Η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

0
378

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησε την ειδική προκήρυξη για το πρωτάθλημα νεανίδων της σεζόν 2023-24, στο οποίο εκτός απροόπτου, αναμένεται να συμμετάσχουν 9 ομάδες.

Αναλυτικά η προκήρυξη του εν’ λόγω πρωταθλήματος έχει ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα Κορασίδων, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

1) Α.Ε.Π.Σ. ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 2) Α.Σ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ Ο ΑΣΤΗΡ, 3) Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 4) Α.Σ.Κ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 5) Γ.Ε.Α. ΑΜΙΛΛΑ 2000, 6) Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 7) Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ, 8) Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, 9) ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η έναρξη του Πρωταθλήματος, ορίζεται το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023. Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 και ώρα 13:00, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Ν.Ο.Π. (Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο :ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 Το Πρωτάθλημα Κορασίδων, θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις:

Α’ ΦΑΣΗ:

Τα σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Κορασίδων, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο (2) φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ:

1) Α.Ε.Π.Σ. ΑΡΙΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ, 2) Γ.Ε.Α. ΑΜΙΛΛΑ 2000, 3) Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 4) Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ, 5) Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ:

1) Α.Σ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ Ο ΑΣΤΗΡ, 2) Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 3) Α.Σ.Κ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 4) ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η & 2η θέση της τελικής βαθμολογίας, του Α΄ & Β΄ Ομίλου, θα προκριθούν στη Β΄ Φάση.

Β΄ ΦΑΣΗ:

Οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο (2) φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή, που κατέλαβε την πρώτη θέση, στην Τελική Κατάταξη του Πρωταθλήματος Κορασίδων της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. και η οποία θα συμμετάσχει, στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων της Ε.Ο.Κ.

Στo Πρωτάθλημα Κορασίδων, τα σωματεία δικαιούνται -εφόσον το επιθυμούν- να  συμμετέχουν με περισσότερες από μία ομάδες.

■ Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή και άλλη μέρα εφ’ όσον παραστεί    ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος. Το Σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι έγκαιρα στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης.

■ Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών, το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά MONO από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ( Δ/νση: Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου-221 00 Τρίπολη / Τηλ. 2713-601180 – fax 2713-601161 / e-mail: dpppel@yahoo.gr )

 

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Α) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, καθώς και στο πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.,ΝΟ.Π., πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.

Β) ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

■ Η πιστοποίηση υγείας των αθλητριών, καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

■ Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο της αθλήτριας, βρίσκεται στην κατοχή της και ισχύει για ένα έτος από την θεώρησή της.

■ Προσκομίζεται υποχρεωτικά στη Γραμματεία, ή στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

Η κάρτα υγείας του αθλήτριας, θεωρείται μόνο από Ιατρούς Καρδιολόγους μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων, ή από Ιατρούς Καρδιολόγους έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και Ιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα. Ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και από Ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, αφού λάβουν την σχετική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών ερευνών (ΕΚΑΕ).

Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η Ε.Ο.Κ., παραμένει σε ισχύ,  ως  απαραίτητο  στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Η κάρτα Υγείας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr) και της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. (www.ekaskenop.gr ) και αφορά τα Πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών. Η μη προσκόμισή της στη Γραμματεία, θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής της αθλήτριας στον αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Α) Στο Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητριών, αναφέρεται στο Άρθρο 26 & 27 Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης & Διεξαγωγής Διοργανώσεων Ε.Ο.Κ., πλην του χρόνου ισχύος των δελτίων υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ.9 του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς επίσης και οι διατάξεις του Ν.4479/2017 ΦΕΚ 3254Β 8/8/2018 (ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ).

Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλήτριες.

Β) Στο Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 2008 και νεότερες.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. υπενθυμίζει στα Σωματεία τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών  Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα της προπονήτριας, με την ιδιότητα της αθλήτριας, σύμφωνα με το αρθρ. 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα αρθρ. 75 & 4 του Ν. 3057/2002.

Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (Assistant Coach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων.

– Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. υπενθυμίζει στα Σωματεία τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών  Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα της προπονήτριας, με την ιδιότητα της αθλήτριας, σύμφωνα με το αρθρ. 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα αρθρ. 75 & 4 του Ν. 3057/2002.

Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (Assistant Coach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων.

– Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητριών να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 0 μέχρι και 99 σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA και στο πάνω δεξί μέρος της φανέλας να υπάρχει το σήμα της  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Οι αριθμοί θα πρέπει να είναι ευδιάκριτοι και σε αντίθετο με της στολής χρώμα.  Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του ίδιου αριθμού από αθλήτριες της αυτής ομάδας. Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από 21 άτομα (16 θέσεις στην περιοχή του πάγκου διαθέσιμες για τα μέλη της ομάδας, τα οποία αποτελούνται από τους αναπληρωματικές παίκτριες και το staff της ομάδας).

Η γηπεδούχος ομάδα εμφανίζεται με ανοιχτόχρωμη εμφάνιση (προτιμάται άσπρη)  και κάθεται αριστερά της Γραμματείας και η φιλοξενούμενη ομάδα με σκουρόχρωμη εμφάνιση και κάθεται δεξιά της Γραμματείας. Στην παρουσίαση των ομάδων, όπου γίνεται, θα πρέπει οι αθλήτριες να είναι ντυμένες το ίδιο (με εμφανίσεις ή warm up κλπ).

 

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, οι αγώνες Εφήβων, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους. To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του.

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν: 1) Όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και 2) Σε ειδικές περιπτώσεις με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών). Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

 

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 5 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €.

Α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.

Γ) Οι ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή των αθλητριών, θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 200,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Δ) Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα καθώς και οι αθλήτριες τους συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., Σωματείων και Αθλητριών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

 

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλήτριες των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

– Παραπτώματα ή ενέργειες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν ή με οποιοδήποτε τρόπο δυσφημούν το Άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, εντάσσονται στο αρθρ. 87, των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Β) Σε περίπτωση που αθλήτριες, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Βοηθό Διαιτητή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

Γ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Βοηθών Διαιτητών. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητών άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση), διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 13 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) αθλητών-τριών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 14, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

– Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 – παρ. Β περιπτ. Δ του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ., σε περίπτωση που η μη προσέλευση ή η μη συμμετοχή ή η αποχώρηση από αγώνα, συμβεί κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, του εκάστοτε Πρωταθλήματος, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ τα αποτελέσματα όλων των

 αγώνων, στους οποίους συμμετείχε, ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου αυτής και αποκλείεται από την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

– Αντιθέτως στη περίπτωση που η αποχώρηση και ο συνεπεία αυτής υποβιβασμός της υπαίτιας ομάδας, συντελεσθεί, τόσο μετά τη λήξη του πρώτου γύρου, όσο και κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, του εκάστοτε Πρωταθλήματος και έως τη λήξη αυτού, τα αποτελέσματα των αγώνων, στα οποία συμμετείχε η ομάδα αυτή, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής

περιόδου.

Οι εναπομείναντες αγώνες της ομάδας αυτής, μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος, θεωρούνται ότι διεξήχθησαν και κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων, με αποτέλεσμα 20-0.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνιστούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο αγώνες, τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου, κατά το οποίο συντελέστηκαν οι παραβάσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ

Οι Διαιτητές – Βοηθοί Διαιτητές και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Όπου δεν ορίζονται Βοηθοί Διαιτητές, την ευθύνη κάλυψης του αγώνα με Βοηθούς Διαιτητές, θα έχει το γηπεδούχο σωματείο.

 

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π,. την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

α) Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, υποχρεούνται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των αγώνων, εξ΄ ημισείας, σε κάθε Διαιτητή και Βοηθό Διαιτητή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως αυτά καθορισθούν από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν τα χρήματα αυτά από την Ομοσπονδία, μέσω της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Στο Πρωτάθλημα Εφήβων, θα ορίζονται μέχρι δύο Διαιτητές και μέχρι δύο Βοηθοί  Διαιτητές.

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με τα αρθρ. 56 Δ & 56 Α του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκαν με τα άρθρα 42 Ν.4603/2019 & 4-8 Ν. 4479/2017 και την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού, τμήμα Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Ναυπλίου 57 / 221 31 Τρίπολη, Τηλ. : 2713-610124, e-mail : athlitismos@arcadia.gr (υπεύθυνος κ. Ασσιούρας Θεόδωρος).

– Τα σωματεία Ν. Μεσσηνίας , θα υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά, στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΠΕ Μεσσηνίας, e-mail : athlitismos@pe-messinias.gr, (υπεύθυνη η Προϊσταμένη κ. Παν. Δραγώνα, τηλ. : 27210-95860 / 27210-95855).

 – Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο 6 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων του Τουρνουά, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του. Στην αίτηση θα επισυνάπτεται:

1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. 2ον) Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλόλητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

– Η άδεια διεξαγωγής των αγώνων θα πρέπει να κοινοποιείται πριν την έναρξη του

 Πρωταθλήματος, στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

– Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων, στα κατά τόπους

 Αστυνομικά Τμήματα.

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Κορασίδων, ορίζεται έως δύο (2) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο (2) ευρώ.

 Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδόσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο – internet κ.λ.π.), εκτός αν υπάρχει Κεντρικός Χορηγός.

Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Εφήβων, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες B7G4500 (μέγεθος 6), MOLTEN.

 

ΑΡΘΡΟ 16ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να έχουν για την διεξαγωγή κάθε αγώνα τους, είτε Ιατρό, είτε διασώστη, είτε Πιστοποιημένο προσωπικό στις πρώτες βοήθειες, από το Ε.Κ.Α.Β. ή τον Ερυθρό Σταυρό ή οποιοδήποτε άλλο αναγνωρισμένο πιστοποιημένο φορέα από το Υπουργείο Υγείας.

Όσα σωματεία τοποθετούν Διασώστες εκτός Ε.Κ.Α.Β. και Ερυθρού Σταυρού, θα πρέπει να διαθέτουν  πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council), γνωστό ως ΄΄ERC΄΄.

Σε περίπτωση απουσίας των παραπάνω από το γήπεδο, έως και 30 λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα, ο αγώνας θα αναβάλλεται, και θα ορίζεται εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα, από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων.

Στο γηπεδούχο (υπαίτιο) σωματείο θα επιβάλλεται, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, πρόστιμο από 100-500 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στο ταμείο της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.Ε.ΝΟ.Π. πριν την τέλεση του αναβληθέντος παιχνιδιού, αλλιώς το σωματείο θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα.

Εφόσον υπάρχει μετακίνηση ομάδας από άλλη πόλη, και αναβληθεί λόγω απουσίας, είτε γιατρού, είτε διασώστη, είτε πιστοποιημένου προσωπικού στις πρώτες βοήθειες από το Ε.Κ.Α.Β. ή τον Ερυθρό Σταυρό, τα έξοδα μετακίνησης του φιλοξενούμενου, βαραίνουν το υπαίτιο σωματείο.

Το αντίτιμο θα το καταθέτουν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., προκειμένου να αποδοθεί στο σωματείο, πριν την επανάληψη του αγώνα, άλλως θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το ποσό μετακίνησης θα προσδιορίζεται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Ο Α΄ Διαιτητής του αγώνος θα πιστοποιεί την παρουσία του προσωπικού πιστοποιημένων ατόμων παρόχων πρώτων βοηθειών, αναγράφοντας στο φύλλο αγώνος, το ονοματεπώνυμό του και το Σύλλογο που ανήκει ως μέλος.

 

ΑΡΘΡΟ 17ο : ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΕΠΙΔΗΜΙΑ – Κ.Λ.Π.)

Σε περιπτώσεις αιτημάτων αναβολής των σωματείων για λογούς ανωτέρας βίας, συνέπεια, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, πανδημίας η επιδημίας, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων δύναται να ζητάει κατά τη διακριτική της ευχέρεια από τα σωματεία, όλα τα έγγραφα που κρίνει ότι δύνανται να δικαιολογούν πλήρως το τυχόν υποβληθέν προς αύτη αίτημα για αναβολή ή ματαίωση του αγώνα.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να ορίζει άλλη διαδικασία, με ανεξάρτητους φορείς, ώστε να επιβεβαιωθεί πλήρως το αίτημα εκάστου σωματείου.

 

ΑΡΘΡΟ 18ο : ΕΠΑΘΛΑ

Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στις δε αθλητές της χρυσά μετάλλια. Στις αθλήτριες της ομάδας, που θα καταλάβει την 2η θέση, θα απονεμηθούν ασημένια μετάλλια.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Σε περίπτωση που τροποποιηθούν διατάξεις των Κανονισμών, μέχρι την έναρξη των Πρωταθλημάτων, θα ισχύσουν σ΄ αυτά, εφ΄ όσον κοινοποιηθούν 48 ώρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, στα δικαιούμενα συμμετοχής σωματεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here