Πραγματοποιήθηκε ο 3ος ημιμαραθώνιος δρόμος Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» (+vid, φωτό)

0
1459

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου διεξήχθη στην Αρκαδική πρωτεύουσα ο 3ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης». Ένας αγώνας που εξελίσσεται μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις θεσμός και διεξάγεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η παρουσία δρομέων που συμμετείχαν και φέτος στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν μεγάλη τιμώντας και φέτος ένας μεγάλο Έλληνα αγωνιστική. Συμμετοχές από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Ένας αγώνας που εκτός από το ότι έχει συμβολικό χαρακτήρα αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για αθλητές μεγάλων αποστάσεων να τεστάρουν τις δυνάμεις τους εν’ όψει προσεχών αγώνων.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 18:15 από τον Άγιο Αθανάσιο δίπλα από το Πάρκο των «Αλύγιστων» με έντονη ζέστη που επηρέασε όσο να ναι τους Δρομείς τουλάχιστον στο πρώτο μισό της διαδρομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αγώνα συμμετείχαν και άτομα με κινητικά προβλήματα αγωνιζόμενοι ή συνοδευόμενοι από Δρομείς με ειδικά αμαξίδια.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης. Ο αγώνας είχε συνολική απόσταση 21 χιλιόμετρα αποτελώντας ημιμαραθώνιος δρόμος και θα είχε ως σημείο τερματισμού την πλατεία Πετρινού, εκεί όπου και ακολούθησαν οι σχετικές απονομές στους νικητές, αφού πρώτα οι δρομείς διέρχονταν από το χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

Ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου…

Λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία Πετρινού στο σημείο τερματισμού του ημιμαραθωνίου δρόμου αρκετοί ήταν αυτοί που έδωσαν παρουσία για να υποδεχθούν τους δρομείς που τερμάτιζαν. Στους Άνδρες ο Θεόδωρος Δημητρακάκης από την Κυπαρισσία ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος και μάλιστα με εξαιρετική επίδοση η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αποτέλεσε και ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ στην γυναίκες την πρωτιά κατέλαβε η Νάντια Γκαβάκου από τη Σπάρτη και το σύλλογο «Σπαρτιάτες Δρομείς».

Οι διοργανωτές είχαν να υπάρχουν μπανάνες, νερά και κάποια σνακ στο σημείο τερματισμού για τους Δρομείς, ενώ στο ειδικό περίπτερο το οποίο είχε στηθεί μικρά παιδιά ζωγράφιζαν με θέμα την Ειρήνη με τις δημιουργίες τους να αποτελούν μέρος μιας μικρής παιδικής έκθεσης από ζωγραφίες που είχαν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία. Παράλληλα μια μικρή φωτογραφική έκθεση για το ίδιο θέμα αποτελούσε γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δρομείς που τερμάτισαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον αγώνα και τη διαδρομή και ανέφεραν ότι ανανέωσαν ήδη το ραντεβού τους για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης», προτείνοντας σε όλους όσους δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ μέχρι σήμερα να το κάνουν πράξη την επόμενη χρονιά.

Φωτορεπορτάζ από τον ημιμαραθώνιο δρόμο “Γρηγόρης Λαμπράκης”…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here