Με περισσότερες από 150 συμμετοχές διεξήχθη ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης (+φωτό, vid)

0
174

Την Κυριακή (26/05) πραγματοποιήθηκε στην Αρκαδική πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης, ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης. Μια διοργάνωση η οποίο πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό και χρόνο με το χρόνο συνδυάζεται με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών από πολλές περιοχές τουλάχιστον την Νότιας Ελλάδας, εκτός από την Πελοπόννησο και την Αττική.

Οι καιρικές συνθήκες ανησύχησαν τους διοργανωτές καθώς το πρωί πριν την έναρξη του αγώνα επικρατούσε βροχόπτωση, ωστόσο περίπου μισή ώρα πριν την προεκκίνηση από την πλατεία Άρεως σταμάτησε και σταδιακά οι καιρός βελτιώθηκε, γλιτώνοντας από ταλαιπωρία τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες. Παρ’ όλα αυτά ενδεχομένως η βροχή που επικρατούσε νωρίς το πρωί, να αποθάρρυνε αρκετούς συμμετέχοντες κυρίως από τις γύρω περιοχές που δεν βρέθηκε στο σημείο της προεκκίνησης η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00.

Σε επίπεδο οργάνωσης για ακόμη μια χρονιά ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία χωρίς προβλήματα. Σε ότι αφορά τον κυρίως αγώνα αντοχής του 8ου Γύρου Τρίπολης, οι συμμετέχοντες ποδηλάτες ακολούθησαν συγκεκριμένη κυκλική διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς σε δύο γύρους που είχε ως εξής:

Οδός Γορτυνίας – επαρχ. Οδός Τρίπολης/Βυτίνας – Κάτω Δαβιά – στροφή αριστερά προς Χρυσοβίτσι – Χρυσοβίτσι – στροφή δεξιά προς Λυμποβίσι – στροφή δεξιά προς Πιάνα – στροφή δεξιά προς Δαβιά – επαρχ. Οδός Τρίπολης/Βυτίνας – στροφή δεξιά για Χρυσοβίτσι (1η στροφή) – Χρυσοβίτσι – στροφή δεξιά προς Λυμποβίσι – στροφή δεξιά προς Πιάνα – στροφή δεξιά προς Δαβιά – επαρχ. Οδός Τρίπολης/Βυτίνας – στροφή δεξιά για Χρυσοβίτσι (ολοκλήρωση 2ης στροφής) – ευθεία προς Τρίπολη – Τερματισμός Σιλίμνα 76.9χλμ.

Μετά το τέλος του τερματισμού το μεσημέρι της Κυριακής ήταν προγραμματισμένες οι απονομές των νικητών σε κάθε κατηγορία, τόσο για τα αγώνισμα της αντοχής, όσο και για το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης που διεξήχθη το Σάββατο (25/05) στη λίμνη Τάκα.

Στην πλατεία Άρεως κατά την προεκκίνηση του αγώνα βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Λαγός, ο οποίος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δεδομένη στήριξη του Δήμο Τρίπολης μεταξύ άλλων και στις αθλητικές διοργανώσεις όπου θα δοθεί έμφαση αυτή την πενταετία από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με σκοπό την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού και της προβολής συνολικά των περιοχών του Δήμου. Χαρακτήρισε σε κάθε δυνατή ευκαιρία δεδομένη και τη στήριξη στα τοπικά αθλητικά σωματεία.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΟ Τρίπολης (του συλλόγου που αποτέλεσε εκ των διοργανωτών του Ποδηλατικού Γύρου Τρίπολης και τη φετινή χρονιά) κα Νικολέτα Μάγκλαρη, αναφέρθηκε και στη φετινή διοργάνωση καθώς και στον απαιτητικό αγώνα αντοχής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους συνδιοργανωτές των αγώνων Δήμο Τρίπολης και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Το Σάββατο (25/05) το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στη λίμνη Τάκα…

Στη λίμνη Τάκα (περιοχή όπου τα αμέσως απόμενα χρόνια είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει έναν δημοφιλή προορισμό «φιλοξενίας» αθλητικών και ειδικότερα ποδηλατικών διοργανώσεων), φιλοξενήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/06) το αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης του 8ου Ποδηλατικού Γύρου Τρίπολης. Ένα αγώνισμα που αρχίζει να εντάσσεται πλέον στον Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης, με την ελπίδα να καθιερωθεί ο συγκεκριμένος αγώνας από εδώ και στο εξής διήμερος.

Τη χθεσινή ημέρα λοιπόν με αρκετές συμμετοχές πραγματοποίησε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών/τριων. Ο αγώνες ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 περιλαμβάνοντας κατά σειρά τις κατηγορίες Νεανίδες, και στην συνέχεια διαδοχικά Sportive Γυναίκες, Μάστερ Γυναίκες, Γυναίκες Ελίτ, Sportive Άνδρες, Μάστερς (Δ, Γ, Β, Α), Έφηβοι και Άνδρες.

Η διαδρομή αφορούσε τον περιμετρικό δρόμο της λίμνης Τάκα και κάθε αθλητής/τρια πραγματοποιούσε τρεις γύρους με συνολική απόσταση τα 13,5 χλμ. Παρ’ όλα αυτά χθες η βροχή ξέσπασε στη διάρκεια του αγώνα ταλαιπωρόντας είναι αλήθεια τους περισσότερους από τους αθλητές/τριες.

Οι απονομές στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης λόγω των καιρικών συνθηκών μετατέθηκαν για το μεσημέρι της Κυριακής μετά την ολοκλήρωση και του αγωνίσματος αντοχής.

 

Φωτορεπορτάζ από τον 8ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here