Παραμένει «ανοιχτό» το Τενις σύμφωνα με απόφαση της ΓΓΑ

0
518

Εγκρίθηκε τις προηγούμενες ώρες από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, την οποία συντονίζει ο ΓΓΑ  κ. Γιώργος Μαυρωτάς, το νέο επικαιροποιημένο  Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ε.Φ.Ο.Α. που αφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το εγκεκριμένο νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο αφορά στη λειτουργία των εγκαταστάσεων Τένις, όπως έχει διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση, μετά από τις  εισηγήσεις των Ειδικών Επιστημόνων.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την σχετική έγκριση από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, που αναφέρουν χαρακτηριστικά

«Εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, την οποία συντονίζει ο ΓΓΑ  κ. Γιώργος Μαυρωτάς, το νέο επικαιροποιημένο  Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ε.Φ.Ο.Α. που αφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το εγκεκριμένο νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο αφορά στη λειτουργία των εγκαταστάσεων Τένις, όπως έχει διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση, μετά από τις  εισηγήσεις των Ειδικών Επιστημόνων.

Παρακαλούμε να αναγνωστεί προσεκτικά η ΚΥΑ, το νέο εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο και να τηρηθούν αυστηρά από όλα τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α.

Περιληπτικά:

1. Επιτρέπεται η άθληση για τέσσερες αθλούμενους ανά ανοικτό γήπεδο.
2. Επιτρέπεται η άθληση για δύο αθλούμενους με ένα προπονητή ανά ανοικτό γήπεδο.
3. Η άθληση της Αντισφαίρισης στην Άμμο (BEACH TENNIS) ακολουθεί πιστά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Τένις.
4. Οι εγκαταστάσεις της Τοιχοσφαίρισης (Squash) παραμένουν κλειστές.
5. Αποδυτήρια και κυλικεία παραμένουν κλειστά – Κυλικεία μόνο ( Take – Away).
6. Οι τουαλέτες είναι ανοιχτές, 1 για γυναίκες και 1 για άνδρες. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τους.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας μας περιορίζει άλλη μια φορά. Ο περιορισμός είναι αναγκαίος και  ελπίζουμε ότι θα είναι μικρής διάρκειας. Οι προσπάθειες ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις πρέπει να  συνεχιστούν για την άψογη, υπεύθυνη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Σε σχέση με τις ανοιχτές εγκαταστάσεις της  Υαλοσφαίρισης (Padel Tennis) ισχύουν όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ και με όχι περισσότερους από 4 αθλούμενους/γήπεδο.

Σε σχέση με τους αθλούμενους στην ξυλορακέτα (BEACH  RACKET), ισχύουν όσα αναφέρονται ανωτέρω για την Αντισφαίριση στην Άμμο (BEACH TENNIS), σε ανοιχτό χώρο παραλίας.

Η Οικογένεια του Τένις θα ενημερώνεται διαρκώς για τις επιπτώσεις του δεύτερο κύματος της πανδημίας. Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.  εύχομαι σε όλους να υπάρχει Υγεία και Δύναμη.»

Από το Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here