκηνιακά χωρίς ανακοινώσεις, επίσημες θέσεις και κριτική, παρά μόνο σε ήρεμο κλίμα σε επίπεδο συζητήσεων.

● Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το τελικό αποτέλεσμα (10 ψήφοι για τον κ. Γεωργόπουλο, έναντι μόλις 1 του κ. Πέτρου) σε ότι αφορά την Προεδρία της ΕΠΣ Αρκαδίας, διαφαινόταν από τις προηγούμενες ημέρες και κατά συνέπεια η απουσία χαρακτήρα «ντέρμπι» στην ψηφοφορία, δεν ανέβασε παραπάνω το «θερμόμετρο».
● Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε τόσο η απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Λουκά, που φάνηκε να μπαίνει και φέτος δυναμικά στη διεκδίκηση της Προεδρίας, αλλά μια «περιπέτεια» με την υγεία του, τον ανάγκασε να αποσυρθεί, καθώς και η απόφαση του κ. Νίκου Προύντζου να αποσύρει την υποψηφιότητά του για διεκδίκηση της Προεδρίας λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας.
● Ο κ. Προύντζος δεν έδωσε παρουσία στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας.
● Το γεγονός της ευθείας στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Γεωργόπουλου από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, είχε τη δική του μικρότερη ή μεγαλύτερη σημασία.

● Ότι και να γράφουμε ωστόσο αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η νέα Εκτελεστική Επιτροπή και ο Πρόεδρος να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του Αρκαδικού ποδοσφαίρου και των σωματείων, σε μια δύσκολη περίοδο και λόγω της πανδημίας, που ήρθε να πλήξει ακόμη περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
● Τηρώντας όλα τα μέτρα η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ασφάλεια το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

● Οι αποστάσεις με τόσο μεγάλο χώρο και τόσο λίγα άτομα τηρήθηκαν εύκολα. Κατά την είσοδο στην αίθουσα όλοι οι παρευρισκόμενοι σημείωσαν στη σχετική τα στοιχεία τους έχοντας τη δυνατότητα να πάρουν και μάσκα μιας χρήσης που οι άνθρωποι της Ένωσης είχαν στην είσοδο.
● Από τον απερχόμενο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρο Τσαγγούρη τονίστηκε ότι δεν γινόταν να υπάρξει άλλη αναβολή των αρχαιρεσιών της Ένωσης, ενώ παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι σε περί τα τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στην οποία θα τεθούν όλα τα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν το Αρκαδικό ποδόσφαιρο εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

● Τότε άλλωστε θα έχουμε και την πρώτη ουσιαστική εικόνα για το τι θα περιμένουμε σε επίπεδο δεδομένων στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά.
● Οι κ.κ. Αποστολόπουλος και Παπαγιαννόπουλος αποτέλεσαν την εφορευτική επιτροπή στη διαδικασία, ενώ Δικαστικός Αντιπρόσωπος, αποτέλεσε ο Νομικός κ. Γιάννης Αγγελάκος ο οποίος αποτέλεσε μέλος της προηγούμενης Διοίκησης του Παναρκαδικού.
● Αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων είδαν ως τόσο τυπική τη διαδικασία των εκλογών, που προσήλθαν λίγο πριν ψηφίσουν και αμέσως αποχώρησαν, λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων.
● Δύσκολη στιγμή για τον κ. Κώστα Ζιώτη ο οποίος δεν επανεξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αρκαδίας. Πρόκειται για ένα στέλεχος που επί σειρά πάρα πολλών ετών βρίσκεται στη διοίκηση της Ένωσής μας.

● Παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου μην κρύβοντας την απογοήτευσή του μας ανάφερε ότι «δυστυχώς δεν υπάρχουν νέα παιδιά να ασχοληθούν με το πόστο του παράγοντα. Δεν υπάρχουν νέα παιδιά να θέσουν υποψηφιότητα στη νέα διοίκηση της Ένωσης».
● Άλλοι, παρόντες στο αμφιθέατρο» ούτε καν ασχολήθηκαν με την καταμέτρηση των ψήφων, προφανώς αδιάφοροι για τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το νέο Διοικητικό σχήμα της ΕΠΣ Αρκαδίας. Κάποιοι άλλοι σημείωναν ψήφο-ψήφο με αγωνία για τα τελικά αποτελέσματα.

● Ο νέος Πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση της νέας διοίκησης να σταθεί δίπλα στα ποδοσφαιρικά σωματεία και το Αρκαδικό ποδόσφαιρο. Για τη νέα διοίκηση η εποχή είναι «δύσκολη» με την πανδημία τις δύο τελευταίες σεζόν να έχει αφήσει το στίγμα της στο τοπικό ποδόσφαιρο.
● Έχει πολύ ενδιαφέρον στην προσεχή Γενική Συνέλευση περί τα τέλη Ιουνίου, να δούμε ποια θα είναι η θέση της Ένωσης σε πολλά θέματα τη νέα σεζόν και παράλληλα πόσα προβλήματα θα αναδειχθούν μέσα από τις θέσεις και παράπονα των εκπροσώπων των σωματείων.
● Τρίτη χρονιά χωρίς τοπικό ποδόσφαιρο δεν γνωρίζουμε πόσο θα το αντέξουν αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here