«Πονοκέφαλος» η επικαιροποίηση εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ και για την ΕΠΣ Αρκαδίας

0
208

Η αναβολή τριών αναμετρήσεων για το Κύπελλο Αρκαδίας το απόγευμα της Κυριακής (18/09), μετά από σχετικό έγγραφό της ΓΓΑ προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, με την οποία ζητείται η απαγόρευση χρήσης των δημοτικών και δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων σε αθλητικά σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί ή έχουν εκκρεμότητες με την εγγραφή ή επανεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η οδηγία της ΓΓΑ σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε με στέλεχος της ΕΠΣ Αρκαδίας, «αγγίζει» όχι μόνο τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, αλλά και όσα έχουν εκκρεμότητες. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ.Ε.» ότι από τα συνολικά 17 σωματεία της ΕΠΣ Αρκαδίας που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ τα τελευταία δύο χρόνια, το 90% τουλάχιστον εξ’ αυτών φέτος υπέβαλε τον απαιτούμενο φάκελο με τα δικαιολογητικά για την επανεγγραφή τους στο Μητρώο για το 2022.

Από αυτά για τα εννέα μόλις σωματεία, έχει ελεγχθεί ο φάκελος τους από την ΓΓΑ. Στα υπόλοιπα οκτώ, εκ των οποίων σχεδόν όλα έχουν καταθέσει τους σχετικούς φακέλους για το 2022, το αρμόδιο τμήματα της ΓΓΑ δεν έχει προλάβει να ελέγξει τους σχετικούς φακέλους. Παρ’ όλα αυτά με ευθύνη όχι των σωματείων (έχουν ήδη υποβάλει φάκελο για το 2022), αλλά της ΓΓΑ (που δεν έχει προλάβει να ελέγξει τους φακέλους των συγκεκριμένων σωματείων), τίθεται ζήτημα μη χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, βάσει του ανωτέρω εγγράφου της ΓΓΑ.

Με βάσει τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν και αν δεν αλλάξει η απόφαση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, είναι ορατός ο κίνδυνος εκ νέου αναβολής της αγωνιστική δράσης στο Κύπελλο Αρκαδίας και την επόμενη εβδομάδα. Αυτό αυτομάτως πάει πίσω χρονικά την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας. Παράλληλα όμως προκαλεί σοβαρά ζητήματα στις ομάδες.

Αν δεν υπάρξει λύση στο θέμα αυτό και η ΕΠΣ Αρκαδίας, αναγκαστεί τις επόμενες 2-3 εβδομάδες να αναβάλει την αγωνιστική δράση σε Κύπελλο Αρκαδίας και Α’ τοπικό, τότε πλέον θα υπάρξει πίεση στα χρονοδιαγράμματά των τοπικών διοργανώσεων και θα προκύψουν ζητήματα ακόμη και για καθορισμό εμβόλιμων αγωνιστικών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η α’ κατηγορία φέτος θα έχει συνολικά 26 αγωνιστικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here