Πρωτομαγιάτικη εξόρμηση του ΣΑΟΟ στον Πάρνωνα

0
93

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) επέλεξε να γιορτάσει τη φετινή πρωτομαγιά στον ανοιξιάτικο Πάρνωνα, με δύο πορείες για όλους τους πεζοπόρους και τους λάτρεις της φύσης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Αρκαδικού συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Την Κυριακή 1η Μαΐου, λοιπόν, η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει από τα Βέρβαινα (1160 μ.) και θα κατευθυνθεί προς τα ερείπια του ναού της Κνακεάτιδος Αρτέμιδος, στη θέση Ψηλή Ράχη του όρους Μαρμαροβούνι (1250 μ.). Πρόκειται περί ναού δωρικού ρυθμού του 6 αιώνα π.Χ, κατασκευασμένου με μάρμαρο Δολιανών, που ανακαλύφθηκε το 1907 από τον (Βουρβουραίο) Κωνσταντίνο Ρωμαίο. Η πορεία θα καταλήξει στο ‘’Υπόσκαφο’’ (‘’στρατηγείο της νύχτας’’). Διάρκεια πορείας: 4 ώρες.

Η δεύτερη ομάδα θα επισκεφτεί το κτήμα Τσέλεπου, θα περιηγηθεί στους αμπελώνες του και θα ξεναγηθεί σ΄ αυτούς. Αργότερα, περπατώντας σε αγροτικούς δρόμους, θα φτάσει και αυτή στο ‘’Υπόσκαφο’’. Διάρκεια πορείας: 2 ώρες.

Στο χώρο αυτό, οι πάντα φιλόξενοι Πέτρος και Γιώργος με την παρέα τους, έχουν ετοιμάσει ορειβατικό γλέντι, με εκλεκτά εδέσματα και οινοπνεύματα!

Aναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφέα του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 (βραδινές ώρες), email: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here