Προβληματισμός για τον τοπικό κλασικό αθλητισμό

0
454

Η αλήθεια είναι ότι κατά την εφαρμογή της Α’ και Β’ φάσης επανεκκίνησης του αθλητισμού, δεν προβλέπεται η έναρξη προπονήσεων για τους αθλητές των σωματείων κλασικού αθλητισμού, κάτι που συνεπάγεται μέχρι στιγμής τη μη διεξαγωγή προπονήσεων και για τα σωματεία της Αρκαδίας. Αν και θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν τις προπονήσεις οι σύλλογοι του στίβου από την Α’ φάση αν και εφ’ όσον πληρούνταν οι αποστάσεις και συγκεκριμένος αριθμός αθλητών ανά προπονητική ώρα, η πολιτεία δεν έχει συμπεριλάβει τον στίβο στην Α’ και Β’ φάση επανέναρξης του αθλητισμού, με εξαίρεση μόνο τους υποψήφιους για ΣΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, καθώς και τους προ-ολυμπιακούς αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.

Έχοντας επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστα Βινατσέλα με σκοπό την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας στο χώρο του στίβου της περιφέρειάς μας, δεν κρύφτηκε ο προβληματισμός που επικρατεί για το χώρο. Οι εβδομάδες περνούν με την αγωνιστική δράση να μην επιτρέπεται, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός των όποιων διοργανώσεων να τινάζεται πλέον στον «αέρα». Έχουν χαθεί δύο μήνες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν διεξαχθεί οι διασυλλογικοί αγώνες ανά περιφέρεια και κατηγορία, αποτελώντας βασικά κριτήρια πρόκρισης στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ενδεχομένως αν τα δεδομένα με την πανδημία αν εξελίσσοντας θετικά το επόμενο διάστημα, ίσως να υπάρχουν τα περιθώρια για επέκταση της σεζόν ακόμη και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Από την άλλη ωστόσο όλοι οι εν’ ενεργεία αθλητές χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες προετοιμασίας για να καταφέρουν να πιάσουν τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσής τους.

Ο κ. Βινατσέλας επίσης εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε ο στίβος στα αθλήματα που θα επανεκκινούσαν τις προπονήσεις των συλλόγων κατά την Α’ ή Β’ φάση επανεκκίνησης του αθλητισμού από την Πολιτεία και του Υφυπουργείο Αθλητισμού, καθώς όπως τονίστηκε πληρούνται όλοι οι κανόνες (σ.σ. διεξαγωγή σε ανοιχτούς χώρους, εξασφαλισμένες αποστάσεις ασφαλείας και δυνατότητας προπονήσεων με συγκεκριμένο αριθμό αθλητών/τριων). Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Βινατσέλα ακόμη και μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής που αποπτεύει την επανεκκίνηση του αθλητισμού θεωρούν ότι ο στίβος είναι από τα αθλήματα που θα μπορούν να ξεκινήσουν από τις πρώτες φάσεις τη δραστηριότητά τους.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν πως θα εξελιχθεί η χρονιά στο στίβο. Για ένα από τα αθλήματα που φαίνεται ότι επίσης έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here