Προαναγγελία της αναμέτρησης του Αστέρα με την Ξάνθη (21/12)

0
497

Χωρίς νίκη από την 28η Οκτωβρίου, ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει σε θέση ασφαλείας, όσο δεν νικούν ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος. Βέβαια αυτά τα επτά παιχνίδια χωρίς νίκη τον έχουν απομακρύνει ήδη εννέα βαθμούς από την εξάδα, που ήταν στόχος από την αρχή της σεζόν.

Με τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες σε αυτά τα επτά παιχνίδια, ο Αστέρας Τρίπολης κλείνει το 2019 με την Ξάνθη και φυσικά ο προπονητής του Μίλαν Ράσταβατς ψάχνει την πρώτη του νίκη, αφού είναι στην ομάδα μόλις τρεις αγωνιστικές.

Και αυτή την πρώτη νίκη θα την διεκδικήσει με αντίπαλο την ομάδα που δούλεψε τα δύο προηγούμενα χρόνια, την Ξάνθη. Ο Ράσταβατς στα δύο χρόνια της θητείας του στην Ξάνθη δεν έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, τώρα βέβαια το στρατόπεδο αλλάζει.

Μάλιστα στις 9 Μαρτίου στην Ξάνθη οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες, με τους τωρινούς προπονητές τους σε… ανάποδους πάγκους. Ο Ράσταβατς σε αυτό της Ξάνθης και ο Γιώργος Παράσχος στου Αστέρα Τρίπολης. Το παιχνίδι δεν είχε γκολ.

Η Ξάνθη στο δεύτερο παιχνίδι του Παράσχου έμεινε στο 0-0 με τον ουραγό Παναιτωλικό και με μία νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια, βγήκε πλέον από εξάδα, όπου κρατιόταν αρκετές εβδομάδες, χάρη στους  15 βαθμούς από τα έξι πρώτα παιχνίδια της. Στα εννέα τελευταία έχει αρκεστεί σε πέντε βαθμούς!

Το σημαντικό πρόβλημα της Ξάνθης είναι το γκολ. Δεν σκόραρε για τρίτο παιχνίδι, ενώ έχει βάλει ένα γκολ στα πέντε τελευταία και δύο γκολ στα εννέα τελευταία.

Είχε βάλει δέκα γκολ στα έξι πρώτα παιχνίδια της, όταν και είχε κερδίσει τα πέντε από αυτά.

Παραμένει η ομάδα με την τρίτη καλύτερη άμυνα μετά τους δύο πρωτοπόρους, έχοντας δεχτεί 16 γκολ.

Η Ξάνθη έχει χάσει και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της, με ΟΦΗ, Λαμία και ΠΑΟΚ, αφού είχε τρεις νίκες και μια ήττα στα τέσσερα πρώτα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρεις νίκες, ΑΕΚ, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Τους δύο πρώτους δεν μπόρεσε να τους ξανανικήσει στο δεύτερο γύρο.

Η ιστορία τους στην κατηγορία είναι γεμάτη ισοπαλίες! Χωρίς νικητή είναι τα 14 από τα 25 παιχνίδια, ενώ στην Τρίπολη κάθε τρία παιχνίδια κάνουν δύο ισοπαλίες! Έχουν οκτώ 0-0, τα τέσσερα στην Τρίπολη.

Η Ξάνθη έχει κερδίσει το τελευταίο στην Τρίπολη, ενώ τα τρία προηγούμενα ήταν ισόπαλα. Από τις 21 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο Αστέρας είχε νικήσει με 2-1, δεν έχει κερδίσει δέκα παιχνίδια, τα τέσσερα στην έδρα του.

Ο αγώνας είναι ο 200ος που διεξάγεται στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για τη Super League. Για τον Αστέρα είναι ο 201ος  εντός έδρας αγώνας, αλλά υπάρχει ένας στα χαρτιά με τη Νίκη Βόλου.

Το «ταξίδι» του γηπέδου ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2007, με τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης – ΑΕΛ 0-1.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Ξάνθης: 8

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 1
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Ξάνθης: 3

Στον πρώτο γύρο
15.09.2019: Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 2-1
(19’ κεφαλιά Τζουρίτσκοβιτς, 55’ σουτ Στάρτζεον – 57’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ)

Πέρσι
05.11.2018: Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1
(71’ σουτ Γέντρισεκ)

ΠΗΓΗ: SLGR.GR

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here