«Πλήγμα» και για τα κολυμβητικά σωματεία της Τρίπολης!

0
237

Η αλήθεια ότι από την κατάσταση που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει «πληγεί» αλύπητα μεταξύ άλλων και ο αθλητισμός. Εξαίρεση φυσικά δεν αποτελεί ο Αρκαδικός αθλητικός χώρος και τα σωματεία του Νομού. Μεταξύ αυτών όμως πολύ μεγάλο κλίμα έχουν υποστεί τα κολυμβητικά σωματεία της Τρίπολης.

Σύλλογοι που νωρίτερα από τους άλλους συλλόγους ανέστειλαν τη λειτουργία του και όπως όλα δείχνουν θα είναι από τα τελευταία στον χώρο του αθλητισμού που θα λάβουν άδεια επιστροφής τους στην κανονικότητα, με τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου.

Αρκετό διάστημα στο οποίο οι σύλλογοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αρκετά άτομα από το προσωπικό να μην μπορούν να απασχοληθούν. Η εκμάθηση των ακαδημιών θα αργήσει όπως όλα δείχνουν να επιστρέψει σε λειτουργία για όλους τους συλλόγους με ότι αυτό συνεπάγεται σε έσοδα. Η σεζόν φαίνεται ότι έχει χαθεί, με τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων να μένουν καιρό εκτός προπονήσεων, ενώ το Πανελλήνια πρωταθλήματα όπως φαίνεται πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθούν.

Η λογική λέει πως όσο υπάρχει αναστολή λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου και μη δυνατότητα δραστηριοποίησης των συλλόγων, δεν υφίσταται και υποχρέωση για καταβολή Δημοτικών τελών για μίσθωση των διαδρομών στο Δήμο Τρίπολης. Θα δείξει…

Ένα ωστόσο επιπλέον πλήγμα που υφίστανται τα κολυμβητικά σωματεία της Τρίπολης είναι ότι τους επόμενους μήνες όταν (ελπίζουμε) η κοινωνία και ο αθλητισμός θα έχουν επιτρέψει στην κανονικότητα, οι εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης θα κλείσουν προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του. Γεγονός που θα φέρει σε ανάλογες καταστάσεις σε ότι αφορά την δραστηριότητα τους, τα κολυμβητικά σωματεία της πόλης. Ένα γεγονός που ήδη αποτελούσε λόγο έντονου προβληματισμού στην «προ κορωνοϊού» εποχή.

Ανακεφαλαιώνοντας ο προβληματισμός για τους τοπικούς συλλόγους είναι πολύ μεγάλος που καλούνται να βρουν τρόπους αντίδρασης για το επόμενο διάστημα προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν! Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Δήμος Τρίπολης όσο και τα κολυμβητικά σωματεία έχουν ανάγκη η πλευρά την άλλη, για διάφορους λόγους και κατά συνέπεια θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα αρμονική συνεργασία και υποστήριξη…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here